Oplichter?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Origineel geplaatst door Akikaze
BIC en IBAN gegevens zijn openbaar (ook op internet op te zoeken) en opgave daarvan is volkomen veilig. Deze codes heb je altijd nodig om geld naar het buitenland te kunnen overmaken. Zodra het geld op je rekening staat, kun je zonder problemen je zending versturen.
Het rare is alleen dat je daarna nooit meer wat hoort. Ik heb ook een keer zo'n reactie gehad. Het barslechte Engels van de zogenaamde Engelse koper was gewoon een belediging van mijn intelligentie. Misschien was het dezelfde wel.


T is al n oude topic, maar ik zie toch dat iedereen zit te raadselen waarom er naar die gegevens wordt gevraagd, en er naderhand niks meer vernomen wordt.

FISHING noemen ze het...wellicht wel al van gehoord? Men verzamelt diverse gegevens, persoonlijke data van mensen, die gekoppeld worden en nadien ter ondersteuning van valse identiteiten benut worden. Zo kreeg ik enkele jaren terug ook - nadat ik doorzeurde om een identiteitsbewijs - een kopie van een ID-kaart van een buitenlander, eentje die notabene al lang verlopen was.

Maar dat gebeurt er dus mee: jou identiteit en alle beschikbare gegevens daarbij om aan te tonen dat jij het "ècht wel bent" worden benut als men andere mensen wil gaan oplichten!!
 
Origineel geplaatst door MadR
eh ebay en paypal .. doe ik iig geen zaken meer mee .. bescherming van verkopers zullen ze bedoelen .. nee dank u !
Ik doe nog wel zaken op Ebay, maar het is inderdaad waar dat Ebay altijd voor de volle 100% blindelings aan de kant van de verkoper staat.
Zo heb ik eenmaal wat lang gewacht met betalen (nuja, 1 weekje) en er was meteen al een procedure gestart tegen mij. Ok, even een vriendelijk mailtje naar de verkoper en alles was opgelost.

Ondertussen al wel 3 verkopers gehad die een object niet wilden verkopen omdat de prijs te laag was. Maar dan kan ebay natuurlijk niet tussen komen, meer nog, je mag er zelfs geen procedure voor opstarten. Bedne eikels dat ze zijn.
Ben een keer van plan geweest klacht neer te leggen tegen de verkoper bij de economische inspectie hier in belgie. Maarja, kost enkel maar tijd en moeite, en levert uiteindelijk niets op.
 
Ondertussen al wel 3 verkopers gehad die een object niet wilden verkopen omdat de prijs te laag was. Maar dan kan ebay natuurlijk niet tussen komen, meer nog, je mag er zelfs geen procedure voor opstarten.

Da's raar. Ik ben wel eens een advertentie tegengekomen waar geen minimum prijs op stond, maar in de tekst stond wel vermeld dat als hij voor minder dan bedrag x dreigde te gaan, hij op het laatste moment de advertentie zou verwijderen. Die heb ik toen aangemeld bij eBay en hij was er met een uurtje af. Dus klagen kan wel degelijk helpen.

Dat was wel de Nederlands eBay trouwens. Misschien moeten ze daar wel omdat de Nederlandse wet heel veel consumentenbescherming kent. Veel meer dan de Amerikaanse bijvoorbeeld.
 
Origineel geplaatst door Atlantis
T is al n oude topic, maar ik zie toch dat iedereen zit te raadselen waarom er naar die gegevens wordt gevraagd, en er naderhand niks meer vernomen wordt.

FISHING noemen ze het...wellicht wel al van gehoord? Men verzamelt diverse gegevens, persoonlijke data van mensen, die gekoppeld worden en nadien ter ondersteuning van valse identiteiten benut worden. Zo kreeg ik enkele jaren terug ook - nadat ik doorzeurde om een identiteitsbewijs - een kopie van een ID-kaart van een buitenlander, eentje die notabene al lang verlopen was.

Maar dat gebeurt er dus mee: jou identiteit en alle beschikbare gegevens daarbij om aan te tonen dat jij het "ècht wel bent" worden benut als men andere mensen wil gaan oplichten!!

goed om te weten, de eerst volgende keer dat ik gescammed wordt heet ik Jantje Beton en ik woon op Aarslikkerweg 20 in Gekkenhuis
 
Fishing is heel wat anders dan wat die Ebay gasten doen.
Bij 419 scammers ben je gewoon je centen kwijt, ze halen het betaalde bedrag weer terug nadat de spullen verstuurd zijn.
Fishing is een methode om b.v. je postbankgegevens als loginnaam, wachtwoord en TAN codes te achterhalen.
 
Denk je dat er eindelijk actie ondernomen wordt...

Ruim honderd arrestaties Zuidoost

17-6-2007

De politie heeft vrijdagnacht in een café in Zuidoost ruim honderd arrestaties verricht.
De meeste arrestanten verbleven illegaal in Nederland en maakten zich volgens de politie schuldig aan internetfraude.
Rond 01.00 uur sloot de politie het gebied rondom Grandcafé Het Vervolg, dat ligt ingeklemd tussen de ArenA en station Bijlmer,
hermetisch af. Bezoekers met een Nederlands paspoort mochten de zaak verlaten.
Uiteindelijk moesten 111 West-Afrikanen mee met de politie, de meesten van hen zijn overgebracht naar het uitzetcentrum bij Schiphol.

