Downloaden is tóch illegaal

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Snap je het nou nog steeds niet of moet ik blijven lesgeven?
Het gaat helemaal niet alleen om de grote maatschappijen, juist de kleine voelen het het hardste omdat die eerder tegen de financiele bodem aanzitten. En dat heeft weinig reet te maken met hoe zakelijk je bent. Ja, alleen dat als je "zakelijker" bent je niet in de muziek gaat zitten maar in bv transport of een bedrijf opricht wat werkzaamheden doet voor de overheid.
En die miljarden, in NL was als ik het goed heb 20 miljoen te verdelen over alle partijen (uitgevers en auteurs) waar mensen die niet op de radio gedraaid worden, geen ringtones hebben, niet op tv te zien zijn en geen optredens hebben heel erg weinig van overhouden. En dat is wel een hele grote groep. En daar gaat het om.



Zo zit het dus wel in elkaar.
Zie mijn post in het internettopic: https://www.synthforum.nl/forums/showpost.php?p=976199&postcount=173

"Je ziet op downloadforums dat mensen diezelfde cd helemaal te gek vinden en bedanken de uploader met tientallen tegelijk.
Een veelvoud daarvan download de cd zonder er een commentaar bij te zetten, te zien aan het aantal mensen wat in dat topic langs is geweest.
Sommige fanaten zetten er nog een paar mirrors bij om ervoor te zorgen dat de cd altijd beschikbaar is de komende tijd. Dit geeft mede aan hoe populair de cd is om te downloaden.
En ja, dan denk ik, die gasten hadden die cd anders WEL gekocht."

Nou nou je blaast het probleem nogal op , je hebt de
muziek kant en het zakelijke gedeelte, kun je dit
niet combineren dan zou ik het bij een hobby laten :mega:

Muziek maken is hard werken en schuldigen zoeken voor
financiële tegenvallers is wel erg goedkoop , ook voordat
er internet was gingen kleine muziekuitgevers er onder door.
Juist door internet zijn er zoveel dat er ook weer veel weg
gaan maar dit is niet de schuld van mensen die downloaden maar
meer omdat er al zoveel zijn.
Er komt meer voor kijken dan muziek maken en een trackje op de
markt gooien en denken dat het geld wel vanzelf binnen komt.
 
Laatst gewijzigd:
Ik geloof er ook geen zak van dat ik meer ga kopen als ik niks meer kan downloaden.
Ik vind het te gek dat ik alles kan downen voor ik iets koop.

Radiohoofd had laatst toch een CD online gezet met het verhaal van 'betaal maar wat je het waard vindt'?
Raad eens hoeveel mensen er betaalden?
http://www.comscore.com/press/release.asp?press=1883

1/6 betaalt maar de normale prijs in de winkel en de rest allemaal minder of meer als de helft helemaal niets.

Nu zijn die cijfers ook omstreden maar als je even ruim denkt is dat wel ongeveer wat er aan de hand is. Meer dan de helft mensen vind betalen helemaal niet nodig. En met die mentaliteit kan het ze ook geen ene fuck boeien dat hierdoor anderen in de moeilijkheden komen.

Een ding is iig zeker. De schofterige hoge prijzen die ze in de gouden jaren konden vragen is niet meer maar om het nou eenmaal om te laten slaan naar dat de helft niets meer wil betalen klopt gewoonweg niet.

Kleine labels gaan naar de kloten, enorm veel kleine en middelgrote studios hebben hun deuren gesloten. Grote studios zijn ingekrompen en de grote labels hebben meer dan de helft van hun minst verdienende artiesten gekicked.

En dan vraag je je af waarom je zoveel van die commerciele bagger op de radio hoort?
 
De toekomst: sommige bands/artiesten doen het al las ik een poos terug, op hun eigen site haar eigen nummers verkopen. Je heb de keus uit stukjes MP3 om voor te luisteren en wat bevalt kan doormiddel van een creditcard gekocht worden rechtstreeks van de site downloaden, geen platenlabel niks, zoiets wilden ik ook gaan doen met mijn nummers straks, dat kan ik en iedereen met mij dus nu dank stichting Brein wel vergeten, de platen maatschappijen hebben dus in feite een dubbele slag geslagen en hun toekomst zeker gesteld zoveel is duidelijk.

