uc33 enigma probleem/frustraties

de wouzer

Ingeburgerd
Lid sinds
21 juni 2006
Berichten
93
Locatie
Nijmegen
Ik heb een uc33 midi controller. Deze heb ik al een tijdje en heb hem na veel geklooi en gehannes kunnen instellen.
Probleem is... Ik snap geen .... van de software en het apparaat.

Het enige wat ik wil is dat alle schuifjes en knopjes iets anders aansturen. Dus nooit 2 x precies hetzelfde. En dan zijn er volgens mij 4 presets, dus zou ik iedere knop/schuif 4 verschillende outputs kunnen geven.

Maar hoe fix ik dit?

voel me een idioot omdat ik hier al echt heel erg lang mee bezig ben... en gefrustreerd omdat hij uiteindelijk zelfs aangeeft dat alle midi out signalen OFF zijn... dus mijn resultaat van veel te lang ermee aan de slag.. is dat hij het helemaal niet meer doen :( :(

Wie wil mij helpen?
 
je hebt zelfs 33 presets die je helemaal vrij kunt instellen...nadat je ze in enigma hebt toegewezen klik je op ''upload to the device''. wat snap je precies niet??

en wat geeft er aan dat je midi signalen ''off'' zijn? Enigma, je uc-33e of je daw?
 
mijn UC33 geeft OFF aan op de display

ik begrijp niet wat ik met Enigma aan moet
Als ik presets instel... en ze upload, dan gebeurt er niets, behalve dat mn display gaat knipperen en "SYS" zegt.

Daarbij staat Preset 1, 2, 3 en 4 als bovenste buttons op mn uc33
Ik dacht dat ik hier 4 verschillende outputs voor mn controller kon aansturen... en dus bijvorbeeld 32 kanalen met ieder 3 send knoppen van mn ableton kon aansturen.

Misschien heb ik het helemaal niet goed, ik heb de manual vaak gelezen... en doe iets radikaal fout ofzo.
 
ja hoor dat is gewoon mogelijk... dat er ''sys'' komt te staan is een teken dat de uc-33e gaat syncen met je computer.

als je enigma niet begrijpt kun je het beste wat in midi gaan verdiepen, of anders een preset voor de uc-33e/ableton dowloaden op het internet... genoeg van te vinden :)

hier bijvoorbeeld; http://www.m-audio.com/index.php?do=evolution.live
 
maar als ik alle knoppen een ander midi output signaal geef... dan kan ik alles toch zelf instellen in ableton

en hoe kan ik zorgen dat de OFF weg gaat? Volgens de handleiding gewoon 1 van de knoppen indrukken.. of ctr mute indrukken... maar helaas lukt dat niet
 
je haalt nu aantal dingen door elkaar... je kan alles zelf in ableton instellen door de midi-learn functie in ableton te gebruiken. wil je dit doen dmv de enigma editor dan moet je de knoppen een bepaald cc# geven. zo kun je ook meerdere presets aanmaken en dan bijv. tijdens een set verwisselen.

crtl mute is weer heel iets anders, namelijk het ''muten'' van al je controllers zodat ze niet van waarde verspringen bij bijv. een live performance. het tegenovergestelde in feite van de snapshot functie die er ook opzit.

wat gebeurt er als je de default presets gebruikt op je uc-33e? die kun je bijv. ook inladen in enigma en daar vanaf kijken hoe ze gelinkt zijn aan bepaalde functies en zo kun je je ideale set-up samenstellen...
 
Ik vind de manual van dat ding bijzonder duidelijk. Je kunt hem ook makelijk zonder de enigma software instellen.

Begrijp je goed wat dingen als MIDI Control change / CC numbers enzo zijn? Je stelt een knop / schuif in door hem te bewegen, vervolgens op Assign drukken, toets het MIDI CC nummer in dat je wilt toewijzen. Klaar. Als je het midi kanaal van die knop wilt veranderen: Beweeg de knop, druk op Channel en toets het midi kanaal in.

Je kunt de "toggle" waarde van de druktoetsen instellen door de knop in te drukken, vervolgens 2x op LSB (voor min waarde) danwel MSB (max waarde) te drukken. Vervolgens toets je de waarde in. De druk knop zal nu afwisselen tussen deze 2 waarden.

Je hebt 33 preset plaatsen. Prest 1 t/m 4 zijn uitgevoerd met aparte knoppen zodat je ze snel kunt oproepen. Een preset sla je op door op Store te drukken en vervolgens het presetnummer intoetsen. Een preset oproepen door op 1 / 4 te drukken (voor preset 1 t/m 4), of anders op Preset en dan het nummer intoetsen.

Hiermee is ongeveer 75% van de handleiding uitgelegd. Maar als jij niet weet dat je 33 preset plaatsen hebt, dan vraag ik me af of je de manual wel goed hebt doorgelezen?
 
uiteindelijk blijkt mijn midicontroller gewoon kapot :( snapte er al weinig van... maarja, da'ha'je'wallus
 
ja, het probleem is dat als ik van preset wissel, dat ik de knop om dat te doen 2 seconden moet inhouden. Op de display staat meteen dat hij in een andere display staat... maar de output blijft gelijk. Pas als ik een tijdje de knop indruk.... springt hij echt over. (heeft me echt dagen gekost voor ik hier achter was :)
 
Back
Top