Inloopkast voor opname

The B

Ingeburgerd
Lid sinds
17 november 2007
Berichten
63
Ik had een een vraag ik heb een in loop kast van 69x62x200 en ik wil hier in mijn mic hangen voor opname is dit een goede ruimte om op te nemen? en zo ja wat kan ik gebruiken wat zeg maar gewoon te koop is bij een b.v. een praxis om de kast beter geluidsdicht te maken.


B.v.d

B
 
Mits je geen claustofobie hebt lijkt me dit geen probleem 8o).
Als je de kast echt geluiddicht wil maken blijft er nog minder ruimte over.

Je kunt altijd wat noppenschuim of iets dergelijks aan de binnenkant aanbrengen tegen reflecties.
 
Ik neem ook aan dat het opname geluid dan beter wordt dan wat ik nu heb, want ik neem nu op gewoon in mijn kamer en ik vind zelf dat mijn opnames hol klinken kwa vocals


B
 
Ga ik zker doen morgen gelijk aan de slag in iedergeval alvast bedankt voor de info ;)


B
 
Geen geintje, maar in plaats van alles gelijk dicht te nagelen met schuim, probeer eerst eens een paar matrassen.

Niet alles volledig dood maken, je wil toch een beetje reflectie overhouden. Ook zo voor de zanger/es ook; daarom moet je hem of haar een signaal in de koptelefoon geven waar een beetje reverb op zit, dan lijkt 't voor hunzelf al wat beter en smeuiiger en zingen/rappen/praten ze beter.
 
maar ik kan in z'on kast geen matrassen plaatsen dat is een te kleine ruimte..


B
 
Die ruimte is té klein om alle reflecties tegen te gaan. Je gaat bv wel de hoge reflecties kunnen neutraliseren maar daardoor ga je een schijnbare versterking van de lage tonen krijgen...

Te klein, zorgt voor veel te veel reflecties, en echo. Daardoor gaat je signaal nooit droog genoeg klinken.

Een slaapkamer is vrij ideaal als noodoplossing. Veel gestoffeerde oppervlakten, veel rommel, kasten met boeken erin.

Probeer je ergens niet te dicht bij een kale muur te zetten. En probeer uit. Dat gaat beter gaan dan dat klein kot in te richten als vocal booth.
 
Ik heb hier ook een inloop kast omgebouwt in een zangcabine, ik heb de binnenste gips wanden verwijderd, steenwol special voor geluids isolatie erin, platen weer terug. verlaagd plafond erin (kast was 2.40 hoog) en de ruimte tussen het dak en plafond opgevuld met dezelfde wol.

Verder heb ik aan de studio kant 2 ramen van elk 1cm dik (stuk etalage raam afval, gehaald bij de lokale glas boer) met daartussen 8,5 cm loze ruimte. Verder alles bekleed met vloerbedekking en akoestisch schuim.

Werkt prima en heeft niet zoveel gekost.
 
Serieus, een ruimte van 65 op 65 is echt te klein om akoestisch degelijk te behandelen tegen reflecties. Je gaat overdreven opbouw van bas en midden frequenties krijgen, het plaatsen van bass-traps in zo'n ruimte gaat ook al niet omdat er gewoon geen plaats is.

Ik weet het, soms lijkt mij ook iets de max om aan te beginnen. Gewoon om bezig te zijn en omdat het dan allemaal wat serieuzer lijkt. Maar hier ga je geen kwaliteitswinst maken.
Je zoekt beter een betere plek in je slaapkamer waar je een dode hoek hebt.

65 op 65 is echt te klein.
 
Je kunt zo'n Reflexion Filter van SE Electronics kopen. Dan maakt het niet zo veel meer uit in welke ruimte je staat.

Mocht je die ruimte willen testen en geen ruimte hebben voor matrassen, wat ik me wel kan voorstellen, dan zou je een paar doeken op kunnen hangen. Gordijnen of zo. Dat helpt ook al.
 
Dan denk ik dat het gordijnen worden in de kamer alleen is het probleem dan ik met 2 grote ramen zit en en de grodijn niet echt kan ophangen. Ik heb trouwens de mic wel in het midden van mijn kamer hangen.

B
 
Probeer eens uit, hoe het klinkt als je de micro in een hoek hangt. Of naast je kleerkast, of aan je bed... Ik denk dat je best wel ok resultaten kan krijgen hoor. Midden van de kamer is mss niet zo een goed idee met die grote ramen, die weerkaatsen het geluid zeer goed.

Met wat voor micro werk je? Dynamisch of condensator? Zeker bij een condensator ga je echt de reflecties van je ramen en kale muren goed meehebben in de opname. Bij een dynamische zou het moeten volstaan dat je weg van de ramen gaat staan als je je teksten inzingt/rapt/... zodat je stem niet richting de ramen gaat dus...

maar ik hou het vooral bij: probeer het eens op verschillende plaatsen in je kamer, zo ver mogelijk van kale oppervlakten. Boekenkasten zijn goede diffusers.
 
ik heb een condens mic en ik had hem in het midden gehangen omdat ik daar een hele tijd geleden over gelezen en gehoord had dat dat de juiste plek was maar dat is dus niet zo hmm nou dan zal ik is expirimenteren..


B
 
Er is geen juist of fout. Je kan enkel uitproberen. Ik denk dat je nogal veel reflecties mee opneemt als je een kamer hebt met veel kale wanden of ramen en je je condensor mic in het midden hangt. Ik zou het proberen op andere plekken in de ruimte die je beschikbaar hebt.
 
ik zal het is in een hoek van mijn kamer proberen keb 1 hoek beschikbaar, zou het dan ok een idee zijn om daar gordijnen om heen te hangen?
 
Laatst gewijzigd:
Inderdaad, zo'n SE reflection filter werkt prima, maar is behoorlijk aan de prijs.
Ik heb zelf balkjes langs mijn plafond gemonteerd, waar ik met klemmen dekbedden aan kan bevestigen als ik opnames heb. Werkt echt makkelijk, en ik heb 0,0 last van reflecties.
Ik hang er nog wel zwarte doeken voorlangs trouwens, omdat het er anders niet uitziet.
 
Back
Top