Alle hens aan dek

Kogelvis

Nieuwkomer
Lid sinds
16 Maart 2007
Berichten
15
Locatie
Franeker
Ahoi landrotten
pirate-1.gif
,

In 1983 geboren en sindsdien luister ik naar de naam Lammert, woonachtig in Leeuwarden en zo nu en dan nog eens bij mijn ouders in Grou. In het dagelijks leven ben ik voornamelijk nog student en daarnaast werk ik nog 12 uren per week als Software Engineer.
Voordat ik vertel hoe ik hier terecht ben gekomen eerst mijn muzikale historie.

Ooit toen ik nog een klein Kogelvisje was ben ik begonnen met 1 of 2 jaar blokfluitspelen (wie niet :P)
Het begin van mijn muzikale carriere. Daarna mocht ik wederom op muziekles, wat ik toen wel had gewild
was op drumles mijn ouders hebben mij echter op pianoles gestuurd (omdat ik bij mijn opa en oma altijd op het orgel zat te spelen vonden ze dit een betere keuze).
Dit instrument heb ik een 6 a 7 jaar bespeeld als ik me niet vergis. Toen vond ik het wel mooi geweest de lessen en muziekstijl (klasiek) begonnen me te vervelen. Eenmaal gestopt heb ik de piano nagenoeg niet meer aangeraakt.

Echter een aantal jaar geleden begon het toch te kriebelen om iets met muziek te doen. Ik heb toen voor mijn verjaardag een keyboard gekregen (zelf uitgezocht). Deze heb ik besteld bij Conrad een vaag merk Mc Crypt de geluiden die er in zitten zijn waardeloos maargoed het ging me om de midi-out die er op zat. Hierbij heb ik toen een midi-adaptertje gekocht M-Audio Uno 1x1.
Dit op mijn toenmalige windows-pc gekoppeld aan Reason. Echter na een paar weekjes stopte dit enthousiasme weer zonder daadwerkelijk wat gemaakt te hebben.
Zo is zo'n bevlieging nog wel een 2 a 3 keer voorbijgekomen, maar toch blijft het trekken oftewel 3 a 4 weken terug. Ik probeer het nogmaals op te pakken ditmaal op mn apple macbook met Logic en Reason. Ook heb ik bij de plaatselijke muziekwinkel een drumcomputer gekocht (Alesis SR-16), ik ben nog bezig uit te vogelen hoe het apparaat precies werkt en wat ik het beste kan doen patterns inprogrammeren op het apparaat of aansturen via midi (bij dat laatste kom ik nog een midi poort tekort :) ).

Hoe ben ik hier dan terecht gekomen, vorig jaar heb ik een gitaar gekocht en toen ik wat info zat te zoeken kwam ik een aantal forums tegen waaronder deze. URL onthouden en nu komt deze weer van pas. Gezien ik weinig kaas van muziek maken gegeten heb is de informatie op een forum als dit erg handig om dingen te leren / inspiratie op te doen / etc.

Tot zover mijn geschiedenis, nog vragen? stel ze
pirate.gif
 
Laatst gewijzigd:
Avast ye salty seadog! :koffie:
 
Welkom!

Het is leuk om met muziek bezig te zijn. Er is op het forum veel kennis en ervaring met betrekking tot muziek en computers, als jij weet wat je ongeveer wilt dan zijn er hier genoeg mensen die je verder kunnen helpen met algemene en specifieke vragen en problemen.


NB. er is een klein probleem met de pirate afbeelding die je hebt geplaatst, het SSL certificaat van de webserver waar die op staat is verlopen waardoor iedereen meldingen krijgt van zijn browser dat de bron mogelijk niet betrouwbaar zou kunnen zijn. Tip, roep de afbeelding aan via http in plaats van https, dus op de volgende manier:
Code:
http://myst.bulletgate.org/~admin/smilies/pirate-1.gif
Probleem opgelost!
 
Origineel geplaatst door FrankH
NB. er is een klein probleem met de pirate afbeelding die je hebt geplaatst, het SSL certificaat van de webserver waar die op staat is verlopen waardoor iedereen meldingen krijgt van zijn browser dat de bron mogelijk niet betrouwbaar zou kunnen zijn. Tip, roep de afbeelding aan via http in plaats van https, dus op de volgende manier:
Code:
http://myst.bulletgate.org/~admin/smilies/pirate-1.gif
Probleem opgelost!

Ah foutje inderdaad in mijn webserver config stond bij de http host nog
Code:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^/(.*) [url]https://%[/url]{SERVER_NAME}/$1 [R,L]
wat er voor zorgt dat alle http verbindingen automatisch naar https omgezet worden heb dit weggehaald en bij de plaatjes er http van gemaakt. excuses voor het ongemak.

Verder dank voor het welkom beide.
 
Re: Alle hens aan dek

Origineel geplaatst door Kogelvis
..
Ooit .. ben ik begonnen met 1 of 2 jaar blokfluitspelen (wie niet :P)..

:D Ikke, gelukkig!

Maar goed, welkom hier! :biertje:
 
Back
Top