Zonder PC, wel 2xMC500 en meer: Jewel of the Savannah

Danny

DAW-less puzzelaar °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.832
Locatie
Hoevenen - Antwerpen
Hoi medeforummers,

Na de samenwerking met Hermax in Regards from the other Side was het nog eens tijd om zelf iets in mekaar te boksen. Het resultaat is 'Jewel of the Savannah' geworden; een muzikale beschrijving van de sfeer van de afrikaanse savannes met de zonsopgang, het gezinsleven, een bush walk en de zonsondergang.

Aan de gehele song is geen enkele PC-software bit te pas gekomen. Alles is gesequenced met de interne sequencers van de W30, de 2 SY99-en en een MC500 en MC500 MkII. Alles is ook ingespeeld, geen loops of patterns (neen, ook niet de basdrum of de cabasa's :) ). Sommige tracks zijn gequantiseerd, maar het merendeel is ingespeeld en onaangeroerd gelaten.

Dit is de tweede song van het Jewel-project (als opvolger van Jewel of the Land, dat 7de werd in de songcontest 2005).

Nu genoeg gezeverd: tijd voor het luisterwerk ...

http://www.guy-lian-music.be/mp3/JOTS128.mp3

Hoe meer kritieken, hoe liever (alleen goede wel te verstaan :duivels: :dubbel: ).


Met dank bij voorbaat voor 8:16 minuten van uw kostbare tijd :okdan:


:doei:
 
Klinkt als goede game muziek to me :)
Intro is goed.
 
Erg gaaf stuk dit weer :halleluja. Mooie afwisselingen tussendoor.

Bij vlagen vond ik de stukken waar het tempo er in kwam een tikje kazig (mede door die synth vox achtige pad erachter en de beat samples denk ik).

Alle andere stukken vind ik erg goed klinken :).
 
Dus bij jouw thuis is het een grote jungle danny? ;)

Klinkt erg goed. En ook wel jouw stijl.
Met wat zang erbij zou het wellicht nog mooier zijn.
 
erg leuk Danny !! Als ik jou was zou ik maar eens bij Joop van Ellende aankloppen, dit zou zo in de Lion King kunnen !! (en dat is dus niet lullig bedoeld he) :halleluja
 
@Gremlin: zolang als de gamemuziek niet slecht is, is ie goed ;) . (alhoewel ik absoluut de link niet snap tussen newage en gamemuziek, maar ja ... call me old-fashioned ;) ).

@Mc_Kwok: Welke voxachtige pad bedoel je? Er zit enkel een sawpad in en tijdens de tussenstukken komen er koren bij.

@Fuse: wat wil je ... met een dochter van 6 en één van 3 kan je moeilijk geen jungle hebben, hé :dubbel: .

@RPW: Hm ... de vergelijking met Hans Zimmer (Lion King) is toch wel wat overdreven, denk ik ... ik denk dat Hans wel wat beter is. Maar toch bedankt voor het compliment :okdan:

:doei:
 
Origineel geplaatst door Danny
@Gremlin: zolang als de gamemuziek niet slecht is, is ie goed ;) . (alhoewel ik absoluut de link niet snap tussen newage en gamemuziek, maar ja ... call me old-fashioned ;) ).

Ik bedoel natuurlijk dat het goede gamemuziek is. Dus niet cynisch bedoeld.
Ik zou denken aan een soort platform spel zich afspelende in de savannahs of een jungle. Misschien voor de jongere spelers maar hoeft niet persee. Zit goed in elkaar.
Voor newage muziek vind ik het basje net iets te bouncey, maar dat is mijn persoonlijk mening.
 
Waarom weet ik niet maar ik denk meteen aan Yebo van THe art of noise. Slaat eigenlijk nergens op. Vooral bij 1:47.

In iedergeval qua sounds erg ok. vanaf 2:30 vind ik de melod erg lekker. daarvoor wat minder.

Echt super stuk muziek man!

