midi kanalen in Fantom X

je pads reageren normaal gesproken op kanaal 10, je kunt dat verifieren bij PAD SETTINGS (knopje).
Als je in je layer-setting je cursus dus op part 10 zet (welke normaal gesproken overeenkomt met midikanaal 10) dan hoor je je pad ook als je speelt op het toetsenbord.

Echter, staat je cursur op een andere part (midi kanaal ongelijk aan 10) dan zou je die pad niet moeten horen.

Heb je verder nog dingen aangesloten aan die X7, buiten een rechtstreeks lijntje van je RD. Ik vind het echt een vage toestand. Want wat je wilt is simpel, de verwachting is dan ook dat je iets 'simpels' over het hoofd ziet.

Zou het toch kunnen dat er iets via midi-out van je X7 naar een apparaat gaat en later weer terugkomt, al dan niet over een ander kanaal?

Wat gebeurt er als je opneemt in je X7 en dan op je pads drukt? Je zou gewoon op track 1 kunnen opnemen en dan op de pads drukken. Zie je dan in micro-edit kanaal 10?
 
Ik heb even geen tijd gehad om met de X7 te spelen. Maar ik heb in ieder geval niets anders aangesloten op de X7. De midi out van de RD gaat rechtstreeks naar de midi in van de X7. Er zit dus niks tussen.

In het weekend ga ik er weer voor zitten. Ik had al een factory reset gedaan. Zou het een verschil kunnen maken als ik OS update? Er staat nu 2.0 op, ik geloof dat de laatste 2.10 is.

Ik heb ook nog even op het 'roland forum' gekeken, en daar zijn er mensen die zeggen dat het helemaal niet kan. Maargoed, als het jou gelukt is, kan het dus wel. En we gaan erachter komen!!!

Je hoort nog van me!
 
Welk roland forum? Ben benieuwd wie schreef dat "het niet kan".

Natuurlijk kan het wel. Als het niet zou kunnen zou je je Fantom namelijk ook niet kunnen gebruiken als midi-player voor een extern apparaat. Immers, alle ontvangen midi-kanalen zouden dan worden omgezet naar kanaal 1 en dus ben je niet in staat om verschillende parts aan te spreken. Dat is dus klinklare onzin.

Maar buiten dat, ik heb het hier gewoon werkend, zonder ingewikkelde configuraties. Het is gewoon standaard functionaliteit (wat een beetje in de war kan worden gebracht door die remote keyboardswitch, en de positie van de cursor in de layer/performance).

Ik zou ook zeggen, doe een reset, maar als het daarna dan werkt weet je nooit wat de oorzaak was ;) Maar inmiddels heeft een reset dus ook niet geholpen begrijp ik.

Een software-update.. daar geloof ik niet in. Dit is volgens mij geen bug. Dat zou te grof zijn, maar de laatste firmware is natuurlijk over het algemeen wel de beste.

Óf je doet toch iets dat het externe kanaal 3 mapt naar kanaal 1, óf je externe apparaat staat toch niet op kanaal 3 maar op kanaal 1.

Dat verhaal van die sample die je aan een pad toewijst en die je dan ook hoort via de toetsen, is ook vaag. Ben dan ook nog steeds benieuwd wat er gebeurt als je gaat opnemen en je slaat dan op de pads. Welk midi-kanaal staat er dan bij die opname van de pads?

Uiteindelijk zou het natuurlijk ook nog kunnen dat er echt iets mis is met je X7..
 
Goed nieuws!

Ik heb eindelijk het midi verhaal aan de praat! Ik zat wat te rommelen met de midikanalen van de parts, en hoppa! daar was ie! dus dat werkt nu.

Mooi, ik ga me nu even focussen op het pads verhaal...
 
mm.. vaag.. wat heb je dan precies gedaan..? Nou wil ik het weten ook :D

Want prutsen met midikanalen van de parts heeft geen effect op het midi-kanaal wat je opneemt van je externe keyboard.
 
sutur,

dat heeft het wel degelijk.
als je met het part dat je wilt spelen op je andere klavier net zo lang van midi kanaal wisselt totdat je iets hoort als je op het andere klavier speelt heb je het goeie kanaal gevonden.

dat zal het goeie geweest zijn. en uiteraard de remote switch uit zetten ;)
 
maar daar ging het volgens mij niet over.

Topicstarter gaf aan dat het externe keyboard midi uitzond op kanaal 3. Maar eenmaal opgenomen in de Fantom werd daar (micro-edit) kanaal 1 getoond. Dat fix je niet door met midi-channels van parts van de Fantom te rommelen. Dat fix je alleen door te rommelen met de midi-transmit-channel van het externe keyboard te rommelen.

Maakt niet uit verder, ik was gewoon nieuwsgierig. Het belangrijkste is dat het nu blijkbaar werkt! :mega:
 
Het werkt inderdaad jah, het is een hele opluchting! Maar..... jullie zijn nog niet van me af!
Nu ik eenmaal de parts kan verdelen over mijn twee toetsenborden, zit ik met het volgende:

Het lukt me niet splits te maken op het externe toetsenbord (RD170). Omdat Kbd staat uitgevinkt in de X7 kan ik de externe parts blijkbaar niet verdelen over over de RD170. Ben benieuwd of iemand dit probleempje al heeft overwonnen ;)

Ik hoor het graag!

gr Jeroen
 
Back
Top