[EMERGE] Persbericht !

equate

Ouwe rot
Lid sinds
12 januari 2002
Berichten
959
Locatie
Venlo
Persbericht: EMERGE – electronic music & art festival

Perron 55 presenteert, in samenwerking met partyorganisatie Sonic Planet en multimedia-collectief Midnightsystem.org, een uniek 3-daags multimediafestival: “EMERGE”.

“EMERGE” wordt een manifestatie dat zich richt op elektronische muziek, kunst, video en animatie. In dit weekend komt een nieuwe jonge generatie artiesten en kunstenaars (van o.a. Oerol-festival) aan bod die op een eigenzinnige wijze bezig zijn met muziek, mediakunsten, fotografie en ruimtelijke kunst.

Vrijdagavond v.a. 22.00 u bijten dj’s Tuincentrum & Bangaman, o.a. bekend van de Venlose Zomerparkfeesten, de spits af en nemen een duik in de geschiedenis van de elektronische dance muziek. Pop, disco, new wave en late ‘80s house worden op deze avond aan elkaar gemixt, tot een dansbare trip terug in de tijd.

Zaterdagmiddag start EMERGE om 13.00u met een combinatie van een houseparty en een expositie. Er zijn ruimtelijke- en mediakunstenaars aanwezig die het publiek spectaculaire kunstobjecten voorschotelen. De expositie wordt begeleid door artiesten en dj’s, o.a. Kid Lama (Cordes- Den Bosch, cafe d’Anvers Antwerpen), Oli4 (Society – Eindhoven), Romain, Do:Loop + Marvin (Soundslikeart – Eindhoven). Think: true housemusic, hiphop + funk.
Tegen de avond kan de bezoeker een hapje eten in het cafégedeelte en de film “pi” (met een elektronische soundtrack van o.a. Orbital, Massive Attack en Autechre) in het Filmhuis bezoeken.
Om 22.00 u knallen de eerste beats weer uit de speakers in de vorm van uptempo housemusic, detroit-techno en acid-house door o.a. DJ Zero One (a.k.a. RandomXS – technoLAB/ Djax Up Beats), Equate + Funky Jo (Sonic Planet), Electo + Moroder (Midnightsystem.org). Het geheel wordt visueel aangevuld door KMKZVJ en The Barkin’ Mad Biznizmen Marooned on Planet Valar.

De zondagmiddag is v.a. 13.00 u gereserveerd voor een meeting van het Dutch Synthforum (www.synthforum.nl), een landelijk internetforum over synthesizers, samplers, technieken en tips voor professionals en andere muziektechneuten. De leden geven demonstraties van diverse studioapparatuur en instrumenten. Voor iedereen toegankelijk, wel even van tevoren reserveren op www.sonicplanet.net/dsf2002
Tenslotte nemen vanaf 21.00u enkele artiesten en dj’s van het DSF plaats achter hun apparatuur of draaitafels voor de afsluitende danceparty. Onder hun bevinden zich ook een tweetal bekende Nederlandse DJ’s, te weten DJ Da Goose en DJ Estroe.

Entree prijzen:

Vrijdag: Gratis

Zaterdag: Dagkaart: € 15,- (geeft tevens recht op filmbezoek en korting op een diner)
Zaterdag: Avondkaart: € 10,- (Sonic Planet party, verkrijgbaar vanaf 20.00u)

Zondag: Middag: gratis op inschrijving via https://www.synthforum.nl
Avond: DSF-party: € 5,-

Locatie:

Perron 55
Kaldenkerkerweg 55
5913 AC Venlo
tel: +31(0)773266530

Meer info:
www.perron55.nl
www.sonicplanet.net/dsf2002
www.midnightsystem.org
 
Back
Top