Michael Jackson is niet meer...

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Leuk plaatje. Ik wist niet dat in "911 is a joke" "Thriller" verwerkt zat.
de creepy lach op het einde...

wel grappig dat nummer van PE (uit 1990) aangezien het origineel over het alarm nummer daar gaat maar anno 00's ineens een hele ander heeft die ook nog klopt :maffia:

die pic van 6trak, dat is MJ zoals ik hem herinneren. wat een superplaat is thriller.
yup idd, zijn beste tijd...
ik heb toch weer eens het 1 en ander gekeken uit die periode maar het blijft toch wel erg top notch hoor...
die coordinatie van die man qua moves en dan ook nog erbij zingen, fenomenaal...
 
Ja wat dacht je nou. Een verkoop-kanon als MJ wordt natuurlijk geimiteerd.
En wat je ook vindt van deze ras-artiest, en zijn diep-trieste afgang de laatste jaren, hij is en blijft eeuwig een fenomeen. Geweldige zanger, met buitengewone timing, die je zelden hoort, top-choreografie, super arrangementen/muzikanten.
Ik persoonlijk ben jaren aan hem voorbij gelopen, gewoon omdat het niet mijn ding was. Maar intussen zag ik wel het enorme vakmanschap van zijn produkties. Bovendien zijn er een paar songs die ik bedwelmend mooi vind. Deze jongen had klasse.

Persoonlijk geloof ik helemaal niks van al die valse aantijgingen over kindermisbruik. Ja, hij was de weg volkomen kwijt. Is waar. Maar hoeveel grote artiesten heb ik niet diezelfde weg zien gaan. Buitengewoon triest....Gewoon een goeie jongen, goed hart, maar kapot gegaan aan het succes, en de ratten die uit de riolen komen als het donkerder wordt en jij toevallig beschikt over honderden miljoenen dollars.

Laat hem maar in vrede rusten. RIP mate.

Jip, ook 100% mijn mening.
 
Op muzikaal gebied was Jacko een genie!

Tja als mens, ieder heeft zo zijn eigenaardigheden en is niet perfect.

Hij was er voor muziek en zo zie ik de man, top, top, top! Als je naar thriller luistert hoe dat allemaal in mekaar is gezet en zo mooi allemaal past......oioioi!

Trouwens in thriller heeft hij toch veelvuldig gebruikt gemaakt van de Jupiter-8?

Helaas, jammer.
 
Leuk plaatje. Ik wist niet dat in "911 is a joke" "Thriller" verwerkt zat.
.

Inderdaad, ik zat echt ff zo O_O toen ik dat zag.
 
heeft HIJ? gebruikt gemaakt van de J8? hij schreef de teksten maar de muziek toch niet (al geloof ik wel dat hij zich niet totaal afzijdig daarvan hield).

Thriller was Quicy Jones de producer, zal vast wel 1 of andere sessiemuziekant geweest zijn.
 
Zat eergisteren in Madrid me te vervelen op de hotelkamer,de enige Engelstalige zender was CNN...het ging ALLEEN maar over MJ...kom op,het is erg dat ie dood is,zeker een held...maar er zijn nu wel serieuzere zaken aan de gang...

En iedereen heeft het over MJ,maar is Quincy Jones niet de gene die de meeste muziek voor MJ heeft gemaakt ?

Verder erg leuk dat binnen 24 uur na zijn dood de eerste grap al binnenkwam via sms...en dat de MJ megamixes je om de oren vliegen...en dat iedereen nu ineens MJ een held vind,terwijl ie eerst volgens iedereen een freak was...

Kortom : wat een mediahype weer...
 
Laatst gewijzigd:

Heb ik al eens gelezen. Het levert de papa van deze gast $22.000.000 op. Ook gauw verdiend. Er zijn nog meer kapers op de kust, waarvan sommigen het moeten stellen met slechts 1 miljoen. Smerig zaakje trouwens om over de rug van je kind onschuldigen geld af te persen. Dat zijn dus die ratten. Je ziet ze overal in allerlei gedaantes als er wat te halen valt. Er zijn ook landen waar ouders kinderen de straat opsturen om te bedelen. Maar "papa Chandler" heeft het veel "slimmer" aangepakt.