Bron: http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=27424

Arrestanten verdacht van 419-fraude

16-6-2007

De West-Afrikanen die vrijdagnacht door de politie zijn aangehouden zouden zich volgens de politie op grote schaal schuldig maken
aan internetfraude.
De arrestanten worden verdacht van de zogenaamde 419-fraude, vernoemd naar een artikel in het Nigeriaanse wetboek van strafrecht.
Doormiddel van het versturen van miljoenen e-mails proberen ze mensen geld afhandig te maken.
De afgelopen jaren heeft de Amsterdamse politie, in samenwerking met de Amerikaanse politie, in een reeks acties al honderden
illegale internetfraudeurs opgepakt en uitgezet. Het beleid begint volgens de politie effect te hebben.

Bron: http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=27425

...krijg je dit :D

GL en D66 boos om inval in Zuidoost

17-6-2007

GroenLinks en D66 zijn verontwaardigd over de politieactie in Zuidoost afgelopen vrijdagnacht.
Met veel machtsvertoon werden 111 West-Afrikaanse illegalen opgepakt die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan internetfraude.
De politieke partijen spreken van een illegalenjacht en eisen opheldering van burgemeester Cohen.
Tachtig agenten sloten vrijdagnacht grand café Het Vervolg af en controleerden alle 250 aanwezigen.
Bijna de helft van hen werd gearresteerd, omdat ze illegaal in Nederland verblijven. Bovendien worden de illegalen verdacht van grootscheepse internetfraude.

Bekijk de film

Bron: http://www.at5.nl/nieuwsartikel.asp?newsid=27448


...wondere wereld..:erm:
 
Maken ze zich ook sterk voor de slachtoffers?
Bevestigd alleen maar weer waarom ik nooit meer op ze stem, losers.
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door mikemix
Maken ze zich ook sterk voor de slachtoffers?
Bevestigd alleen maar weer waarom ik nooit meer op ze stem, loosers.

Kan ik me alleen maar bij aansluiten, een verschil ik stemde toch al niet op ze :)
 
Origineel geplaatst door Vizion
Denk je dat er eindelijk actie ondernomen wordt...





...krijg je dit :D




...wondere wereld..:erm:

helemaal gek vind ik het niet.
als je oplichters op het spoor bent, moet je ze pakken. maar dat de cock en kompanen zo ver hebben doorgerechercheerd dat ze hebben vastgesteld waar oplichters hun geld uitgeven en dat dit dan toevallig net tijdens het optreden van een afrikaanse artiest is, sorry dat wil er bij mij niet in.

dit was gewoon een razzia op illegalen (ook al een vanzelfsprekend woord tegenwoordig) die ze hebben verpakt in het oprollen van een oplichtersbende.

was het niet in dezelfde week dat een stomme sukkel 3 jaar kreeg voor het wegschieten van een brandende peuk (die nooit 11 doden tot gevolg zou hebben gehad, als we een fatsoenlijk land waren) en een stel hell's angels dat gewoon de kaken stijf op elkaar houdt wegkwam met moord?! 3werf hoera voor justitie.
 
waarmee ik overigens niet wil zeggen dat jij het helemaal verkeerd ziet en ik het bij het rechte eind heb, ik geef het alleen maar even mee. je kan meteen van verbazing achterover vallen dat politieke partijen blijkbaar opkomen voor een stel oplichters, maar je kan er ook nog even op kauwen en over doordenken.
 
Hoe het ook is Leo er zijn heel veel mensen gedupeerd die geld hebben overgemaakt naar deze lui.
Ik vind het dan ook prima dat dit gebeurd is en laat iedereen het maar zien en weten, misschien dat
ze het dan een keer afleren (not)
Ik vind het ook niet kunnen dat zomaar in een of andere tent in Amsterdam bijna de helft een
illegaal is, wat een lek mandje is dit land.
 
Fu•k Politics, Fu*k the government, Fu*k the whole lot of 'em...

De dag dat politici er voor de mensen zijn eet ik me hoed op :)

Al die politieke gasten gaan voor snel en persoonlijk gewin, schoonvegen van hun eigen straatje en zich verschuilen achter dogma's :r :r

van links tot rechts, tis allemaal handjeklap en eigenbelang....

P.S. op die onderwerpen die Leo aanhaald kan je tuurlijk uren discusiëren, verdomd interssant, maar dat kan haast niet anders dan uitmonden in een hoop persoonlijk gezeik op mekaar ....

Ik geef ze groot gelijk dat ze die 111 man hebben opgepakt, je kant het razzia noemen ofniet, doet niets af aan de strafbare feiten. En lekker makkleijk toch als je ze allemaal bij elkaar hebt.

Je kan het natuurlijk allemaal zielig vinden voor die Illegalen, maar zoveel medelijden hebben deze beste mensen ook niet met de personen die ze uitbuiten. Lekker consequent.
 