:halleluja
 
Wel dit is een knap staaltje van muzikale beschrijving. :okdan:
Door de juiste keuze van passende samples weet je hier precies de sfeer weer te geven die je zou verwachten van de Savannah.
Er zitten een hele hoop kleine details in verwerkt die het tot een zeer professioneel geheel maken. Ik doel dan op die transponering of de kleine tempowisselingen bvb, om maar wat te noemen.
Zoals geheel verwacht is de panning en de mix perfect :D

Je weet dat ik gek ben van leuke percussiegeluidjes en hier ben ik dus op mijn wenken bediend. Er zitten percussie-instrumentjes in die ik nog niet eens kende.
De 'valse' fluit in de intro is een knapppe vondst.

Wat mc_kwok bedoelt met die synthvox-achtige pad kan ik begrijpen. Ik weet dat jij die klank zeer graag hoort en in vroegere stukken had ik ook al wel eens vermeld dat die wat 'outdated' klinkt, voornamelijk als je die als uitdrukkelijke lead gebruikt. MAAR hier weet je'm perfect te integreren dus mij stoort het niet.

Mijn favoriete onderdeel is de 'bush walk', zoals jij 't noemt :) Een zeer degelijk deel met pakkende percussie en een knappe, spannende akkoordenprogressie. Je overdrijft niet met de natuurgeluiden en da's goed.

Al duurt het meer dan 8 minuten, geen moment is er verveling. Knap werk!
Het belooft een uitstekende cd te worden.
 
@Gremlin: mijn reaktie was ook ludiek bedoelt hoor ;) .

@Kasparov: kan ik inkomen. In dit stuk gebruik ik ook zo'n breathkoor met erg korte attack en release en dat dan iedere halve noot herhalen en je komt in de buurt van The Art of Noise.

@Hermax / Mc_Kwok : Ah ... die sarrarsample. Tja, daar kan ik niks aan doen maar ik heb dit al vanaf de jaren 80 een knappe sound gevonden en ik gebruik hem inderdaad dikwijls.

Dank voor de reakties :okdan: (er mogen er natuurlijk meer volgen ... altijd welkom :) :) :) ).

:doei:
 
hey danny,

ik vind het een erg leuk nummer. veel afwiseling. En het lukt je om bepaalde invloeden vanuit de verschillende delen in elkaar te verweven of terug laten komen. dat maakt het nummer tot een geheel.:okdan:

sommige fluit geluiden (jou lieveling zoals ik weet;)) hadden iets meer reverb mogen hebben in mijn ogen (lees oren:P).
Maar dit zal zeer waarschijnlijk weer met het bekende verhaal van "smaak" te maken hebben.

Toch weer knap dat je op jou manier zo''n track in elkaar bouwt. Erg netjes!

groetjes Arnaud:biertje:



ps: dit weekend hoop ik mijn track met werknaam "Vanunics" af te hebben. Weer een hoogtepuntje in mijn tracklist naar mijn idee.
 
Ik heb elders al uitgebreid gereageerd en ga dat niet allemaal herhalen, dus hier zeg ik gewoon dat ik het een bijzonder mooi en sfeervol nummer vind, en goed uitgebalanceerd ook in geluiden, stereo en lengte (ondanks de acht minuten geen verveling!). Mijn belangrijkste contra is dat de melodie in het eerste gedeelte (direct na de intro) niet zo sterk is ingespeeld (te weinig gebonden, matige timing) en dat ik geen fan ben van de clap in de percussie. Maar nu zal ik daarover ophouden. :engel:

Ofwel: sterke track en veelbelovend voor de gehele cd; op naar de volgende Jewel! :okdan:
 
Het doet me meer aan Cusco denken dan aan the art of noise.
Die waren ook veel bezig met dit soort muziek.
Komen die afrikaanse geluidjes en vocalen niet van het Roland world exp-board?
Geen kritiek hoor,maar ze lijken er veel op.

Al met al vind ik het rete goed klinken Danny.
Ben benieuwd of je Musical Inpressions voorbij gaat met je nieuwe cd.

Succes:okdan:
 
Origineel geplaatst door Ramirez
Al met al vind ik het rete goed klinken Danny.
Ben benieuwd of je Musical Inpressions voorbij gaat met je nieuwe cd.

