Circuit bending, hulp nodig!

als je een trimpot er tussen zet kan je met bv een beringer pre amp de waarde afstellen van de speaker uitgang zodat hij line signaal geeft. Ik weet alleen niet uit mijn hoofd wat de min of plus is(ik laat dat altijd m'n maat doen, want die hoeft niet eens te kijken. hij soldeert hem er gewoon in).
 
Ik heb hier z'n Solina B210 orgel staan, alles doet het nog, hij ziet er ook nog netjes uit etc... :duivels: benden of niet ?


Heb ook een allerlei cheapass pedaaltjes liggen van Danelectro enzo, misschien ook wel leuk om te slopen, modden en in die orgel te frotten op een nette manier :D
 
mischien inderdaad van een kant zonde, maar als je het mooi kan afwerken en je de mods ook uit kunt zetten is het zeker wel de moeite waard. Bij een orgel is een distortion meestal al een mooi effect.
Bovendien heb je in een orgel niet het probleem dat er onvoldoende plaats is om er potmeters in te zetten.
 
Benden kan je eigenlijk het beste doen met een apparaat op batterijen. Omdat je met een ijzer draadje op de printplaat je bends moet zoeken, dat wil je niet doen als hij in de muur zit geprikt. kan schokkende resultaten geven.
 
Benden kan je eigenlijk het beste doen met een apparaat op batterijen. Omdat je met een ijzer draadje op de printplaat je bends moet zoeken, dat wil je niet doen als hij in de muur zit geprikt. kan schokkende resultaten geven.
Hmmz, idd ja, daar had ik niet eens aan gedacht eigenlijk!

Volgens mij zitten de schema's er wel bij en zou ik natuurlijk op die manier een "theoretische" bend kunnen maken en het dan voorzichtig IRL kunnen uitvoeren... Al is dat natuurlijk niet de way-to-go. Dan is die 2 jaar oude PSR350 natuurlijk een veel gewilliger slachtoffer!
 
Bij sommige psr's hoef je niet eens bends te maken, maar kan je aan de voorkant een stuk van de behuizing uitzagen. Zodat de print bloot komt te liggen, en dan kan je met natte vingers je bends dirrect maken. Totaal onvoorspelbaar maar daarom erg leuk.
 
maar kan je aan de voorkant een stuk van de behuizing uitzagen. Zodat de print bloot komt te liggen,

8D You lost me there! hehe Ben meer iemand van de subtielere aanpak, netjes uitgevoerde én omkeerbare mods
 
Dan kan je voor een patch bay gaan met bananen stekkertjes die je met zo'n computer multipins stekker aan je printplaat verbind. En dan een losse behuizing voor je patch bay. Dan zie je aan de achterkant alleen die computer plug zitten en als je patch bay niet is aangesloten is't gewoon'n keyboard.
 
Weer het zelfde probleem.
Ben een rekenmachien voor blinden aan het circuitbenden. Het zegt altijd welk cijfer je indrukt.
Ik heb de pitch gevonden en de resistor weggeknipt. Ik heb alle 3 mijn potmeters er tussen geprobeerd, zonder enig resultaat. Ik soldeer ze er tussen en als ik draai gebeurt er niets! Echt niets. Bij alle 3 hetzelfde. Wat moet ik doen? Ik raak met mijn vinger nog maar net het punt waar de pitch is, en ik krijg al wakki geluiden!
Het dinkje werkt op 2 AA batterijen, dus is er een weerstandje dat wel werkt?!
Please help want keb altijd problemen met potmeters plaatsen!
 
Wat is de waarde van je potmeters? Je kan het best beginnen met testen met een 1meg potmeter. En dan FF kijken of je lineair of logaritmies nodig heb. Maar de tip van Reed ghazala(een van de bend uitvinders) is test met 1meg pot.
 
welke aansluitingen van de potmeters gebruik je? de middelste en een van de buitenste?
en welke waarde? 1k zal niets doen, beter 1 Mohm nemen, en altijd een serieweerstandje van iets van 4k7 nemen, dan heb je minder kans op overlijden ( van de aparaten).
 
de waarde van mijn potmeters heb ik al eens doorgestuurd...
Ik verbind zowel met de buitenste als de middenste. Ik dacht dat dat geen verschil maakte???
Maakt niet uit. Ik ga zaterdag al de vernoemde waardes halen!
Merci!
Ollie94
btw:
Ik doe toch niets fout he?
Ik knip gewoon de weerstand weg en soldeer mijn pot aan de twee soldeerpunten die verbonden waren met de weerstand?!
 
Ik heb hier nog een ouwe synton syrinx staan waar ik niks mee doe.. zal ik hem benden?
 
nog even een vraagje, het maakt toch niet uit of ik het aan de buitenste contacten van de potmeter of de binneste?
Danku btw voor alle hulp!
 
ok, hoe raar kan het worden?
Ik heb een week geleden 4 potmeters gekocht van 1 M. Ω .
ik heb met alligatorclips ze al even uitgeprobeertn en raad eens, geen shit verschil. Ik weet nu echt niet wtf er aan de hand is!
Mijn soldeerbout is kapot, dus ik heb ze nog niet kunnen solderen, maar dit vind ik toch wel heel raar!
Help alstublieft, want elke keer als ik iets tof vind, kan ik het niet gebruiken omdat mijn f***ing potmeters kut doen!
 
Back
Top