midi (lussen)

vlamman

Ingeburgerd
Lid sinds
15 juli 2006
Berichten
54
hallo

ik zit met een probleem.ik heb een midi sirius,en een Evolution UC33e MIDI Controller,en een m-audio 2496,nou was mijn gedachte dat de midi in van mijn g kaart in de synth gaat,dan de out naar de evo,en van daar weer trug naar de kaart,maar mijn muziek programma blijt maar 1 zien,of de synth,en als je het weer anders doet alleen de controller....mijn vraag is heb ik er een kastje bij nodig,waar allebij in gaan.had geloof ik zoiets gelezen.

vlamman
 
Een kabel in de midi in stoppen van je geluidskaart, de uiteinde in de midi out stoppen van je synth.
Waarschijnlijk zal je ook willen dat de midi out van je geluidskaart in de midi in van je synth gaat

Jou Evolution UC33e heeft een USB aansluiting als ik me niet vergis dus daar zal niets in hoeven lijkt mij.

Groetjes,

Charles
 
hallo
het zit toch iets anders.ik moet die evo echt mee lussen,anders krijgt de vst plugin geen input,kan dan wel een melodie spelen,met de plugin en de synth,maar kan niet de parameters niet toe w wijzen ,van de evo,die zou er echt bij gelust moeten worden,had al gekeken,maar heb een kastje nodig,waar ik 2 midi aparaten in kan doen en dan door lussen,dan worden ze allebij gezien


vlamman
 
maar heb een kastje nodig,waar ik 2 midi aparaten in kan doen en dan door lussen,dan worden ze allebij gezien

Een merger heet dat. Op zich wel gek dat de Evo dat niet kan met z'n midi in, dat lijkt me nu typisch iets dat erg nuttig is op zo'n knoppendoos.
 
Heb je geen midi-thru mogelijkheid?
 
Lijkt mij dat die evo ding gewoon gezien wordt onder jou muziek programma, en dat je parameters kan toewijzen.

Maar als ik goed begrijp dan heb jij maar 1 hardware synth die je via midi aan wil sluiten en de rest wil je met VST gaan werken?
Welke midi programma gebruik je dan ?

Je kan toch met jou evo ding een soort preset maken ? dan zou je denk ik een andere preset moeten inladen als je bezig gaat met VST en als je weer met je sirius wil, dan weer een andere preset inladen in je evo ding.
 
Lijkt mij dat die evo ding gewoon gezien wordt onder jou muziek programma, en dat je parameters kan toewijzen.

Dat is ook wat TS zegt volgens mij, alleen kan hij in z'n software maar 1 midi input aan de VSTi koppelen, dus of de Evo, of z'n keyboard, maar niet beide tegelijk.
 
precies zo is het,dus ik moet er wat tussen hebben,dat zowel de synth,als de evo gezien wordt,tot nu toe hoe ik het ook lus,krijg ik maar een midi imput van 1 van beide,nu heb ik in de tussen tijd ook al wat info op gedaan,en een muziek maatje van mij heeft net zo.n kastjes besteld,waar je als je dus maar 1 midi in en 1 midi out op je kaart heb,je toch 2 midi aparaten kan aan sluiten.ik zat ook al te kijken,of ik de evo moet instellen,dat tie moet doorgeven,maar staat in de handleiding,dat als je wil wat ik wil,je er een kastje bij moet kopen.
 
Het lijkt mij dat het een instellingsprobleem is zover ik het kan beoordelen (kan het ook mis hebben hoor!) Het lijkt mij dat de muziek programma de Evo als iets apparts ziet, en de midi ook als iets apparts, en dat via software van de Evo geroute/toegewijst wordt aan bepaalde functie's Misschien kan de midi kanaal ingesteld worden op zo een Evo ding en dat het op de zelfde midi kanaal moet ? Volgens mij geeft die gewoon cc commando's door aan die VST.
Ik heb hier een AN1x en daar kan ik de knopjes toekennen aan cc commando's. Of ik nu mijn D2 gebruik of de AN1x of mijn masterkeyboard, of mijn 1080, hij geeft gelijk de commando's door en als het apparaat cc commando's ondersteund dan veranderd die de waarde.
Het zal volgens het zelfde principe werken dacht ik zo.
 
