[trance] - ocean's memories

stevy

Ouwe rot
Lid sinds
1 november 2005
Berichten
661
Locatie
Near Amsterdam
Hoi leute,

Een trackje gemaakt met veel soft synths, chill-spacy melodische trance. Mastering blijft lastig pakket helaas, dus maar unmastered gelaten:kroon:. Ben opzoek naar meningen, erg bedankt alvast :). fade eind intro fadeout begin outro.



dank :).
 
Last edited by a moderator:
Ik vind de melodie niks, maar productietechnisch ziet ie wel erg goed in elkaar, de bass en synthlijntjes rennen er heerlijk doorheen.

Welke VSTi's heb je gebruikt? en welke sequencer?
 
dank voor je kritiek:). Ik gebruik sylenth1, z3ta, albino en nexus (bewerk de presets vaak wel flink uit laatst genoemde). Alles wordt nog altijd gemixt in FL studio :) (7.0)
 
Klinkt lekker voor software, mooie geluiden enbest wel dik geluid zo op het eerste gehoor. De track klinkt technisch goed maar vind hem wat saai voor de rest. Er word weinig spanning opgebouwd. Kick zo iets meer naar voren mogen.
 
Wat bedoel je met de presets van Nexus bewerken!?Ik vind dat zeer moeilijk met dat rompler gedoe maar anders geen kritiek.Zijn er soundbanks aan te raden of is de basis bank al genoeg.
 
Nexus presets kan je niet "bewerken"
alleen maar FX aanpassen. Je kan aan het filter draaien, delay en reverb (1 van de 4 voorkeuzes) en dat is het wel....... op patchniveau kan je er niks mee
 
Met bewerken bedoel ik idd fx en de opties binnen nexus. Laatst genomende is in die nieuwe versie behoorlijk aanwezig. De core is niet aan te passen maar je kunt nog wel een boel uithalen.
 
ja dat klinkt erg goed man! ik vind dit zoiezo al beter als het laatste chicane album dat ik laatst gehoord heb.

en ja vocaaltje ervoor schrijven, inzingen en hoesje er omheen toch? :)
 
wat je ook moet doen is het intro een eind naar voren zetten (in de tijd) en de eerste tig seconden eigenlijk alleen maar beat hebben, dan zullen dj's hem sneller pakken.

Voor de rest, hij beakt niet echt, maar das misschien je bedoeling, alles klinkt wat liefjes en niks springt er echt uit. Voor mij klinkt het als een backing track die de echte lead mist. Vocals zullen idd wonderen doen, maar een sterke synth melodie zou ook prima zijn.

De track klinkt imho erg nexus, heel breed, en heel weinig mid.
 
Back
Top