Korg Legacy - Wat vind je ervan?

Luxman

Ancient Member Sr. (René)
Lid sinds
23 Maart 2004
Berichten
3.549
Locatie
Omgeving nowhere
Vanmiddag bij Feedback Rotterdam de originele versie gehaald voor 165 euri. Dat is de MS20. Polysix en de Wavestation.

Met name de Legacy MS20 vind ik een zeer goede emulatie van de echte. De Polysix klinkt ook top. De Wavestation vind ik iets minder.. Maar misschien wordt het nog wel wat.

wie heeft er eveneens positieve ervaringen?
 
Dit is inderdaad ook een van mijn lievelings-vst's :) De bijgeleverde MS-20 controller is niet alleen een leuke extra maar hij kan ook perfect gemapped worden om bijv. Albino mee aan te sturen.
 
ik heb de set sinds een aantal weken ook, bij rock palace waren ze voor 145 euro in de aanbieding !
de ms20 emulatie is behoorlijk goed, al klinken de filters nog een beetje tam. je kan er heleleuke dingen mee doen, vooral door de extra modulatie mogelijkheden en de mogelijkheid om plyfoon te spelen en de unison.

de polysix is ook prima, alleen gebruik in die niet zo veel. de wavestation gebruik ik helemaal niet eigenlijk.
 
ik heb hem ook, sinds gisteren, vrijdag, heb alleen de ms20 nog maar uitgeprobeerd maar wat een geweldig ding, vage weirde sounds alom, ik ga misschien nog wel voor de echte ms20 ook, als die net zo klinkt



hier een stukje gespeelt met door mij gemaakte patches , galm en delay is de tc m-one
 

Attachments

  • ms20.mp3
    804,5 KB · Bekeken: 76
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door anoniempje
ik heb hem ook, sinds gisteren, vrijdag, heb alleen de ms20 nog maar uitgeprobeerd maar wat een geweldig ding, vage weirde sounds alom, ik ga misschien nog wel voor de echte ms20 ook, als die net zo klinkt


Niet doen, de echte MS20 klinkt totaal niet zoals de VST
 
Ik gebruik de MS20 niet als controller maar volgens mij is het wel mogelijk.
Door op de korg logo te clicken van de MS20 VST kun je controller maps laden en opslaan.
Op deze manier kun je volgens mij de CC waarden van verschillende softsynths instellen en vervolgens opslaan.
Ik weet niet zeker of het zo werkt gezien ik de functie niet gebruik (heb een SL).
 
Origineel geplaatst door ALBINO SCORPION
ik ben nog altijd op zoek naar een antwoord op: is de ms20 controller als een soort midi controller te gebruiken voor ander vsti-s, midi learn reageert ie daar op? of alleen het keyboard bruikbaar buiten de legacy?

Ja, dat zit ik me ook wel eens af te vragen. Maar volgens werkt ie gewoon met CC's. De volume-knop reageert direct op de volume schuif van Logic's audio-instrument.

Is er niet iemand hier op het forum die scripts kan schrijven?
 
Dat hele verhaal over die controller is al diverse keren hier voorbij gekomen, o.a. in de grote Korg Legacy thread :D

Anyway, het is gewoon een normale midi-controller. Met de Korg driver krijg je uit alle knoppen gewoon midi CC's.
Je kunt alleen niet wijzigen welke knop welke CC uitstuurd, dus het is wel handig als je VSTi midi-learn ondersteunt.

En ik neem aan dat jullie allemaal allang gewoon een midi input monitor gestart hebben en gewoon gekeken hebben wat er uit die controller komt, ipv eindeloos vragen te stellen ;)
 
Door op de korg logo te clicken van de MS20 VST kun je controller maps laden en opslaan.

Daarmee wijzig je op welke CC's de MS20 VSTi reageert, maar dat heeft niks met de controller te maken. Dat is alleen nuttig als je de VSTi vanuit een andere controller wilt besturen.
 
Origineel geplaatst door etaoin
Daarmee wijzig je op welke CC's de MS20 VSTi reageert, maar dat heeft niks met de controller te maken. Dat is alleen nuttig als je de VSTi vanuit een andere controller wilt besturen.

inderdaad, elke knop op de ms20 controller heeft vaste cc,s in elk geval werkt hij gewoon als midi controller/klavier.

misschien brengt de een of andere 3de partij nog wel een keer een programmaatje uit die je tussen de ms20 controller en wat vst software kan zetten om zodoende de controller numbers van de korg controller aan te passen. dan wordt ie helemaal leuk. maar voor mij hoeft dat niet eens eigenlijk. ik zet hem vanwegen z,n hoogte toch niet voor me op het bureau.
 
misschien brengt de een of andere 3de partij nog wel een keer een programmaatje uit die je tussen de ms20 controller en wat vst software kan zetten om zodoende de controller numbers van de korg controller aan te passen

Daar zijn er al diverse van. MIDI-OX kan het, en de virtual midi sliders van een forumlid kan het ook. Maar beide hebben wel midi loopback devices nodig. Ik twijfel echter of er ooit een dedicated oplossing komt. 99,9% van alle VSTi hebben midi learn, dus daarvoor heb je het al niet nodig.
 
Hoe zijn de effecten, en dan met name de compressors en de galmen van de Legacy MDE-x? Als ze echt goed zijn wordt de legacy wel heel interessant namelijk.
 
heb ik nog niet geprobeerd, ik trek de ms20 mono over analoog naar buiten. dat leek mij juist het interresantste van het korg pakketje.
 
Oh en nog iets, ik heb dit gelezen:

In de gebruikersovereenkomst van korg staat dat de support 1 jaar nadat het product uit productie gaat, stopgezet zal worden. Dit betekent dat wanneer er geen support meer is, je het pakket niet meer op een nieuwe pc zal kunnen installeren / herinstalleren op je huidige pc, omdat je daar een nieuwe licentiecode voor nodig hebt.

Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit waar is, maar weet iemand hier meer van?
 
nee toch ? je kan de korg gewoon op een pc installeren zonder internet met een code die je al eerder hebt verkregen via het internet , dus hoe wou korg legacy op die pc zonder internet nou checken of hij al op een andere pc geregistreerd stond ??

die code schrijf je natuurlijk op, en krijg je ook in je mailbox gestuurd.

en mocht het wel zover komen wat ik me niet kan voorstellen, dan vragen ze er om dat er een gecrackte versie komt.
 
Origineel geplaatst door Ic3gl0vE
niet meer op een nieuwe pc zal kunnen installeren / herinstalleren op je huidige pc,
Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit waar is, maar weet iemand hier meer van?

dat gaat gelukkig ook al niet op want na wat installatie probleempjes (ik zag de losse ms20 instal over het hoofd) heb ik het pakket 3 keer met dezelfde code geinstalleerd, en vervolgens nog de update die ook volgens eigen zeggen weer een schone installatie nodig had.
 
Back
Top