emu 1820m ada8000 output probleem?

pass-out

Mixer Producer
Lid sinds
16 december 2004
Berichten
611
Hoi!

Vandaag mijn ada8000 binnen gekregen en aangesloten op mijn emu1820m.

-wordclock aangesloten (en ada8k op slave)
-beide adat kabels aangesloten en alle kabels naar mn analoge mixer.

Nu kan ik vanaf mijn mixer signaal naar de ada8k sturen en dat komt netjes binnen op de de DSP patchmix (en in cubase)

Maar nu stuur ik signaal vanaf mijn pc (netjes de patchmix laten uitsturen naar ADAT out, alle 8 maar geprobeerd) naar de ada8k en dan komt het er niet uit? Hoe kan dit (dit is de voornaamste feature waar ik het ding voor heb gekocht)

Nu heb ik ook al even de test gedaan en de adat uit van de ada8k naar de adat in gestuurd en dan geeft ie wat op de inputs binnen komt gewoon netjes door.
 
Als je die wordclock er af haalt en via adat in gaat syncen dan kun je aan het ledje zien dat hij aan je emu via adat kan syncen. Zo kan je checken of het adat signaal goed is denk ik.
En dan kan het wellicht aan je emu en/of cubase liggen. Zo niet dan zou ik de bon maar eens opzoeken voor evt garantie.
 
Dat is een leuk idee wat ik even ga proberen. Ik denk niet dat cubase er veel mee te schaften heeft nog omdat ik dat nog niet eens aan heb staan. Ik kan zien in mijn patchmix al of ik signaal binnenkrijg en of ik signaal uitstuur.

Die wordclock tip probeer ik zoiezo.

Daarnaast bedankt ik me ook vanochtend dat ik de adat uit van mijn geluidskaart even moet aansluiten op mijn adat in van mijn geluidskaart. Dan zou ik als het goed is ook signaal moeten kunnen zien.

Ik laat wel even weten wat en hoe!

thx!
 
Daarnaast bedankt ik me ook vanochtend dat ik de adat uit van mijn geluidskaart even moet aansluiten op mijn adat in van mijn geluidskaart. Dan zou ik als het goed is ook signaal moeten kunnen zien.

Op de site van EMU staat ook nog een programmaatje waarmee je zo'n lus kunt testen, de "Diagnostic Test ADAT Loopback"
 
Ah Bedankt voor je reactie!

Maar ik denk dat ik er al uit ben :) ik heb van Thomann verkeerde kabels gekregen denk ik. 1 van de 2 doet het niet en de andere zit er bij beide devices erg los in en als ie ook maar een beetje beweegt gaat ie kraken. Ik denk dat ik beide gewoon terug stuur en andere kabels koop :)


Bedankt voor jullie reacties!
 
en de andere zit er bij beide devices erg los in en als ie ook maar een beetje beweegt gaat ie kraken.

Wel ver genoeg doorgedrukt? Ze moeten echt "klik" zeggen. Kan me niet voorstellen dat Thomann toslink kabels levert die niet pasen...
 
ik heb zojuist andere cabeltjes gehaald en aangesloten en werkt perfect: ze zitten er ook veel beter in: een stuk meer solide. Oja even voor de record: het is niet zo dat ik die beschermdingetjes vergeten heb eraf te halen bij beide kabels ;)
 
Fiber is heel gevoelig als je het gaat knakken dan kan je ze vaak wel weggooien.
Denk dat je gewoon rotte kabels geleverd hebt gekregen.
 
ja dat zou goed kunnen...

Ik ga ze wel even terug sturen want dat kan wel bij Thomann :) (als het goed is! )

toch bedankt voor al jullie reacties!:mega:
 
Back
Top