Ik persoonlijk geloof er niets van. De jury ook niet trouwens.

http://www.nu.nl/achterklap/540537/michael-jackson-onschuldig-video.html
 
ik was net thuis op het moment dat CNN breaking news gaf dat Michael Jackson in het ziekenhuis was opgenomen met een cardiac arrest. zo vlak voor de live comeback, ik dacht "dat gaat niet goed". toen coma. toen dood. wat een triest verhaal. all the fame in the world en niemand om hem heen om hem te helpen naar een wat normaler leven.

ik ben nooit een fan geweest van Michael Jackson dus kan niets zeggen vanuit dat perspectief. ik kan me wel herinneren hoe immens groot Thriller was, niet alleen in populariteit maar echt een mijlpaal. (even terzijde: ik heb goede herinneringen aan de eerste cassette edits met Thriller en ook Blue Monday, oldskool mixen zonder mengpaneel maar met meerdere speakers, jaja zo deden we dat toen. herkenbaar voor iemand? we zouden het nu kredietcrisis noemen, toen heette het: zakgeld :-)

sommige nummers die hij met Quincy heeft opgenomen, hebben iets magisch.

veel van zijn nummers vind ik mierzoet, drakerig, hysterisch. ik heb en kan er weinig mee. het is gewoon mijn smaak niet.

zijn persoonlijke stijl, kleding, make-up, nou ja, daar heeft die ene South Park aflevering al alles over gezegd wat mij betreft. ik vind het trouwens niet relevant om hier nog reacties te lezen over detectivewerk naar details over kindermisbruik. ik vind het zelfs een beetje stuitend. mocht er nog iemand twijfelen: van kinderen blijf je af. slapen met een kind in een bed is dus over de grens.

ik heb veel respect voor Michael Jackson's talent. ik had graag willen kunnen dansen zoals hij dat ooit kon. of zingen. of mensen enthousiast maken, inspireren zoals hij dat kon. wat een fenomeen.

maar ik ben allesbehalve jaloers op de King of Pop. met zoveel talenten werd hij enerzijds alom geadoreerd en ik vrees dat wij allemaal een beetje raar zouden worden als we zoveel aandacht zouden krijgen. en tegelijkertijd zijn er zoveel mensen die niet kunnen bevatten dat 1 mens al die talenten zou kunnen bezitten en daardoor niet verder lijken te komen dan hem (zelfs nu nog) te willen veroordelen.

MJ's gedrag vond ik soms nogal bizar. discussies als "Quincy Jones heeft Thriller in z'n uppie gemaakt" vind ik net zo bizar.

het meest interessante is dat het weinig uitmaakt wat wij vinden van de man en zijn muziek. Yoonchi, woodybeck en anderen verwoordden het al (al lijkt Catalunya het bijna als een persoonlijke belediging te zien om het toe te geven?), Michael Jackson was de King of Pop. niet alleen door zijn successen, kijk naar wat hij heeft betekend voor de popmuziek, de popcultuur en de clipcultuur. je zou kunnen zeggen, hij WAS popmuziek, en met zijn enorme drive sloeg hij daarin door, inclusief al het plastic en fantasyland dat nu eenmaal hoort bij popmuziek.

ik heb als eerbetoon al een paar keer mijn favoriete Michael Jackson cover gedraad, de dubversie van Billie Jean op een 7" van Shinehead. truly positive vibes.

toepasselijker dan ooit: RIP
 
Vanochtend zat er tussen wat jaren 70 funk ook een Jacksons LP en nog een oude MC van een plaat waar ik nog nooit van gehoord had. Ook nog een bizarre bootleg mashup van die inderdaad redelijk naadloos over elkaar lijken te vallen.

Nog getwijfeld of ik die MC op marktplaats zou zetten omdat ik die dingen eigenlijk niet verzamel en een hoop mensen de afgelopen dagen best wel fan zijn geworden van kind af aan, maar aangezien ik nog een radiocassettespeler in mijn auto heb leek het me wel redelijk noest om een originele tape uit de jaren '70 te benutten in mijn vehikel.
 
heb als eerbetoon al een paar keer mijn favoriete Michael Jackson cover gedraad, de dubversie van Billie Jean op een 7" van Shinehead. truly positive vibes.

toepasselijker dan ooit: RIP

Yeah Letterman, fully agree....:dj:
Ik heb "Earth Song" weer eens opgediept, ook mierzoet, maar zooooooo goed gedaan....
 
Zat eergisteren in Madrid me te vervelen op de hotelkamer,de enige Engelstalige zender was CNN...het ging ALLEEN maar over MJ...kom op,het is erg dat ie dood is,zeker een held...maar er zijn nu wel serieuzere zaken aan de gang...
[...]
Kortom : wat een mediahype weer...

Ben ik het wel mee eens ja. Maar dit gebeurt altijd als er een beroemd persoon sterft, urenlang (dagenlang) nieuws, terwijl er eigenlijk niks nieuws te melden is.

Deze cartoon is wat dat betreft wel toepasselijk:
famous.png
 
dat is met alle "nieuws" vloegrampen, aanslagen met suzukiswifts, poema's op de veluwe, wilders.... you name it. het komt 1 miljoen keer voorbij (oja JAN EN JOLANTHE, pffffff)
 
Tja, dit dankzij de zegening van ons vrije marktsysteem.

