9 juni VERTIGO - a live electronics journey ft. GLOBAL GOON - ALEKSI PERÄLÄ a.o.

Bliksm

Adapter
Lid sinds
21 december 2009
Berichten
100
Vertigo – a live electronics journey

Dit is de derde editie van het audio/video project van het Eindhovens Adapter Collectief. De programma´s van Vertigo bestaan uit verschillende IDM / elektronica acts, die elk speciaal voor deze avond een samenwerking aangaan met een videokunstenaar. Hierdoor ontstaan eenmalige,
geïmproviseerde audio/video performances die uniek zijn voor deze avond.

Datum: 9 juni 2012
Tijd: 21:00 - 02:00
Plaats: TAC, Eindhoven
Prijs: € 5,-

Programma live a/v:

Audio: Global Goon (Rephlex, J-Hok, WéMé, Planet Mu)
Video: Pixybox Visual Projects

Audio: Aleksi Perala aka Ovuca/Astrobotnia (Rephlex)
Video: 00:00:01s

Audio: Muras (Adapter)
Video: Vanja von Sek

Audio: Autonomatix (Adapter)
Video: Sjush

Dj:Psiox (Adapter)


Global Goon(UK)
Rephlex /J-HOK/ Planet Mu / We Me

Global Goon, een voormalig computerprogrammeur, kreeg een platencontract nadat hij naar Londen verhuisde en een tijdje huisgenoot werd van Richard D. James (aka Aphex Twin). Hij bracht in 1996 zijn eerste album Goon uit op het Rephlex label. Geruchten dat Goon eigenlijk Aphex Twin was hielden aan zelfs na de release van Cradle of History twee jaar later.

Na de release van Vatican Nitez in 2002 verliet hij het Rephlex label en begon zin albums uit te brengen op het eigen J-Hok label. Ook bracht hij muziek uit op upitup, Audio Dregs en WéMé.
Johathan Taylor, de man achter Global Goon, blijft een uniek geluid in de wereld van de acid electronica. Van langzame, speelse headspace stukken tot grotere, dansvloer gerichte jams, Goon bespeeld het complete IDM spectrum.

Taylor heeft tussen 2007 en 2009 ook vijf acid platen uitgebracht onder de alias Syntheme op de platenlabels Planet Mu en Weme.

Pixybox visual projects
Pixybox Visual Projects is een initiatief van vj Racheal-B en is ontstaan uit haar interesse voor video en motion graphics. Grafisch ontwerper Racheal -B maakte voor het eerst kennis met video kunst op de Academie voor Pop cultuur en is sindsdien actief in het vj circuit, optredend onder verschillende pseudoniemen . De karakterestieke, abstracte vj style van PixyBox combineert custom-made materiaal met animaties en live footage.

Aleksi Perala (aka Ovuca/Astrobotnia)(FI)
Label: Rephlex

De in 1976 geboren Fin Aleksi Perala is al meer dan twintig jaar een onafhankelijke producer en zeer productieve electronica artiest. Zijn eerste release op Rephlex Records was in 1999 onder de pseudoniem Ovuca. Vanaf die tijd heeft hij op het label verschillende EPs, albums en compilatie tracks uitgebracht onder verschillende namen.

In 2005 heeft Aleksi, als onderdeel van een drie jaar durende studie Music Technology een werkstage gedaan op de Universiteit van Helsinki, afdeling Musicology. Deze periode was bepalend in de ontwikkeling van een nieuwe, meer volwassen sound gebaseerd op electro-acoustics en geluidswetenschap.De albums Project V (´07), Boom Blaster (´09) en Mental Union (´09) zijn een weerspiegeling van deze ontwikkeling (Boom Blaster bevat zijn eerste op Hertz frequenties en sine waves gebaseerde track The Moon en wordt opgevolgd door vergelijkbare experimenten in Mental Union.
Naar aanleiding van deze persoonlijke ontwikkelingen besloot Aleksi niet langer gebruik te maken van zijn eerdere pseudoniemen en gebruikt nu alleen nog zijn eigen naam voor zijn releases.

Wat hij uitbreng heeft de typische Rephlex sound. Mooi geproduceerde Aphex variaties leunend op warme baslijnen, gevoelige melodieën en voortstuwende arrangementen op het kruispunt van acid, IDM, electro en klassieke soundtrack muziek. Ze zijn een natuurlijk ontwikkeling op het bekende geluid van Ovuca en Astrobotnia maar met een nieuwere, misschien meer volwassener perspectief.

00:00:01s
Oneseconds is een multimedia collectief bestaand uit drie kunstenaars, Thorsten Alofs, Jochem Hees en Sebastiaan Kox. Zij ontwikkelen hun eigen vj- tools en gebruiken realtime video als hun voornaamste input bron. De realtime video wordt geschoten door hun cameraman die zij bewust soms wel en soms niet laten zien aan het publiek. Op deze manier houden zij controle over de verwachtingen van het publiek terwijl deze naar de videobeelden kijkt.

Muras
Label: Adapter

MuRas is het elektronische muziek project van Pjotr Bos. Gefascineerd door geluid begon hij te werken als sounddesigner, in het begin enkel nog gebruikmakend van een simpele synthesizer. Dit ontwikkelde zich later tot experimentele electronica met meer structuur waar de luisteraar zich aan vast kan klampen om te voorkomen dat hij verdrinkt in het moeras van geluid.

Vanja von Sek (BR)
Vanja von Sek is een Braziliaanse fotografe, video kunstenaar en ontwerper. Zij studeerde video en fotografie in Brazilië en Filmregie in Cuba. Ze volgt nu een mastersopleiding Digital Cultures aan de HKU.

Autonomatix
Label: Adapter

Komend vanuit diep in de Eindhovense underground scene creëert Automomatix aka Mitchell Oleana zijn geluid graag intuïtief en in een volledige vrijheid van handelen. Tijdens zijn live optredens tracht hij je mee te nemen naar een alternatieve werkelijkheid, de gewichtloze wereld waar ideeën en dromen ontstaan.

Sjush
Sjush is Suzanne van Dongen, een jonge video kunstenaar afgestudeerd aan de HKU, die graag speelt en experimenteert met een combinatie van beeld en geluid met de nadruk op videodesign en live visual performances.
In haar werk combineert zij video, licht en installatie´s om een ervaring te creëren die niet alleen haar eigen ideeën laat zien maar de kijker ook bewust maakt van de manier waarop wij allemaal als mens onze eigen realiteit maken.

[URL="http://www.adapter.nu"]www.adapter.nu[/URL] / www.rephlex.com / www.tac.nu
 
Laatst gewijzigd:
<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/a50ZiAiTJ-o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

korte impressie van de 24-05-2011 editie van Vertigo met Kettel live samen met visuals van Pixybox.. een preview van een nieuwe en nooit eerder gespeelde track van Kettel!
 
Back
Top