Live met Reason + Windows ?!

MvD

Ouwe rot
Lid sinds
28 oktober 2005
Berichten
613
Locatie
's Heerenberg
Beste Synthforumers,,,,

Ik ben bezig een nieuwe band op te richten en we willen ons richten op het genre : Cybergothic/Industrial. Nu heb ik laatst een Korg R3 gekocht,,, heel geinig ding alleen weet ik niet zeker of dat echt mijn ding is,,, ben namelijk niet zo geweldig goed in geluiden tweaken enzo,,,,

Ik zit nu ernstig te twijfelen of ik niet gewoon met Reason live zal gaan werken. In Reason zitten gruwelijke geluiden en die kan je uiteraard redelijk eenvoudig tweaken...

Een vriend van mij zei dat als je dat live wilt gebruiken dat je het beste een IBook kan kopen omdat deze apparaten stabieler zijn dan Windows systemen.

Nu moet ik zeggen dat ik wel een redelijke computernerd ben,,, en een strak uitgekleede versie van Windows XP stabiel op mijn laptop heb draaien.

Wat raden jullie mij aan? Is het inderdaad echt verstandiger om een IBook aan te schaffen (deze dingen zijn echt fokking duur :O)? En heeft er iemand misschien ervaring met het live gebruiken van Reason? Ook problemen ondervonden tijdens het reperteren/live optreden?
 
Wij gebruiken ook Reason op Windows-laptops. En het zijn niet eens dedicated muzieklaptops. Ikzelf gebruik hem bijvoorbeeld ook voor mijn studie.

We hebben er nooit echt problemen mee gehad. Tijdens de 4 optredens die we inmiddels gehad hebben, is het allemaal goed gegaan. BCR er aan en gaan.

Zolang je laptop niet raar gaat doen tijdens het repeteren kun je er naar mijn idee ook het podium mee op.
 
Back
Top