Midi vraag

PX5

Nieuwkomer
Lid sinds
18 december 2008
Berichten
9
Hallo ,

Vanavond wilde ik via mijn Technics elec. piano, mijn nieuwe Nord Electro 3 aansturen. Dat moet volgens mij heel simpel zijn Technics midi out naar Nord midi in en spelen maar!

Dat heb ik dus gedaan maar als ik op een key van de Technics druk, hoor ik geen geluid via de Nord. Ik zie wel een midi ledje oplichten op de Nord. Wat moet er nog meer gebeuren?

Technics staat standaard op Transmit Mode 3
Nord staat standaard op Recognized Mode 3

Bedankt alvast
 
Hallo vanballen,

Bedankt voor je reactie, tussen Technics en Nord zit alleen een midi kabel, mijn koptelefoon zit in de Nord, dat moet toch genoeg zijn?
 
Dat zou inderdaad moeten werken. Als je een toets indrukt op je Nord hoor je het dan wel?

Even de volgende dingen checken:
- Zijn het MIDI SEND kanaal van je Technics en MIDI RECEIVE kanaal van je Nord gelijk?
- Heb je op je Nord Midi-filters aanstaan, bijvoorbeeld een filter op 'NOTE'?
- Ik weet niets over multitimbraliteit van de Electro, maar zou het kunnen dat je Midi op een kanaal binnenkomt waar je geen instrument aan gekoppeld hebt?
 
Hmmm.. Als je de geluiden van je Nord wilt gebruiken.. en enkel de technics wilt gebruiken als controller.. dan wel denk ik..

Dan zou het in de kanaalinstellingen moeten liggen denk ik.. Heb je die gechecked?
 
Technics staat standaard op Transmit Mode 3
Nord staat standaard op Recognized Mode 3

Recognized? Volgens mij moet dat Transmit en Receive zijn en moet Mode "Channel" zijn, of je zit nu in een ander menu te kijken.
 
kijk ook even als de channel out bij je elec. piano gelijk is aan die van de nord electro. Als dit niet helpt kan het zijn dat je midi kabel een breuk heeft. Om dit te weten kan je hem eens met je computer verbinden, kan je ook meteen kijken als de nord electro reageerd op je midi out van je pc(als je deze toevallig hebt)
 
Tjonge snelle respons hier ...bedankt iedereen voor de aanwijzingen

@Napole0n, geen filters aan. Ik vermoed dat het inderdaad iets met verschillend kanaal te maken heeft, maar dan zou het ledje toch niet moetne oplichten?

@Yoozer, ik kijk op de midi implemantation charts van beide planken

Technics transmit default mode 3 = omni on
Nord recognized default mode 3 = omni Off,Poly

Omni on is volgens beschrijving 'op elk kanaal' of 'welk kanaal dan ook'
Wel vreemd dat default mode 3 voor elk apparaat verschillend is.

@Mark E Kabel is goed.
 
Ik weet niet zeker of het ledje dan moet branden of niet, maar ik kan me goed voorstellen dat het ledje brandt vanwege de ontvangst van MIDI data, maar dat de synth er vervolgens niets mee doet omdat het op het verkeerde kanaal binnenkomt.
 
Heb wat midi system settings gewijzigd op de Nord.

Ben nu zover dat wanneer ik een key indruk op de Technics, ik het ingestelde geluid op de Nord via mijn koptelefoon hoor...... helaas blijft het bij de ene key, druk ik vervolgens een ander key in dan valt de Nord volledig uit...:frons:..er brand geen enkel ledje meer op de Nord en het enige wat ik kan doen is de voeding uitschakelen

Als ik weer opstart, werkt de Nord gelukkig weer:D
 
Probeer op de Nord bij je midi filters sysex messages uit te schakelen. Misschien stuurt je technics iets uit waar je Nord van over de flos gaat.
 
Nord Electro 3 probleem opgelost

Nord Electro 3 probleem opgelost

Probeer op de Nord bij je midi filters sysex messages uit te schakelen. Misschien stuurt je technics iets uit waar je Nord van over de flos gaat.

Opgelost, het blijkt de midi Control Change (CC) Mode (=Midi optie 4) op de Nord te zijn.
Deze mag niet op de default waarde (Sr = Send&Recieve) staan, maar moet in mijn geval op Off staan.

Op deze manier kan ik de Technics als controller te gebruiken. Uiteraard kan het keyboard van de Nord ook nog gebruikt worden

Iedereen bedankt
 
Back
Top