@Monopoly het was niet OT maar gewoon een andere invalshoek.
 
Ik vind het geen slechte score met dat betalen.
Van de niet betalers zijn er natuurlijk heel veel bij die het downloaden voor de heb.
En dan 38% nog $6 betalen en gemiddeld met de niet betalende op $2 komen is niet echt verkeerd vind ik zelf.
 
zoiets wilden ik ook gaan doen met mijn nummers straks, dat kan ik en iedereen met mij dus nu dank stichting Brein wel vergeten

Waarom zou je je eigen muziek niet via je eigen site kunnen verkopen?
 
Met een verbod op downloaden is dat niet meer mogelijk.

Dus itunes kan wel stoppen met mensen muziek te verkopen in .nl?
 
Ja als er verbod komt op downloaden kun je zelfs de supersnelle breedbandverbinding aan de wilgen hangen en overstappen op een abo van 4,95 per maand.
 
met een verbod op downloaden kun je niet eens synthforummen :) erg met dat rare internet. stekker eruit en weer brieven schrijven. heerlijk , weer gewoon post van de bank en van de ziektekostenverzekering, eindelijk weer eens de geur van een echte krant, postzegels die niet in huis zijn, en cd's die je voor het opsturen moet inpakken in bubbeltjesplastic.
 
met een verbod op downloaden kun je niet eens synthforummen :) erg met dat rare internet. stekker eruit en weer brieven schrijven. heerlijk , weer gewoon post van de bank en van de ziektekostenverzekering, eindelijk weer eens de geur van een echte krant, postzegels die niet in huis zijn, en cd's die je voor het opsturen moet inpakken in bubbeltjesplastic.

iedereen gaat dan weer een hardware synth kopen ;) en je synth verkopen
via het oude viavia krantje , dat waren nog eens tijden.
 
OT Ik fietste vroeger 5 km heen en terug om velvolgens in de muziekwinkel (uitstervend woord?) aan de verkoper te vragen of ik die ene cd even mocht luisteren. Waarna hij m op zette en ik daarna 74 minuten geconcentreerd aan het luisteren was, om vervolgens weer zonder cd de winkel te verlaten omdat ik geen 40 gulden had. Dat zijn nu tijden die niet meer terug komen. Ik beleef dit gelukkig af en toe nog eens als ik ga cratediggen en de platen afspeur naar geschikte samples of omdat ik het zonodig op vinyl wil hebben.
 
iedereen gaat dan weer een hardware synth kopen ;) en je synth verkopen
via het oude viavia krantje , dat waren nog eens tijden.

daar zeg je wat! de advertenties in de interface, de vondst! dat is nog maar een paar jaar geleden en nu al vergeten, tijden waren dat zeg! uren speuren internet ernaast en hoppa bellen, ophalen, spannend elke keer weer!
 
Radiohoofd had laatst toch een CD online gezet met het verhaal van 'betaal maar wat je het waard vindt'?
Raad eens hoeveel mensen er betaalden?
http://www.comscore.com/press/release.asp?press=1883

1/6 betaalt maar de normale prijs in de winkel en de rest allemaal minder of meer als de helft helemaal niets.

Ik heb via een promotiebureau wel wat inside informatie gehoord over radiohead en hun download plaat. Het idee schijnt een volledige mislukking geworden te zijn. Radiohead had niet verwacht dat mensen zo schriepering zouden zijn. Dat is ook de reden dat ze gewoon weer een platendeal hebben afgesloten.

Ik hoorde dat de kaartjes voor het concert komende week 60 euro zijn. Dat hebben ze dan weer heel goed begrepen. Als je het niet uit de CD verkoop kan halen, dan haal je het toch dubbel en dwars uit je gages?

Alleen jammer dat dat alleen voor de grote commerciele spelers is weggelegd. En zo ver-skihut de muziekwereld dankzij de downloaders. jaja.
 
Met een verbod op downloaden is dat niet meer mogelijk.

Een verbod op downloaden van illegaal materiaal ja. Natuurlijk mag je gewoon muziek downloaden waar je voor hebt betaald (of waarvan de maker toestemming heeft gegeven voor download) of mag jij je eigen muziek ter download en te koop aanbieden. Jij hebt immers de rechten, dus mag je ermee doen wat je wilt.

