invoer van goederen van buiten de EU

Jep, reken op inklaringskosten een bedrag tussen de 12,50 en 15 euro. Samen met de BTW is dit de grootste hap van je extra kosten. Daarbij komt ook nog het feit dat die grappenmakers ook BTW rekening over de verzendkosten en eventuele extra kosten voor verzekerde verzending als dat op de customs slip genoteerd staat. Met koeriersdiensten is het bijna altijd bingo.
 
Die inklaringskosten vormen een soort afdrijgsom, m.a.w. ofwel betaal je die opgeblazen administratiekost, ofwel niet en krijg je geen pakje. Officieel is het geen belasting, maar een klein deel ervan gaat naar de douane om de kost van de douaneformaliteiten te betalen. Daarboven kan het transportbedrijf ook nog andere arbitraire kosten verzinnen om een belachelijk hoog bedrag aan afhandelings- en inklaringskosten te proberen verantwoorden. Niet echt koosjer, maar het is nu eenmaal zo. Inkopen in het buitenland is slecht, dus hoe meer het kost hoe liever ;)

On a more serious note: die € 150 klopt idd.

http://www.postnlpakketten.nl/klantenservice/pakket-ontvangen/buitenland/
http://fiscus.fgov.be/interfdanl/nl/citizens/pakket.htm (Belgische wetgeving, maar in EU is dit toch overal gelijk neem ik aan)
 
Ha thanx voor de info guys.. :okdan:

Het totale bedrag blijft ver onder de 150 euro dus dat is dan wel weer positief maar qua percentage zijn de invoerrechten maar een fractie van wat de btw is :(

'k Was wat betreft die inklaringskosten al bang voor een dergelijk gevalletje.. ongedefinieerde admistratiekosten.. Misschien is er nog een optie hetzelfde product te vinden binnen de EU.

Nogmaals, dank voor de info :)
 
Back
Top