Prodyssey > Midi aansturing + Editor vraag

conso

You can call me Toledo
Lid sinds
20 februari 2003
Berichten
4.475
Locatie
Amsterdam
Ik heb m'n Prodyssey ASB binnen gekregen en die bevalt me tot nu toe uitstekend. De enige echt kwetsbare knop lijkt de Value encoder te zijn, die echt wiebelig is. Een lichte tik ertegen en hij breekt, zo voelt het. Erg merkwaardig, aangezien dit waarschijnlijk de meest gebruikte knop op het ding is! De andere knoppen voelen allemaal zeer degelijk aan, staan ook allemaal goed strak en reageren heel netjes. Ben verder plezierig verrast door de degelijkheid (en grootte!) van dit bakkie. Ik heb ook de editor geinstalleerd en zelfs dat ging redelijk probleemloos.

MAAR... nu zit ik met een vraag: als ik de Prodyssey aan de editor hang doe ik dat met een Midisport 4 x 4. Daar gaan dan de Midi In en Midi Out van de Prodyssey in, en vervolgens gaat de USB Out van de Midisport in de laptop.

Maar waar hang ik nu m'n Midi keyboard aan om de Prodyssey te kunnen bespelen tijdens het editten vraag ik me af...? Ik kan met de knoppen van Prodyssey zelf de waardes veranderen etc. maar als ik niks kan horen kom ik daar niet ver mee? :dubbel:

Ik gebruik nog helemaal geen geluidskaart, software sequencers etc. en heb ook geen plannen in die richting. De laptop gebruik ik in de muziek verder alleen om de Nord Modular keys te editten.

Is de oplossing voor mijn probleem bijvoorbeeld zo'n Philip Rees doosje waarmee de Midi In (van de Prodyssey in dit geval) verdubbeld (of meer) wordt, of gaat zoiets juist meer problemen geven?

Of gaat het echt alleen goed met enkel een USB verbinding direct van Prodyssey naar laptop. Juist op die manier schijnt naar ik gelezen de boel nogal eens te crashen...?

Of zie ik een andere simpele oplossing over het hoofd...?
 
Volgens mij idd gewoon de USB driver gebruiken en dan je keyboard op de midi-in bus...


Gefeliciteerd btw ;)
 
Origineel geplaatst door Septic
Volgens mij idd gewoon de USB driver gebruiken en dan je keyboard op de midi-in bus...

Gefeliciteerd btw ;)


Ik vrees eerlijk gezegd een beetje dat 'crashen' en dan moeten rebooten verhaal. (De laptop is voor m'n werk...)

En: bedankt! :okdan:
 
je kan toch je midikeyboard ook aan je midisport hangen en dan op de pc zeggen dat die de input van je midi keyboard door route naar de output die naar je prodyssy toegaat...

moet je wel ff een midi programmaatje installerne maar misschien kom jemet zoiets als midi ox ook al een heel eind!
 
OW ja als je echt IN en OUT van de USB gebruikt in een of ander programma, dan kan je het beste local control of zetten, anders krijg je een midiloop feedback.

Ik heb er enkel midi In in zitten en Local on ;)
 
Back
Top