Korg Electribe MX..??

J.Rave

Nieuwkomer
Lid sinds
21 mei 2008
Berichten
6
Ik ben misschien van plan een Korg Electribe MX aan te schaffen, maar heb nog nooit eerder met dit soort apparatuur gewerkt. Mijn vraag is dan ook: is het moeilijk om voor het eerst met zo'n apparaat om te gaan? Heeft iemand er ervaring mee, zo ja, positief/negatief? Het lijkt me gewoon tof om eigen sounds te maken met zo'n ding, maar omdat ik €500 redelijk veel geld vind wil ik er zeker van zijn dat ie niet in de kast terecht komt. :okdan: Veel mensen zijn er positief over, maar toch zie ik ook vaak dat mensen hem weer door verkopen: "net uit de doos". Misschien wordt het werken met dit soort apparatuur toch vaak onderschat?? 8o)

Bedankt alvast.:halleluja
 
de EMX is echt belachelijk gemakkelijk om mee te werken, als je wat verstand hebt EN de handleiding leest.

ik verkoop de mijne - niet omdat hij te moeilijk is om mee te werken - maar omdat hij te beperkt is voor wat ik wil doen. anders moet je de ESX eens checken. (die was beter geweest voor mij persoonlijk)
 
De EMX is m'n beste koop ooit geweest, binnen 2 uur had ik m'n eerste 3 tracks in elkaar zitten.
Ik had wel ervaring met softsynths enzo, dus als je nog nooit iets gedaan hebt zal het misschien wel wat langer duren, maar anders zit je er echt zo in.
Koop 'm 2e-hands, ze zijn dan te vinden rond de 375 - 400 euro, da's goed te doen.

Maar het blijft wel zo - het is een alles-in-1-bak.
Je kunt er alles behoorlijk mee - drums, basslines, roep het maar - maar na een tijdje wil je sommige dingen toch wat vetter.

Daarom blijft mijn EMX de basis om een nummer mee op te zetten,
maar wil ik er nu en synth en een ESX naast gaan zetten.
(Synth voor de polyfonie, en de Eelctribe ESX voor de samples uiteraard)
 
De EMX is m'n beste koop ooit geweest, binnen 2 uur had ik m'n eerste 3 tracks in elkaar zitten.


dat vond ik net het grote probleem.
uw tracks diepgang geven vond ik redelijk onmogelijk met de EMX.

ge zit echt vast aan de structuren van uw patterns.
 
Mja, wat verwacht je van een alles-in-1-box voor 375 euro ? :P

Ik vind 'm voor 't geld absoluut briljant;
je kunt er snel mee aan de slag en hij geeft je op een leuke manier een drive om er mee verder te gaan, en er meer spullen bij te kopen :)
 
Kijk hier kan ik wat mee, bedankt allemaal8D

Zijn er nog bepaalde sites voor 2e handse? of ga je dan gewoon uit van marktplaats, speurders en dergelijke?:eureka:
 
ik weet nogwel een forum waar zij vaker langskomen..
 
Ik wil niet het roer omgooien in je hoofd,
maar persoonlijk lijkt mij de ESX echt 1000x interesanter.

Met de EMX zit je vast aan zijn ROM-geluiden. Geluiden die erin gebakke zitten
Die zijn het eerste jaar leuk maar dan komen ze echt je neusgaten uit gekropen.

Als je een ESX neemt kan je zelf geluiden erin stoppen, Loops, drumhits,vocals,riffs.
Je kan het zo gek niet noemen.

Nee, als je het aan mij vraagt zou ik zeggen, ga voor de ESX

:doei:
 
De ESX is er ook nog natuurlijk:P.. De geluidjes die je daar in zou stoppen moet je weer ergens anders mee maken lijkt me? en ik heb verder niet zo veel behalve een gitaar:P En hoe stop ik die geluiden er dan in?

De ESX heeft dus eigelijk onbeperkte mogelijkheden, omdat je de geluidjes zelf maakt.. en de EMX heeft standaard geluidjes erin zitten. Als ik het goed begrijp is de enige reden waarom je de EMX zou kopen ipv van ESX dat je te lui bent om zelf sounds te maken? Of als je al een sampler hebt natuurlijk:biertje: Zijn er nog meer verschillen?
 
De ESX is er ook nog natuurlijk:P.. De geluidjes die je daar in zou stoppen moet je weer ergens anders mee maken lijkt me? en ik heb verder niet zo veel behalve een gitaar:P En hoe stop ik die geluiden er dan in?

Totdat je door hebt dat een sampler een digitale taperecorder is waar je alles, maar dan ook alles in kunt stoppen besef je het niet of is het niet duidelijk :).

Die geluidjes haal je overal vandaan. Van sample-CDs. Van met de microfoon in de keuken opnemen hoe je op pannen rost. Van human beatboxes. Van gratis online-geluidjes - genoeg gesamplede drumkits. Je stopt ze er in met een SmartMedia kaart die er voorin inpast. Is echter wel een zwaar verouderd formaat, dus zoek je een 64-mb kaartje voor 30 euro of zo en een card-reader, dan kun je vooruit. Je sleept dan gewoon .wav bestanden naar het kaartje en laadt ze in de ESX in. Je bent die bestanden wel kwijt als je het ding uit zet; dan moet je alles opnieuw inladen.

