software synth bespelen met hardware synth

martin h

Stamgast
Lid sinds
28 november 2005
Berichten
132
ik had voorheen een pc met een geluidskaart die een 15 pins joystickport aansl had
daar had ik dan een midi adapter op aangesloten zo kon ik via een synthesizer software synths bespelen
die software synths installeerde ik altijd in een vst host(fruity loops)
nu heb ik een pc met een onboard geluidskaart(realtek)
dus aan die midi adapter heb ik niks meer
ik heb op internet gezocht naar geluidskaarten met een joystick aansl maar tot nu toe geen succes
zijn er ook andere opties om vst synths via een hardware synth te bespelen?

mvg mh
 
usb midi of een firewire midi interface moet voldoende zijn + een paar kabeltjes.
 
Absoluut NIET op zoek gaan naar een 15 pins gameport anno 2008. Gewoon een midi > usb kastje voor 25 euri kopen, veel beter.

Je moet wel even opletten dat als je sowieso een nieuwe geluidskaart koopt (want is zo vreselijk veel beter dan die onboard troep), hij een goede ASIO ondersteuning heeft, wat het uitwisselen van gegevens extreem versnelt en verbetert.

Ik ben zelf ook niet van meteen de dure hardcore zut kopen, ik heb voor in mijn PC een Creative X-Fi gamer edition gezet van ik dacht 95 euro, werkt als een zonnetje, absoluut prachtige functies, tot nu toe naar mijn ervaring 100% bugloze drivers etc., en prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij heb ik een MIDIFACE 2X2 midi adaptortje van midi naar usb, praktisch zonder vertraging, werkt heel goed, kostte me geloof ik 25 euro. Kun je gewoon 2x in en 2x uit van die hele normale ronde midi snoeren met 5 pinnetjes op aansluiten. (Ben niet nerd genoeg om de technische naam van die snoeren te weten...)

Ik heb ook een M-Audio Revolution 5.1 erin zitten, maar dat ding is minder goed mijns inziens. Voor midi recording en gewone 5.1 sound playback echter wel prima, goede asio, mooi geluid, alles in Vista, maar analoog opnemen gaat me niet soepel genoeg en de drivers hebben nog wel eens glitches (instellingen vergeten bijvoorbeeld). Maar 't is wel een kaart van een merk met een goede naam en 't 5.1 geluid is prima. Ikzelf heb 'm niet nodig dus die mag je wel voor weinig hebben als je geen centjes hebt voor een betere, ik hoor het wel.

/edit: de m-audio revo 5.1 is pci, trouwens
 
Nog beter: koop gelijk een deftige USB geluidskaart met ingebouwde MIDI poortjes, zo vang je twee vliegen in een klap.

Dave
 
Absoluut NIET op zoek gaan naar een 15 pins gameport anno 2008. Gewoon een midi > usb kastje voor 25 euri kopen, veel beter.

Inderdaad. En, als je wil uitbreiden, gelijk een 2x2 halen, allemaal losse USB-kabels met maar 1 MIDI in of uit ziet ook niet uit ;).
 
koop gelijk een deftige USB geluidskaart met ingebouwde MIDI poortjes

Lijkt me ook een van de beste oplossingen.
Heb zelf de 828mk2 op firewire, maar die is misschien wat teveel voor je.
Motu heeft ook een mooie ultralite. Verder zijn er denk ik wel genoeg van die kleine usb audio interfaces met midi in en out.

Success.
 
Is wel een van de beste oplossingen maar als je tot nu toe een onboard soundcard hebt gebruikt en daarvoor een nogal verouderde interface is 't budget daar mogelijk niet naar :)

Vandaar, als je wilt mag je mijn m-audio 5.1 revolution voor een paar euri hebben (nieuw kost ie op z'n minst 85 vlg tweakers pricewatch), dan heb je in ieder geval iets beters dan nu en/of dan je je anders voor dat geld zou kopen. Als het budget ruimer is raad ik je net als de rest een goede externe aan, wel zo makkelijk.

Ik moet alleen zelf zeggen dat de externe soundcards waarmee ik heb gewerkt niet altijd even makkelijk deden qua drivers. Zou eerst even op reviews googlen :)
 
Back
Top