Origineel geplaatst door vlamman
precies zo is het,dus ik moet er wat tussen hebben,dat zowel de synth,als de evo gezien wordt,tot nu toe hoe ik het ook lus,krijg ik maar een midi imput van 1 van beide,nu heb ik in de tussen tijd ook al wat info op gedaan,en een muziek maatje van mij heeft net zo.n kastjes besteld,waar je als je dus maar 1 midi in en 1 midi out op je kaart heb,je toch 2 midi aparaten kan aan sluiten.ik zat ook al te kijken,of ik de evo moet instellen,dat tie moet doorgeven,maar staat in de handleiding,dat als je wil wat ik wil,je er een kastje bij moet kopen.

dat is echt niet nodig om een extra kastje te kopen. Eigenlijk is dit gewoon midi voor beginners info (er is genoeg op het net te vinden hierover, gewoon eens gaan lezen).

maar goed, het werkt als volgt:
- sluit je sirius via de midi out aan op je midi in van je geluidskaart.
- sluit je uc33 via de usb (a-B) connector aan op je pc (dus geen midi kabel gebruiken in jouw geval). als het goed is wordt die al door de standaard drivers van windows herkend, als dat niet zo is, dan zou je even de originele drivers moeten installen (maar volgens mij hoeft dat niet bij de uc serie).

als je dit gedaan hebt heb je stap 1 voor elkaar. Je hebt nu 2 midi in apparaten tegelijk actief in je computer. (tips als midi merge is niet echt meer gangbaar en nodig, ook midi thru is natuurlijk geen optie, aangezien je dan de out van je sirius niet kan gebruiken omdat je maar 1 midi in port in je computer hebt nu voor het standaard midi kabel werk).

Nu komt stap 2, in je audioprogramma dien je de 2 kanalen bekend te maken. Ik heb geen idee welk programma je gebruikt , maar het kan overal in.

- in cubase kun je bij de midi in nu het actieve midi in kanaal kiezen op een spoor (of je laat hem op midi all staan, dan reageert die op beide tegelijk), eventueel kun je in cubase ook een generic remote map koppelen aan alleen de evolution. Maar ikheb het idee dat dat nog iets te hoog gegrepen is voor jou. Dus begin bij het begin zou ik zeggen.
- wat betreft andere pakketten, soms is het nodig om per midi interface de in poort te activeren (meestal staan ze default aan). dus in ableton live, reason, fruityloops kun je gewoon 1 van de 2 midi ins kiezen, de evolution midi in, of die van je geluidskaart.

succes.
 
zeg ik, GAMMA ;)
 
tips als midi merge is niet echt meer gangbaar en nodig

Laten we dit even nuanceren: alleen als je alles in software doet.
Voor hardware moet je nog steeds mergen.

Maar toegegeven, ik wist niet dat de meeste sequencers dit tegenwoordig zelf konden. Maar ja, ik gebruik dan ook geen sequencers op de computer.
 
je nent niet de enige,ik werk al lang met software,maar in het begin kon je het ook echt horen(inpulstracker) ik heb een maat met een hele studio,maar hij staat iedere keer weer verrstelt wat tegenwoordig kan,en hoe vet het klinkt,maar je blijft toch vaak de (stijd) houden tussen mensen met software,en met hardware,maar ik zeg altijd maar,hoe je het ook doet het gaat toch om het eind resultaat,en om het muziek maken.nadeel met software is wel,dat daar voor heb ik ook die evo,om live wat te doen,heb binnenkort weer een live act,en wil toch wel iets kunnen doen,dan alleen,op een synth rossen,met een dat rec erbij.met hardeware,is het leuker.
 
Back
Top