De ESX heeft dus eigelijk onbeperkte mogelijkheden, omdat je de geluidjes zelf maakt..
Ja en nee. De ESX is een phrase sampler. Verwacht dus geen piano's of complete synths - die moet je allemaal eerst samplen voordat je ze gebruikt. Phrase samplers zijn voornamelijk geschikt voor percussie-doeleinden.

Als ik het goed begrijp is de enige reden waarom je de EMX zou kopen ipv van ESX dat je te lui bent om zelf sounds te maken?

Als dit je eerste apparaat wordt - ja, men heeft een punt door te zeggen dat de EMX beperkt is; aan de andere kant hoef je niet helemaal elke keer vanaf 0 te beginnen. Wat je wil gebruiken is al aanwezig, en die basis werkt erg goed voor de theorie achter synths te leren.

Je hebt een gitaar. Je weet nu nog niks van synths af en wil er mee beginnen. Da's prima, maar hoe heb je je eerste gitaar dan uitgezocht? :)

Wat je ook kunt doen is eerst even van een paar computerprogramma's (Ableton, FL Studio, etc.) demo's downloaden zodat je een beetje een idee krijgt van wat er mogelijk is. Voornamelijk FL Studio werkt qua idee wel een beetje zoals een Electribe - je maakt patronen die je aan elkaar koppelt tot complete liedjes.

Ongeacht wat iemand zou zeggen over dat het nep is, of dat het niet zo vet klinkt; zo'n demo downloaden kost je niks behalve je tijd, en je kunt je zo veel beter orienteren op wat je wil. Je smijt opeens wel 500 euro over de balk; doe dat liever met beleid dan af te gaan op een aantal mensen dat je geld heel graag wil uitgeven voor je :D.
 
waarom begin je niet met een oudere versie van de electribes?

Ik heb me gistere deze gekocht:

http://korg.com/gear/info.asp?A_PROD_NO=ES1MKII&category_id=2

simpel om eens te proberen wat die electribes te bieden hebben. voor een zachte prijs van 200. wel zo handig als je er achter komt dat het niet is wat je zoekt.

misschien is zoiets leuk om mee te beginnen:

http://korg.com/gear/info.asp?A_PROD_NO=EM1&category_id=2

vanuit de wat oudere apparaten kun je natuurlijk uitbreiden en hebt een leuke verzameling.
 
Wat een onzin om te stellen dat een EMX "voor mensen is die te lui zijn om te samplen" :D

Het verschil tussen de EMX en de ESX is dat de EMX de synth-variant is, de ESX de sampler-variant.

Uit de ESX ga je dus geen synthgeluiden krijgen.
Daarom zie je de ESX relatief wat vaker gebruikt worden voor bv. hiphop, en de EMX vaker voor house/trance/techno/watchamaycallit.

Korg's doel is natuurlijk dat je de EMX en de ESX naast elkaar hebt staan :)
 
Als ik het goed begrijp is de enige reden waarom je de EMX zou kopen ipv van ESX dat je te lui bent om zelf sounds te maken? Of als je al een sampler hebt natuurlijk:biertje: Zijn er nog meer verschillen?

Nee. The EMX heeft 5 monofone synths aan board met hele leuke klanken en mogelijkheden.
 
Uit de ESX ga je dus geen synthgeluiden krijgen.
:)


bullshit ....importeer een saw wave of eender welke golvorm , filtertje erover en je hoort geen enkel verschile of het nu een gesampelde ( single cycle ) wave is of een die wordt gegenereerd door de emx
Een sampler is gewoon een synth zonder gollfvormen ...wat je erin stopt bepaal je zelf , een up to date sampler heeft evenveel ( of meer ) modulatie mogelijkheden dan de doorsneesynth ..
 
Oh ja ik zie het, btw iemand die ik goed ken gaat een microKORG synth kopen. Dan gaan we toch waarsch samen even alles uitvinden en de naam synthesizer zegt het al:D die zorgt voor synth:okdan: als ik het vanaf dat standpunt bekijk, toch beter een ESX?:kimono: en later eventueel zelf kijken naar iets waar meer synth in zit?:mexico:
 
Ok bedankt allemaal, maar de ESX heeft dus wel of geen synth?*D

Ja wel, de ESX heeft twee 'synth' parts, maar die werken op basis van de samples die je er in stopt. Daar kan heel veel mee, maar niet alles wat de EMX kan (die overigens ook een extra filter heeft wat de ESX niet heeft) - zo zitten er FM, sync, unison etc. oscilator modellen in de EMX die je domweg niet met sampling na kan bootsen.

Maar goed, ik denk dat beide bakken een goed begin zijn voor een studio. Je kan er redelijk complete producties op maken, de mogelijkheden zijn regelijk veelzijdig en ze klinken allebei erg goed (dat typisch aanwezige heldere Korg geluid).
 
bullshit ....importeer een saw wave of eender welke golvorm , filtertje erover en je hoort geen enkel verschile of het nu een gesampelde ( single cycle ) wave is of een die wordt gegenereerd door de emx
Dat denk ik niet. Natuurlijk kan je met single cycle oscillatoren heel wat leuke dingen doen (heb daar nog een paar leuke artikelen over geschreven), maar er zijn gewoon zaken die niet gaan lukken: denk aan sync, FM, PWM etc.

een up to date sampler heeft evenveel ( of meer ) modulatie mogelijkheden dan de doorsneesynth ..
Tja, we hebben het natuurlijk wel over de ESX, die is qua modulatie net zo uitgebreidt (of beperkt) als de EMX en mist (als ik het goed heb) een filter model dat wel op de EMX zit.
 
Back
Top