Roland JX3P sequencer doet vreemd

Lid sinds
15 februari 2007
Berichten
1.002
Locatie
Vlakbij Hulst
Ik kreeg deze vraag van iemand:

"So yeah when I push the write button the light lights up.

Then when I start to play the first light is blinking then when I press a few notes (example 7 notes ) the seventh button lights up ...when i continue playing after 16 notes it begins from the beginning and the light which was blinking on the first button changed to the second button...so everything shuld be working as it should ? I think... then when i have finished I push on the play button it plays one only sound but its repeated as the note would be on hold."

Het klopt volledig wat hij zegt ivm het knipperen van lampjes enz... het lijkt allemaal normaal te werken, tot het moment dat hij op 'play' drukt en dan loopt enkel de eerste noot...

Iemand een idee hoe dit komt/op te lossen is?
 
Heeft hij na het "recorden" ook eerst op stop gedrukt? Anders slaat hij de geprogrammeerde sequence niet op (dacht ik). En op de achterkant moet de memory protect op programmer staan.
 
Heb ik nooit geprobeerd, ik druk altijd op stop. Volgens mij staat het ook zo in de manual.
 
Er is nog ergens een leuke site van Florian Anwander. Met leuke tips (en mods mocht je daar behoefte aan hebben (ik niet iig)).
 
Ik kan ook gewoon de sequence erin proppen en dan op play duwen zonder eerst op stop te duwen.

Met meer dan 16 stappen heb ik nog niet geëxperimenteerd. :) Met minder wel al, dacht ik... :)
 
De ingebouwde sequencer trigger wordt opgewekt door een analoog circuitje. Het kan zijn dat deze niet (goed) meer werkt.

De ingebouwde sequencer trigger wordt overruled wanneer er een jackplug in de triggerinput aan de achterkant wordt gestoken (schakelcontact). Het kan dus ook zijn dat het probleem zich in de plug bevind.

Meten is weten (met een oscilloscoop) en anders even iemand er naar laten kijken die er verstand van heeft.
 
Niemand die iets weet over de tie functie? Die werkt bij die van mij dus niet... dan heb ik dezelfde symptomen als hierboven beschreven.
 
Bij mij werkt het allemaal wel, geen idee wat die tie-bug is...

Ivm de sequence trigger : Ik ga het doorzeggen aan mijn italiaanse maat :-)
 
Maak eens een 4x16 steps sequence (als je wil) waarvan elk van die 4 een lange noot van 16 steps is dmv tie. Werkt dat bij jou?
 
Leuke feature trouwens: als je de sequencer start met de rust knop ingedrukt krijg je een TR-alike looplicht :{
 
Back
Top