Ik stoor mij er gewoonweg aan dat heel Nederland struikelt over het "flitsbeleid" van de politie,
steen aan been klagen dat er niets aan echte criminaliteit wordt gedaan.. en als er dan eens aan dit soort zaken aandacht wordt besteed is het ook weer niet goed.

Dat je blijkbaar mensen kunt afschieten en ermee weg kunt komen door simpelweg je kaken stijf op elkaar te houden.. tsja, ik vind het bepaald geen vertrouwen scheppen in ons justitieel apparaat. Van mij hoeft het echt geen politiestaat te worden maar ik vraag me weleens af wie hier in Nederland nou echt de touwtjes in handen hebben :o:

btw zo'n inval heeft een jaar of twee geleden toch ook in Limburg plaatsgevonden op een woonwagenkamp? (overigens met een heel andere doelstelling)
Wordt dus niet alleen bij illegalen gedaan..
 
Origineel geplaatst door Leo
...moet je ze pakken. maar dat de cock en kompanen zo ver hebben doorgerechercheerd dat ze hebben vastgesteld waar oplichters hun geld uitgeven en dat dit dan toevallig net tijdens het optreden van een afrikaanse artiest is, sorry dat wil er bij mij niet in.

Dat heet nou tactiek leo... daar zijn die oplichters nou ook net specialisten in. Alleen ben ik blij dat "onze jongens" net ff een stukje beter zijn hierin. Ik bedoel, wil je dit probleem oplossen of niet? Zo ja dan pak je er zoveel tegelijk als je kan en het liefst op 1 plek zodat ze elkaar niet kunnen inlichten om te vluchten..


Origineel geplaatst door Leo
...dit was gewoon een razzia op illegalen (ook al een vanzelfsprekend woord tegenwoordig) die ze hebben verpakt in het oprollen van een oplichtersbende.

Dit is nou de grootste lulkoek, denk jij dat de partij die achter deze mensen aanzit zich niet hoeft te verantwoorden?

Origineel geplaatst door Leo
was het niet in dezelfde week dat een stomme sukkel 3 jaar kreeg voor het wegschieten van een brandende peuk (die nooit 11 doden tot gevolg zou hebben gehad, als we een fatsoenlijk land waren) en een stel hell's angels dat gewoon de kaken stijf op elkaar houdt wegkwam met moord?! 3werf hoera voor justitie.

Ja gewoon andere zaken er bij halen om je punt duidelijk te maken, heeft mijns inziens niets te maken met nigeriaanse scammers. Ik geloof dat jij je inzichten maar eens bij de politie moet melden, hier heeft vast nog geen medewerker van de politie over nagedacht he..

Overal waar mensen werken worden fouten gemaakt en een rechtssysteem kan je nu eenmaal niet waterdicht krijgen omdat het over zoveel punten en informatie gaat.

Nou geef maar eens een lekker belerende reactie, ik zal het met plezier lezen en blij zijn dat ik niet zo betuttelend en bekrompen op de wereld sta.
 
Hoe je het wendt of keert, het blijft een omgekeerde wereld.
Ik ken helaas te veel voorbeelden dat het bij justitie een zootje is.
Mijn buurman die bij de Politie werkt bevestigd dit helaas wekelijks.

Krijg dan echt moeite met het feit dat op eerste paasdag om 9:00 een
wagen in de berm bij mij in de buurt op snelheid aan het controleren is.
Dan heb je het wel heeeeel slecht thuis.
Alles valt of staat met een bepaald gevoel van evenwicht.
Bovenstaand bevestigd maar weer dat dit al ruimschoots zoek is.
 
Origineel geplaatst door PzHKL
Nou geef maar eens een lekker belerende reactie, ik zal het met plezier lezen en blij zijn dat ik niet zo betuttelend en bekrompen op de wereld sta.

ik zou niet al te blij zijn trouwens, want als ik je zo lees, weet ik niet of jij wel vrij bent van betutteling en bekrompenheid. je denkt natuurlijk graag van wel, maar ondertussen zit je al wel mijn belerende reactie voor te koken.

wat denk jij, gaan er 111 mensen worden veroordeeld voor oplichting, of gaan er 111 illegalen het land uit? ik denk het laatste. (het eerste gaan ze sowieso niet rond krijgen.) ligt ook meer voor de hand, maar laten ze het dan niet anders noemen.
oplichters mogen van mij opgepakt worden en als ze hier verder niets te zoeken hebben, hoeven we ook niet gastvrij te zijn, maar wat machine al aangeeft, de hebzuchtigen zijn makkelijke prooien voor oplichters.
heus, ik wil geen oplichters verdedigen, die zouden ook eerlijker aan hun geld kunnen komen, bijvoorbeeld door de shell uit hun land te trappen en zelf de opbrengst van de olie goed te gaan gebruiken. ik noem maar een voorbeeld.

:)
 
Origineel geplaatst door machine
de politie is er om ons te beschermen
maar wie beschermt ons tegen de politie?

(KRS-One)

Vuurwapens natuurlijk,heb jij der geen?
 
Bericht door een moderator:
Geen politieke discussies & ontopic blijven aub
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top