Cubase help!

Glupa

Nieuwkomer
Lid sinds
23 september 2006
Berichten
2
Locatie
Den Bosch
Hey, ben Floor, 15 jaar. Al 'n paar jaar bezig met muziek. Www.glupa.co.nr mn site.
Ik ben waarschijnlijk al de zoveelste die hier mee aan komt zette. Maar hoe in hemelsnaam te beginnen met Cubase?
Ik ben van Fruityloops naar Cubase gegaan. Fruityloops lijkt als je het voor 't eerst ziet en niks weet al 'n onmogelijk programma, maar het is niets in vergelijking met Cubase.
Ik heb allerlei tutorials bekeken. Maar overal staat dat je dan bij VST instruments op personal Orchestra moet kiezen. En dat staat er bij mij niet. Dus zit ik al gelijk vast.
Kan iemand me vertellen hoe ik moet beginnen?
 
zoek iemand in de buurt die het al snap, om cubase uit te leggen via een forum is onbegonne werk... vandaar dat je geen antwoord heb gehad tot nu toe. ik ben gewoon gaan zitten en kijken wat iemand anders er mee deed, zo heb ik het een beetje geleerd. ik ben er nou jaren mee bezig en weet nog lang niet alles, nog niet eens de helft denk ik. het fijne is ook dat er steeds nieuwe versies komen.:mexico:

dus zoek iemand!

later
 
Wizoo heeft een goed boek waarin alles van cubase stap voor stap staat uitgelegd

Wizoo cubase SL/SX the Reference, zo'n 800 pagina's en ik heb 'm voor 55 euro gekocht.
 
Waarom wil je eigenlijk overstappen naar Cubase? Als je al niet weet hoe je moet beginnen vraag ik me af wat je in Cubase denkt te vinden dat Fruityloops niet heeft. FL is gewoon een prima programma en als je niet al te veel ervaring hebt met muziekprogramma's zou ik die mooi blijven gebruiken.

Zelf heb ik een hekel aan handleidingen en tutorials en ik heb Cubase dan ook geleerd door gewoon zelf alles uit te zoeken. Cubase heeft veel meer opties dan FL maar je hebt ze natuurlijk lang niet allemaal nodig.
 
Overstappen naar Cubase is een goed idee...als je zo jong al begint met het leren van Cubase zal je daar later veel plezier van hebben....
De overstap naar Cubase zal je op een gegeven moment toch moeten maken als je wat serieuzer met muziek bezig wilt zijn...
 
Ik ben ook overgestapt naar Cubase, maar vond het allemaal in het begin heeel erg wennen, heb gelukkig veel van een collega geleerd dus krijg het nu al redelijk onder de knie! maar wil nu eerst eens gewoon mijn kennis op het gebied van produceren versterken!:mexico:
 
Hey bedankt voor de reacties.
Youtube erg goed idee!! Daar zal ik zeker gebruik van maken
Over bij andere mensen kijken, ik ken verder niemand die ook met dit soort dingen bezig is. Dus dat word lastig.
Ik zal voorlopig vooral is met youtube 'n beetje uit de voeten proberen te komen.
BEdankt
 
lees eerstwat over

-midi
-audio
-vst 2

het is echter wel een groot voordeeel dat je een beetje autodidactisch bent aangelegd,zoniet moet je altijd beroep doen op anderen...en owee als die anderennoch ook eens de manual gaan schrijven 8)


don't learn to fly if your egg hasn't hatched yet :gaap:
 
Back
Top