Idem hiero. En ik hoop natuurlijk dat Danny reeds aan een volgend album werkt. Zo ja, schrijf mij dan alvast op voor een exemplaar. :okdan:
 
Erg prettige track! Geen enkel probleem met de lengte, er zit genoeg variatie in om het geheel interessant te houden.
Sterke melodie, samplekeuze vind ik goed bijpassend, mix klinkt netjes afgewerkt (misschien een tikje meer bas op sommige trommels?).

Verder vind ik vooral de afrikaanse sfeer / thema mooi overkomen, het enige wat daar af-en-toe een tikje afbreuk aan doet zijn sommige instrumentkeuzes... zo hoor ik een piano die een tikje GM klinkt, en eerlijk gezegd vind ik electrische gitaar uit een synth niet zo heel overtuigend. In dit geval liever een 'echte' synthsound, wellicht... ;)
 
Leuke reakties allemaal ... bedankt :okdan:

@Unic: te veel galm zou veel doen laten dichtslibben. Er zit op dit moment reeds een galm op de meeste instrumenten (waaronder dus ook de fluit) van 1.8 sec (door een LPF gehaald). En dat werkt voor mij perfect.

@Cheimoon: Die melodie in het allereerste deel van het ritmieke stuk is inderdaad wat minder nauwkeurig ingespeeld. De eerste 8 of 10 maten worden gedeleted en opnieuw ingespeeld. Die claps ... tja ... daar is het stuk eigenlijk mee begonnen. Dit is de clap waar ik al heel lang naar op zoek ben geweest. Misschien dat het over je eigen installatie beter klinkt. Probeer over 2 weken, als je terug gesettled bent, nog eens ;) .

@Ramirez: Neen hoor, die afrikaanse yells en percussie en rattlers enz komen uit een E6400 en EIV: sample library "Heart of Africa". Echte aanrader voor EMU of S1000-bezitters! . Het is wel de bedoeling dat de toekomstige CD Jewel de vorige Musical Impressions zal overstijgen ... en met Jewel of the Land en Jewel of the Savannah ben ik al goed op weg, denk ik ;) .

@Hover: Dat is genoteerd. Maar geef me nog wel wat tijd om Jewel of the Arctic, of the Desert, of the Mountains, of the Sea, of the Sky te componeren, hé :dubbel: ;) .

@Hanz: Het tekort aan bas bij de trommels is expres lager gezet. In het begin was dit niet en daardoor rommelde het samen met de bas en de basdrum. Daarom heb ik de Ugandese drums door een HPF moeten laten gaan om de conflicten weg te nemen. De piano is gewoon de standaar pianosample die op één van de W30 systemdisks staat. Tja ... wanneer klinkt iets GM en wanneer niet? GM op zich zegt eigenlijk niks over de klank op zich ... enkel dat een stringklank moet klinken als een string of een piano moet herkenbaar zijn als een piano. Heel waarschijnlijk geef ik je hier de indruk doordat de piano nogal strak ingespeeld is. Ik ben me daar pas later bewust van geworden. Eigenlijk is het mijn bedoeling om de achterliggende sawpad met deze piano-attack te verstevigen. Acheraf bleek het voor mij ook goed te werken als achtergrondfiguurtje bij de tussenstukken. En die gitaar ... de eerste maal dat je die hoort, staat ie inderdaad nog wat te hard. Daar moet ik nog een CC7 tegenaan gooien. Voor de rest vind ik het eigenlijk wel passen: de sawpad met piano heeft een zacht karakter, de clayflute heeft een breathy touch en als contrast de gedistorte sawlead (wat jullie als gitaar ervaren en er eigenlijk ook wel op is gaan trekken, zeker omdat ik de sound ook op die manier bespeel :) ).

Ik ben in ieder geval blij dat dit stuk jullie zo bevalt :) .

En ... er mogen nog altijd reakties bijkomen ... hoe meer zielen, hoe meer vreugd :okdan:

:doei:
 
Back
Top