Transparante limiter?

onrust nv

Onrust industriëele audio
Lid sinds
12 november 2008
Berichten
3.034
Locatie
In'n industriële bekisting op'n berg roestig ijzer
Ik zoek een transparante limiter voor over de eindmix voor de CD recorder.
Maar heb geen eventide of manley centen.
De belangrijkste eisen zijn: je moet hem niet horen werken, prijs rond de 300euro en geen kleuring van je geluid. Wie heeft er tips?
Hij moet voornamelijk de pieken uit het rood houden, want soms hebben we toch wel problemen met de sub bassen en drum pieken.
 
je zou een FMR RNC kunnen overwegen. snel en transparant. ik heb er een gehad, en vond hem te clean, maar ik was ook niet op zoek naar een clean machine.
177 euro bij thomann
 
je zou een FMR RNC kunnen overwegen. snel en transparant. ik heb er een gehad, en vond hem te clean, maar ik was ook niet op zoek naar een clean machine.
177 euro bij thomann

Heeft deze absoluut geen kleuring van je geluid tot gevolg? Want dan kan er gelijk ook nog een apex aurel exiter bijkomen, om de BBE sonic maximizer(teveel ruis) te vervangen.
 
? Dus je wilt een hele cleane compressor , maar je hebt er wel een exciter tussen die 'sound' maakt. Apart.
 
Het 8 sporen deck gaat de alesis parametries EQ in dan de BBE dan de alesis weer in(om de ruis van de BBE weg te halen) en daar wil ik een limiter achter die nix aan het geluid veranderd.
Maar ik wil eigenlijk ook de BBE vervangen voor een aphex.
En dan wordt het vanuit de 8track de alesis in naar de aphex dan de limiter de CD recorder in. De alesis dient om ruimte in't geluid te creëren en de aphex power, de limiter om het voor de CD recorder verteerbaar te houden. Compressor wil ik alleen van instrument naar 8track, niet op de eind mix. Misschien vreemd, maar zo krijgen wij het beste resultaat. Mooi open en heftig geluid, wat voor mijn muziek stijl toch het beste werkt.
 
Daar heb m'n maat geen tijd voor, met zijn buizen bouw projecten en hij gaat me ook met m'n coron ds 7/8 drumsynth helpen. Hij werkt nl gewoon 40uur in de week. Maar ik zoek ook geen compressor maar een limiter voor op de eind mix.
 
de FMR RNC is eigenlijk gewoon een compressor, maar als je de ratio op max zet heb je gewoon een limiter. hij is heel transparant en snel.
 
goede analoge limiters zijn er nauwelijks, en al helemaal niet diy. anders kom je snel uit op een manley slam, ntp 179-160's of een prism mpl-2. maar dat zijn allemaal dure bakken... prism overkillers zou ik eens proberen, zoals ator zegt.
 
Volgens mij is een Aphex Dominator wel iets voor je. Heb er zelf één gehad en hij werkt erg transparant. Daarnaast is het een multiband limiter, wat ook nog eens wat extra mogelijkheden biedt. http://www.aphex.com/720_722.htm
720_700x63.jpg
 
Die aphex ligt echt boven mijn budget. En hij hoeft ook niet perse analoog te zijn als hij maar niet je geluid kleurt. Als ik geld had voor een dominator of compellor dan zou ik eerder een korg MS-20 of een vermona perfourmer kopen.
 
Laatst gewijzigd:
een dominator kun je met een beetje mazzel best vinden voor 300-350 euro hoor.
 
Back
Top