X

De Grote Korg MS10 / MS20 / MS50 / SQ10 / MSmini Thread

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  Originally posted by PWM View Post
  De enige input waar je een beetje op moet letten is de Ext. Sig. In op de 20. Er staat ook 3vpp onder..
  Volgens mij kan er verder weinig misgaan.

  Ik doe dit inderdaad al jaren en het is naar mijn weten nog nooit schadelijk geweest.

  Comment


   220 volts, maar 235v uit de muur

   Beste MS20 gebruikers. Ik heb onlangs een MS20 gekocht met een MK2 filter. Ik ben zo blij mee. Heb het binnenste buiten schoon gemaakt en een beetje dat OUDE boeken geur geneutraliseert.
   Tijdens het poetsen heb ik gezien dat het 220V vraagt. Nou ik heb de elektriciteit hier (Belgie) gemeten vanuit de stekker om zeker te zijn dat ik het niet overbelast (aangezien het een oude apparaat is).
   Ik krijg 235V en kan ten hoogste oplopen tot 238V tijdens piek uren.

   Mijn vraag aan julie is. Kan dit een probleem zijn? Hoe doen julie dat? Is het te HOOG? kan ik gerust mee op de netwerk?

   Alvast bedankt.

   Comment


    In de stekker en gaan. Wat denk je dat de vorige eigenaar ermee deed? Een verwarmingselement er in serie mee zetten?
    Gelukkig is de marge ruim van elektrische apparaten. Ik vermoed dat ze tot 250v verdragen.
    Have fun!
    ///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///

    Comment


     Algemeen: bij apparaten die je ook op 240V kan switchen doe je dat best. Bij apparaten waarbij dat niet kan: inpluggen en gaan. Mijn oude MS20 hangt hier in BelgiŽ ook gewoon in het stopcontact en er staat zelfs geen brandblusser naast.
     ====DOT MATRIX WITH STEREO SOUND====

     Comment


      Mijn MS-20 doet het ook nog steeds. Hij raakt zelfs nooit ontstemd. Toch vind ik de vraag van dnectar relevant en zelfs een aparte draad waard. Ik had een aantal weken geleden mijn vaste reparateur over de vloer en hij meent dat er een grens is aan wat die oude apparaten aankunnen. Het valt hem nog mee dat alles het blijft doen,. Omdat we het doel van 240V nog niet hebben bereikt, is hij bang dat er straks massaal instrumenten kapot gaan. Waar is het vermoeden van klinske op gestoeld dat ze 250V kunnen verdragen? Geldt die marge ook voor de echte vintage uit het begin van de zeventiger jaren? Ik hoop dat dat waar is, want dat zou me een klein kapitaal aan omvormers besparen.
      www.akikaze.nl Instr.: analoge en digitale synths en keyboards, modulaire synths en systemen; samplers; sequencers; effecten; akoestische en e-percussie; elektroakoestische en elektrische gitaar, sitar, santoor. Stijlen: Berlijnse school, klassiek, progrock, Aziatisch, Italo. Albums: Nr. 12 "Disorders" staat sinds 20-12-2019 via DistroKid online op iTunes, Spotify, Youtube e.v.a. Nr. 11 "Solstice" is leverbaar bij www.sphericmusic.de en de meeste andere bij http://www.syngate.net

      Comment


       Jaren terug leerde ik in school dat electronica marge heeft, en de energie leverancier de spanning verhoogde om kosten uit te sparen ( leidingen) en verliezen te beperken. Ik ga er absoluut vanuit dat een energie leverancier zich op de stelt en ook de klant om schade te vermijden aan toestellen. Stel je alle schadeclaims voor als hij zonder waarschuwing de spanning opvoert met allerhande gevolgen.
       Ik zie de rechtzaken al. Ik heb jaren terug mijn stekker gemeten en dat was toen al 235 volt...
       Heb je je adapters van 12 volt al eens uitgelezen? Die geven soms onbelast dik 16 volt. Een auto levert dik 14 volt. Reken dat % eens uit qua meerspanning tov 220 volt.
       ///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///

       Comment


        En het enige wat eigenlijk extra op zijn donder krijgt bij hogere netspanning zijn de spanningsregelaars in de voeding, die meer warmte kwijt gaan moeten kunnen. Bij schakelende voedingen is het al helemaal in orde, die zijn heel vergevingsgezind. Bij heel oude/eenvoudige voedingen zonder spanningsregelaars zal er verderop in het circuit ook wel niet te veel zitten dat geen paar procent extra aankan.
        ====DOT MATRIX WITH STEREO SOUND====

        Comment


         Je moet er toch niet aan denken . . . .
         https://www.youtube.com/watch?v=3NM3eJDN88k

         Comment


          Originally posted by synthana View Post
          Je moet er toch niet aan denken . . . .
          Ach, da's maar een Minimoog, je moet er niet aan denken dat het met je MS20 gebeurd!

          Comment


           Dat is een Voyager, die zou op 240 gemaakt moeten zijn.
           ====DOT MATRIX WITH STEREO SOUND====

           Comment


            Die heeft wel vlammende basloopjes gespeeld :-)
            "FILTER MAINTENANCE- After every 100 hours of operation apply a sine wave to the output of the FILTER to back flush the trapped overtones to unclog your filter." - (EML 101 Manual)

            Comment

            Working...
            X