Want wat krijg je nou als een zender besluit om hierover niet te berichten. Dan zappen de mensen naar een zender die dat wel doet. Er zijn nou eenmaal miljoenen mensen die geinformeerd willen worden en de hele dag lopen te zappen of er nog wat nieuws is. Die zoeken echt niet naar de verkiezingen in Iran, maar willen alles weten over MJ.
En aangezien de zenders maar 1 score-index hebben waarop ze worden afgerekend door de geldverschaffers (adverteerders) moeten ze wel.

Tis niet leuk, maar het alternatief is een door de staat gecontroleerde zender. En dan nog gaan mensen lopen zoeken of ze een glimpje nieuws kunnen opvangen via e.o.a. sateliet of internet.

Its just the way it is....
 
Thriller was Quicy Jones de producer, zal vast wel 1 of andere sessiemuziekant geweest zijn.

Precies.

Ik vind alleen altijd wel dat Quincy Jones een beetje teveel opgehemeld wordt: "OOOOOH hij is degene achter Michael's muziek, hij heeft alles (bijna alles) geproduceerd en blaablaaaa!"

Een tijdje terug was er een documentaire over Thriller en daarin kwam de mixing engineer van Thriller aan het woord. Een inmiddels oudere grijze blanke doodnormale man die even zat uit te leggen hoe dat destijds ging.

Nu worden mixing engineers altijd onderschat en producers overschat.
Producers blaten vaak alleen maar hoog van de toren, hebben veel praatjes en zo komen ze er wel. Maar degene achter de knoppen; DIE maakt de sound!

Kijk, je kunt nog zulke geweldige ideeën hebben voor een mooi schilderij.
Als je dan tegen een kunstschilder vertelt wat hij moet maken, dan kan het nog jouw idee zijn, de schilder schildert het schilderij!!!

Niks dan lof voor die oude grijze mixing engineer! Wat een sound heeft die man neergezet!
 
Precies.

Nu worden mixing engineers altijd onderschat en producers overschat.
Producers blaten vaak alleen maar hoog van de toren, hebben veel praatjes en zo komen ze er wel. Maar degene achter de knoppen; DIE maakt de sound!

Kijk, je kunt nog zulke geweldige ideeën hebben voor een mooi schilderij.
Als je dan tegen een kunstschilder vertelt wat hij moet maken, dan kan het nog jouw idee zijn, de schilder schildert het schilderij!!!

Niks dan lof voor die oude grijze mixing engineer! Wat een sound heeft die man neergezet!

chapeau. dit is eigenlijk precies hoe ik er over denk en, hoe het wat mij betreft ook is. Hierdoor vind ik de verhalen van engineers in SOS altijd het beste.
Overigens, wat je voor wat betreft begin jaren 80 ook niet moet onderschatten zijn de gasten die drumcomputers en synths sowieso konden programmeren. Vaak huurden ze die ook weer apart in nl.
 
Precies.

Ik vind alleen altijd wel dat Quincy Jones een beetje teveel opgehemeld wordt: "OOOOOH hij is degene achter Michael's muziek, hij heeft alles (bijna alles) geproduceerd en blaablaaaa!"

Een tijdje terug was er een documentaire over Thriller en daarin kwam de mixing engineer van Thriller aan het woord. Een inmiddels oudere grijze blanke doodnormale man die even zat uit te leggen hoe dat destijds ging.

Nu worden mixing engineers altijd onderschat en producers overschat.
Producers blaten vaak alleen maar hoog van de toren, hebben veel praatjes en zo komen ze er wel. Maar degene achter de knoppen; DIE maakt de sound!

Kijk, je kunt nog zulke geweldige ideeën hebben voor een mooi schilderij.
Als je dan tegen een kunstschilder vertelt wat hij moet maken, dan kan het nog jouw idee zijn, de schilder schildert het schilderij!!!

Niks dan lof voor die oude grijze mixing engineer! Wat een sound heeft die man neergezet!

Ja natuurlijk...de man die weet hoe ie een mengtafel moet bedienen is belangrijker dan diegene die de muziek schrijft...:dubbel:

Als de producer niet met ideeën komt heeft die mixing engineer niks te doen namelijk...behalve staren naar z'n prachtige Harrison tafel (Thriller is gemixed op een Harrison mixer) die waarschijnlijk betaald is door de producer...:D

Quincy Jones is trouwens niet alleen verantwoordelijk voor Thriller...maar voor zo'n beetje alle belangrijke popmuziek vanaf de jaren 70...geen wonder dat ie opgehemeld wordt...
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top