Mixer voor <€100?

Stabby

Ouwe rot
Lid sinds
20 augustus 2008
Berichten
1.126
Locatie
Sint-Niklaas, België
Hallo,
Ik zoek een analoge mixer voor €100 of minder waarop ik een Microkorg, Kaossilator en een Nintendo DS kan aansluiten. In de toekomst zal ik dit uitbreiden, dus zeg dat ik 5 inputs zal nodig hebben. Mijn budget is €100 of minder. Geluidskwaliteit is belangrijk en ik heb geen effecten nodig. Iemand advies?

Alvast bedankt.
 
koop zo van die cheapo monacor mixertjes (4 channels)
kost geen drol en vervormt je klank praktisch niet (zo beweerden reviews destijds)

of spaar nog wat door, en koop een degelijke mixer (of 2dehands)
met mackie zit je altijd goed. tapco heb ik alweer twijfels bij
 
Ik heb toch mijn twijfels over de kwaliteit van zo'n goedkoop mixertje. Is Behringer echt zo slecht als sommigen beweren of zal ik als beginner daar geen last van hebben?
 
Dat lijkt me allemaal al te veel van het goede. Zijn er geen redelijke supercompacte mixers met niet meer dan volumeknoppen? De Behringer Micromix lijkt me wel wat, kost maar €25. Als het niet 100% bevalt kan ik nog steeds upgraden en blijft dit dingetje handig om mee te nemen (als ik dan bv enkel de Kaossilator en DS wil mixen).

Valt het geluid van de Micromix dus wat mee? Rekening mee houden dat ik een beginner ben he.
 
'k Zou gewoon een goedkoop mixertje halen, ongeacht het merk; in die prijsklasse verschilt het allemaal niet ZO veel. Als je ze gaat vergelijken met een (of meerdere) prijsklasses hoger zal je pas echt verschil gaan horen (logisch..).
Maar zoals je al zegt ben je een beginner, dus maakt niet AL te veel uit.
Als je voor een paar tientjes meer een mackie, yamaha of soundcraft kan halen ipv een Behringer of Phonic zou ik dat doen.
Let wel: Behringer en Phonic zijn (vind ik) voor dat geld niet slecht, maar er zijn nou eenmaal betere (voor soms niet eens heel veel meer €'s)
 
Dat lijkt me allemaal al te veel van het goede.

wat xpanded stereo aangeeft lijkt me een prima dingetje om te beginnen. 2 mono en 2 stereo inputs. met phantom power voor je mic. kan je nog lekker brullen ook en dat voor € 89,-
met soundcraft hoef je je ook geen zorgen te maken om de geluidskwaliteit.
 
2e hands alesis mixertje?
 
wat xpanded stereo aangeeft lijkt me een prima dingetje om te beginnen. 2 mono en 2 stereo inputs. met phantom power voor je mic. kan je nog lekker brullen ook en dat voor € 89,-
met soundcraft hoef je je ook geen zorgen te maken om de geluidskwaliteit.

Ik heb zo'n phonic gehad, ik was daar echt content van, moest weg wegens te weinig kanalen, heb er best wel spijt van, was leuk compact en toch goede routing mogelijkheden voor zo'n compact ding.

Als je gaat brullen, neem je toch best een dynamische micro denk ik (sm58)?
 
Ik denk dat ik toch voor een mixer met effecten ga tegen een hoger budget (€150-200). Welk van deze mixers is goed van geluidskwaliteit en biedt goede klinkende effecten:

- Alesis Multimix 6 FX
- Yamaha MG82CX
- Tapco Mix.220 FX

De Yamaha lijkt me ongeveer de beste van de lijst?
 
De Behringer Micromix lijkt me wel wat

Die is wel mono he? En volgens mij zijn al je bronnen stereo.

Vergis je daar niet in. Als je die ook stereo wilt aansluiten heb je op de meeste mixers twee kanalen (met pan pots) nodig per apparaat.
 
Als beginner moet je niet over Behringer zeuren. Het is goedkoop en goed zat voor wat je wilt. Niet voor niets dat ze veruit het meeste van die krengen verkopen.
 
Ik heb zelf tot twee keer toe een uitgebreide mengtafel voor rond de 100 euro op de kop weten te tikken. De eerste keer een PA tafel twaalf kanalen en twee subkanalen uit 1972. De tweede een studio tafel 24-4-2 (D&R) met alles erop en eraan uit 1982. De kwaliteit van beide tafels is perfect (vooral bij de D&R geen ruis te bekennen). Het enige nadeel is dat ze vrij groot en zwaar zijn. Daar staat robuustheid tegenover.
 
Een 2ehands D&R vind je wel 'ns voor die centen ja. Goedkoop, en je krijgt beduidend meer charme voor je geld dan dat je bij Behringers, Mackies of zelfs Soundcrafts van die prijs. Maar let wel op, het spul is oud en niet voor niets zo goedkoop. Van robuustheid is, zeker bij de D&R's van voor 1986 weinig sprake, sowieso niet echt bij mixers van zulke leeftijden. Kraakjes, ruis, kanalen die uitvallen of het niet doen, voedingen die versleten zijn, je kunt allemaal tegenkomen, vaak ook tegelijk. Daar moet je ook maar net mee willen leven.

Als je een goede budget mixer wil zou ik kijken naar een 2e hands Spirit Folio. Prima spul, nette EQ en 2e hands best nog aan te raden (ik heb ooit een nieuwe Spirit F1 gekocht en die doet het na 10 jaar optreden nog perfect, ik zou er zo weer eentje 2e hands kopen als 't moest).
Als je je niet stoort aan wat defecten, kan een D&R inderdaad wel leuk zijn. Ik heb zelf een D&R 900 16-8-2 gehad die me ondanks alle problemen goed beviel, en heb nu van 2 opknap D&R Dayners 1 goedwerkende Dayner gebouwd.
 
Ik ben niet echt bereid het risico te nemen een 2de hands mixer te kopen. Moest er dan iets mis zijn, heb ik niet eens garantie.

Mijn budget is inmiddels verhoogd naar zo'n €180. Ik kijk dan vooral naar de Yamaha MG82CX, maar misschien is er een beter alternatief voor die prijs?

Behringer zou ik nog overwegen, maar dat hangt ervan af hoe luid de ruis precies is.
 
Back
Top