Wat dat betreft wordt het nog lastig uitzoeken wat wel mag en niet mag in de praktijk. Ik heb MP3's van mijn eigen werk online staan en die mag iedereen downloaden en mee doen wat 'ie wil zolang het niet commercieel is. Dus ook op torrentsites zetten of in hun shared folder van hun p2p programma. Ik ben ook niet aangesloten bij Buma of een andere boevenclub. Maar als iemand mijn laatste CHART KRAKER downt met mijn toestemming, hoe weet de internetprovider van mijn publiek dat? Zij zien alleen maar de download van een Mp3.

Dus als ze straks de internetgegevens van Danny Download gaan doorspitten op *.mp3, hoe weten ze dan welke track wel of niet legaal is gedowned zonder dit allemaal semi-handmatig te bekijken/beluisteren/uit te zoeken? Ik download ook bakken mp3's bij clubs als Beatport, en daar betaal ik gewoon voor. Moet ik voortaan de bonnetjes bewaren?
 
Volgens mij wijst de DVD verkoop nu wel aan dat het ook anders kan. Films die nog vrij nieuw zijn liggen al snel in de 5 euro bak en gaan als warme broodjes over de toonbank. Leuk voor als je het originele hoesje erbij wilt hebben. Er komt ook bij dat de meeste mensen weinig rotzooi in huis willen hebben. Zo heb ik nog een hele kast vol met videobanden. Wat een ruimte neemt dat in beslag. cd-tjes en hoesjes nemen ook veel ruimte in zodra je er al veel hebt. Ik koop nu gewoon van die organizers waar 50 cd-tjes in kunnen. Lekker opgeruimd en overzichtelijk.
Misschien moeten ze gewoon meer extra's geven wanneer je de originele cd koopt. Bijvoorbeeld 50 procent korting op een concert. compilatiecd's in mp3 formaat.
Men moet gewoon met de tijd meegaan. Over 10 jaar is het weer iets anders waar men zich aan stoort.
Seks en Rock en Roll zal veelal gratis blijven voor de meeste artiesten. Alleen de drugs heb je centen voor nodig haha

Ik zie verkoop altijd met 2 mogelijkheden. Of je houd het duur en hoeft minder te verkopen voor hetzelfde geld. Of men houdt het goedkoop. De afname is groter en men verdient misschien wel meer. Helaas voor het bedrijf kost dit meer tijd en energie. Dat willen ze natuurlijk niet.
 
*trekt flameshield aan*

Al die mensen die hier zo zitten te euh 'zeuren' over bedorven inkomsten.... wel eens aan gedacht om op een andere manier geld met je muziek te verdienen? Als je in 2001 een platenmaatschapij begint kan je mij niet zeggen dat je niet bekent was met het fenomeen 'illegaal' downloaden. Ik en mijn vrienden deden dat al 1998, want tja, je woont in een dorp/stadje waar je 1 free recordshop hebt en dat is het... Voor de rest zijn sommige muziekstromingen ook gewoon uit/oud/passe.... daar kun je geen illegale downloader voor aansprakelijk stellen :W Denk je dat mensen die jazz maken zoveel verdienen? (uitzonderingen daargelaten natuurlijk)
 
Ik trek dan ook maar een flameshield aan:D
En doe er nog een schepje bovenop.


Wat is de taak van een platenmaatschappij?
Als dat de boel coordineren en origaniseren is, dan kan je je afvragen hoe noodzakelijk platenmaatschappijen nog zijn.

Er ontstaan soms beroepen.
En er verdwijnen soms beroepen.
Misschien is er steeds minder vraag naar platenmaatschappijen.

edit:
Het blijft natuurlijk vervelend als je product gejat wordt via illegale downloads.
 
De platenmaatschappijen zijn als distributeurs en fabrikanten van geluidsdragers inderdaad overbodig geworden. Het is alleen jammer dat de artiesten hier als eerste de dupe van zijn. Op zich zou ik er geen traan om laten als de commerciele muziekindustrie om zou flikkeren, maar ik zou het wel jammer vinden als goede muzikanten niet meer aan de bak komen.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top