Pattern Controlled Filter

TraiZor

Ouwe rot
Lid sinds
1 november 2001
Berichten
593
Locatie
Zevenaar
ja, de PCF die in rebirth zit. Bestaat zoiets ook 'in het echt'? en dan bedoel ik dus gewoon een hardware bakkie met 2 inputs en 2 outputs.
Of is de PCF een verzinsel van de propellerheads?
 
op zich kan je zoiets natuurlijk zonder al te veel problemen in een micromodular ofzo maken...

maar ik ken geen hardware bakjes die alleen voor dat doel zijn ontworpen.
 
Roland heeft zo'n effector/filterbank met een 16 staps sequencer waar je het filter mee kan moduleren. EF-303 heet dat ding geloof ik. 'k Weet ni zeker of je dat bedoeld.
 
Matt Second heeft zo'n bakje gehad.. maar was er niet zo over te spreken..
 
Mijn SH-2 kan trouwens ook iets in deze richting. Er is namelijk een externe input.. en het filter kan in plaats van de ingebouwde ADSR ook een envelope-follower van de externe audio-input gebruiken.. en dat geeft echt leuke effecten..

Alleen jammer dat de audio er in doorlekt.. maar wellicht is daar iets op te vinden..
 
Je kan dat toch gemakkelijk met elke analoge synth doen die 'n externe input heeft? Gewoon filter keytrack op 100% zetten en 'n leuk pattern van (16e) noten triggeren met je sequencer. Heb je nog fijne envelopes en lfo's die je kan gebruiken ook. Vaak genoeg gedaan, met m'n oersimpele MS404 en Neptune.


...Oh, je wil stereo? Tsja dat wordt lastiger, dan kun je beter 'n VA pakken, die hebben meestal stereo inputs. Of die Akai MFC-dinges. Die is ook stereo en midi-controllable.
 
Of the Clavia Modular / Micromodular....

Sorry Schaapje, had je antwoord niet echt grondig gelezen :)

Mvg.

CoolRunning
 
Laatst gewijzigd:
Op de virus kun je ook zoiets doen door één van de 64 spectral waves als LFO te gebruiken en deze dan het filter te laten moduleren (En natuurlijk de externe input gebruiken).
Hoewel het natuurlijk geen echte patterns zijn, lijkt het (met de goede wave) er wel op.

http://www.waf80.de/virus/viruwaves/
 
Ook in cubase heb je gewoon zo'n stepfilter. Volledig in te stellen tot 32-e noten als ik het goed heb.
 
de korg ms2000 heeft ook zo'n 16 step sequencer 8) kun je het ook wel mee doen... heeft alleen wel mono input, maar je kunt niet alles hebben..
 
Is die Adrenlinn van Roger Linn niet wat je zoekt? Oke, vooral gericht op gitaristen, maar er is niets wat je tegenhoud om een synth of zo er door heen te raggen.
http://www.rogerlinndesign.com/
 
die EF-303 was niet echt spectaculair te noemen
 
Origineel geplaatst door BDeep
Is die Adrenlinn van Roger Linn niet wat je zoekt? Oke, vooral gericht op gitaristen, maar er is niets wat je tegenhoud om een synth of zo er door heen te raggen.
http://www.rogerlinndesign.com/

Precies!!
Ik wou hem daarom ook aanschaffen. Stom van me want ik kan hetzelfde met mijn ms20 en doepfer maq, Maar k denk dat de linn wel wat voor je is.
tjek de demo's op de site
 
Back
Top