Maak een stukje hiphop

aaait west side slotevaart dope shit.

alleen naar mijn mening mag die biet( bk sn ) wel iets meer knallen.
En het geheel mag wel iets smeriger klinken
 
Hele vette track en dit klinkt als iets voor een album.

Je drums passen trouwens wel heel goed bij de track maar er zit een beetje weinig punch in misschien een compressor erop of layeren met drums die wel punch hebben.

De vocalen op het refrein staan wel echt te hard inderdaad. Ik vind de vocalen in het hele lied wat te hard staan.
De kwaliteit is verder wel heel goed.
Precies wat al eerder werd gezegd de beat moet 1 klinken met de vocalen.
De vocalen moeten in ieder geval niet harder klinken dan de beat vind ik.

De rappers hebben wel echt talent vind ik.
 
Nice, echt een lekkere groove in die track Java, de track mag wel wat dikker klinken inderdaad, ga em morgen nog even in de studio checken, maar klinkt goed... Ik denk dat opnieuw uitmixen op wat mid-/high end gear een hoop aan deze track zou kunnen toevoegen.

Toffe chops ook :okdan:
 
Bedankt voor de feed mensen! Ik ben niet zo'n held in afmixen :dj:
Ik werk ook nog niet zo lang met Logic en mijn monitoren, ik kan daar maar niet aan wennen. Ik ga de track af laten mixen, dat besteed ik gewoon uit. Dope dat jullie het dope vinden!
 
mensen zijn lekker bezig!

Ben nu ook bezig met een project.

Hierbij dan een remix van 1 vd tracks. Hoe vinden jullie t klinken?
Mix? Tekst? Beat?

Alle feedback is welkom. De beat is niet van mij maar van een vriend van me, heb t wel zelf gemixt.

Fitjes- Fitjes (Cash Account Remix)



Benedictus: Dope clip man! ik vond de track ook dope, alleen vond ik t refrein niet echt heel pakkend.
 
Thanks Finkz. Refrein vind ik echter wel lekker pakkend.. Simpel maar effectief, want hij blijft wel lekker hangen.

Wat betreft jouw track. Beat is niet mijn smaak.. rap ook niet. Gaat nergens over en t gaat mij veel te langzaam allemaal. Rappers kunnen wel rappen, maar had ze liever over iets interessants horen rappen en op een snellere beat. Ook rappen ze n beetje eentonig allemaal in hun verses. Mag best gevarieerder qua stemgebruik. Zoals je al kan opmaken kan ik niet objectief beoordelen over de track omdat ik me er een beetje aan erger. No offence verder. Mix is wel oke.. af en toe liggen de stemmen nog iets teveel op de beat en mogen dus iets meer in de beat.
 
Hey, hier mijn hiphop track. Eerste keer ooit...
heb ondanks dat t hiphop is geen samples gebruikt :)
De rapper is "kip" een tilburgse rapper die me een accapella
stuurde dus heb een muziekje omheen gebouwd :D..
ben benieuwd wat men er van vindt.

de link is : http://roidebruijn.nl/8.mp3

ps de solo was mijn lieve juno106 die helaas een ander baasje heeft nu :(, mis je vriendje!
hoop dat t te pruimen is want ik speel en lees geen noot. doe maar wat
 
Er is tegenwoordig heel veel hiphop zonder samples. Doe er zelf ook niet aan.

De beat mag wat mij betreft wel een lekker vieze synthetische baslijn gebruiken. Die clavsound is lekker funky!

Raps vind ik niet zo geweldig. Zal waarschijnlijk al wel een stuk beter klinken als je t flink zou tweaken, want de kwaliteit van de acapella is niet echt je-van-het. Verder vind ik je beat erg gaaf! Vooral als die solo erin komt funkt het mijn kont er bijna af. Ik weet zeker dat als je meer van dit soort beats zou maken, dat je er veel betere rappers op kan krijgen. Believe me!
 
haha dank, bij deze : welke rapper wil ;) tis best geinig om te maken :D
en je hebt gelijk : een dikke old skool funk bassline lijkt me ook fijn...
dus de volgende keer mits ik een rapper heb ;)....
hoe werkt dat trouwens, maak je eerst de muziek of heb je eerst de rap?
 
