Midi latency

ConAmore

Nieuwkomer
Lid sinds
19 Maart 2008
Berichten
6
Hoi allemaal,

Ik heb onlangs een nieuwe pc gekocht met een onboard Realtek geluidskaart. Ik heb daarop een piano aangesloten via een usb midi interface. Helaas is er een latency waardoor tussen het aanslaan van de toets en het geluid een duidelijke vertraging zit, in een ander programma werkt de midi interface helemaal brak.

Na enig speurwerk ben ik nu zo ver dat het probleem in de geluidskaart zit. De programma's die ik gebruik staan niet toe om ASIO4ALL drivers te installeren of om de latency op een andere manier te corrigeren.

Gezien de pc niet over pci slots beschikt is het inbouwen van een andere geluidskaart geen optie. Wat moet ik dan wel doen om van die latency af te geraken?

Externe geluidskaart?
Waar moet ik op letten? Kan ik nog wel gewoon mijn usb midi interface kabeltje gebruiken? Welke modellen zijn er voor weinig geld ?

Virtueel?
Ik ben hier niet zo in thuis, heb vroeger wel eens met virtuele samplers gewerkt maar dat vond ik te ingewikkeld. Het gaat me ook niet om de kwaliteit van de samples, als deze maar gewoon volgens de gm standaard zijn dan is het goed genoeg. Zijn er simpele programmaatjes die zich gedragen als een virtuele geluidskaart?

Andere suggesties?

alvast bedankt!

PC
Aspire X1700
Operating System
Microsoft® Windows Vista™ Home Premium , Service Pack 1
Audio
USB Audio Device
Realtek High Definition Audio
 
Ik ben opgehouden met een softwarematige oplossing te zoeken. Als het goed is wordt vandaag mijn nieuwe M-Audio Fast Track pro afgeleverd en hoop ik van de ellende af te zijn.

Bedankt voor het advies!
 
Ik ben bang dat je in je eerste bericht enkele zaken door elkaar haalt. Je hebt het over MIDI latency. Dan over het tijdsverschil van het indrukken van de toets, en het horen van geluid. Welk geluid? Via MIDI terug van de keyboard (eigen klankopwekking)? Of een VSTi? En later weer heb je het over de ASIO4ALL driver, wat een audiodriver is, en geen MIDI driver.

No offence, maar weet je nu voor jezelf wel zeker wat je nu bedoelt? Ik verwacht dat je Audio latency bedoelt.

En is het nu opgelost met de M-Audio?
 
Typische problemen voor de beginners onder ons. 8~
Op dit forum zul je veel kunnen lezen over dit soort problemen.
Succes met de zoekfunctie.

Owja... Vista is onder de muziekfreaks nog niet echt polulair.
Veel drivers zijn er voor de wat oudere hardware nog niet te vinden...
 
@ arnomusicman: voor een goede troubleshooting is mijn initiële hulpverzoek wat summier idd...het is audio latency. In ieder geval is het probleem door de M-audio opgelost al had het wel wat haken en ogen.

thanx zover!
 
welkom in de wereld van de elektronische muziek, je gaat nog veel leren, en da's altijd een mooi vooruitzicht!
 
Back
Top