Vaak is het zo dat rappers schrijven op een beat. Zo kunnen ze hun flow (in princiepe gewoon hun ritme) aanpassen aan de beat zodat het allemaal lekker samen klinkt. Het kan ook andersom zoals jij hebt gemaakt, maar vaak kan je dan toch goed horen dat de rap dan niet op die beat opgenomen is.

Dus ik zou zeggen.. Maak een beat (of meerdere beats) met een standaard opbouw (vinden rappers fijn schijnt het) en ga dan op wat hiphop fora langs om te vragen of er geinteresseerden zijn. Zo'n standaard opbouw is vaak; intro, 16 bars voor de eerste verse, 8 bars voor het refrein, 16 bars voor nog een verse en dan weer 8 bars voor het refrein en dan natuurlijk een outro. Verder ben je natuurlijk vrij om bijvoorbeeld breaks ertussen te gooien of een lekkere solo.. Veel rappers houden echter niet zo van lange stukken instrumentaal op een nummer van hun. Ik vind dat persoonlijk echter onzin.. zulke rappers sla ik altijd meteen af.. Ik moet wel lekker muziek kunnen maken toch? Niet alleen achtergrondgeluid voor hun raps. :okdan:
 
Ik hoor de laatste tijd veel nummers met drum & bass invloeden. Maar 't jammere is dan dat ze 't niet zo erg poleisten (meestal). Lekker afwerken, veel resample werk enzo. Ik zit nu op speakertjes bij ons pap thuis dus geen monitoren maar misschien word er zelfs niet eens gefreqsplit (bass schoonhouden bij distorten van basslijntjes/bassdrums of zelfs nog een hoog split voor een schoone crisp layer)

Misschien raar zo maar op een of andere manier hoor ik ook veel rappers die echt met een nare toon rappen en min of meer onritsch? Als ik opgezwolle luister (wat ik eigenlijk nooit doe) dan heb ik daar geen last van. Maar veel andere wel en dat vind ik jammer.

Mjaa.. Wat weet ik er nou van (tis trouwens niet tegen iemand maar in het algemeen van wat ik net ffe op myspace heb gehoord door ffe wat producers/artiesten bij friends aan te klikken enzo)

:okdan:
 
50 rapt ook vrij monotoon en lui (vind ik), veel jonge artiesten zullen hem waarschijnlijk als voorbeeld hebben en denken dat ze zelf ook goed kunnen rappen omdat 50 dat ook zo doet.

Kempi rapt ook vaak op die manier, toch zijn hun 2 niet echt storend. Ik hoor zelf liever hip-hop die muzikaal is, waarin rapppers goede tekst en techniek ten gehore brengen en ZEKERS zonder van die afgrijselijke dance leads.

Ik heb trouwens op mijn myspace een previewtje gezet van collabo's waar ik op dit moment mee bezig ben. (2de linkje in de player). Dit zijn allemaal pre-mix en ongemastered. Dit gebeurt straks als het album klaar is. Alle tracks van alle producers worden dan door 1 engineer afgemixed en klaar gestoomd voor het mastering proces.
 
Ik heb de jongens waar ik mee werk al een beetje her-opgevoed.... 3 minuten nummers zijn saai.... > 5min. is zo lekker als je muzikaal veel te vertellen hebt :D

Klopt, ben ik helemaal met je eens.. Maar veel rappers houden er toch niet van.. Ik maak zelf ook het liefst beats met een kop en staart.

@ Jouw snippet: Eerste beat past erg goed bij het onderwerp. Goede opbouw. Ik hou alleen niet van de zang. De rap valt bij mij ook niet in de smaak. Vind hem te stoer klinken. Vind het dan niet fijn luisteren. Tweede beat grooved lekker. Beats zijn dus wel dik in orde!

edit: zie ik daar een MXL v67? Nee toch niet geloof ik.. de gouden glimmende rand bovenaan heb ik niet. :P
 
Maare jullie hebben wel die beats gehoord van vice verzen?

Noisia is de shit qua DNB rauwe beats! 8)

Sub.. Maar al moet ik zeggen dat 't niet te ingewikkeld is na
lang tijd drum & bass te hebben gemaakt en veel hebben gelezen
(er word heel veel gediscuseerd over theorieen in de DNB wereld
over hoe producers het doen enzo. Noisia is vet maar niet te ingewikkeld)

Maarja zo niet check 't dan ffe op myspace staat nieuwe mixtape op!
Beats zijn vet ben niet fan van de rest. :okdan:
 
Back
Top