Wie kan er custom high quality MIDI controllers bouwen?

Sarrova-Q

Status: self-oscillating
Lid sinds
3 Maart 2003
Berichten
488
Locatie
Oost-Vlaanderen
Hallo.

Ik ben dus op zoek naar iemand die een high quality controller kan bouwen (denk SoundForce of Intech Studio). De bedoeling is dat er een programma op kan draaien waarmee ik bepaalde MIDI code kan versturen. Deze software moet op een (embedded) Linux systeem kunnen draaien. Een Raspberry Pi (Zero) zou kunnen werken, maar niet de Pico versie. Smaller embedded systems werken dus niet voor deze toepassing.

Ik ben van plan om deze controller te commercialiseren. Het nieuwe eraan is dat hij veel meer kan dan wat standaard met MIDI mapping mogelijk is, dankzij mijn code. Momenteel werkt mijn idee al via een bestaande controller en een software app maar ik wil dus alles in één apparaat krijgen dat qua design en user interface beter aansluit bij wat ik wil realiseren. Hopelijk is dit de juiste plaats om de vraag te posten :)

Ik zoek dus enkel mensen met ervaring aangezien dit een professioneel product moet worden en niet enkel bedoelt is voor hobby gebruik.

Laat maar horen :) Wie meer info wil kan me een PM sturen.
 
Geen idee of t wat is maar zou in Faderfox hun kamp kunnen passen
 
Dit bedrijf heeft blijkbaar de contollers voor Soulwax live tour 2024 gemaakt. Misschien ook eens checken?
 
Ik lees nu goed je bericht, maar wil je niet ontmoedigen maar wat is er revolutionair want er is zo veel en al zo lang?

Oh ja RNBO is er nu ook..



Gaaf hoor die hackin toys

Maar dit kan inmiddels ook wel in een euroracky denk ik.
Wat heb je nodig? Joystick faders?


 
Laatst gewijzigd:
Fijne tips tot nu toe! Ik bekijk zeker DTronics en Faderfox even om mee samen te werken. Ik vond ook nog Retroaktiv. Geen idee (buiten Faderfox) hoe de kwaliteit van de andere twee bedrijven is. Iemand ervaring mee?

Wat heb ik nodig: pots, faders, drukknoppen allemaal met multi coloured LEDs (erin of onder de control) en een embedded Linux systeem dmv een Raspberry Pi waarop ik mijn eigen software kan draaien.
 
Waarom leer je niet zelf zo een controller te maken?
Volgens mij is Arduino voor de controls die dan over midi met je Raspberry praat een manier.
Hoe je midicontrollers maakt met Arduino is denk ik makkelijk te vinden.

Anyhow Electra One is al zo een soort controller.
Daar kan ik dmv Lua alles met midi doen wat ik wil.
 
Tijd om zelf te leren bouwen en bedrijven te vinden die alle parts kunnen leveren heb ik niet genoeg vrees ik, ik wil dit idee graag op gang krijgen door samen te werken met iemand die dat wel al kan. Al ben ik wel geïnteresseerd natuurlijk om bij te leren (waarschijnlijk doe ik dat ook op langere termijn). De Electra One is zeker interessant, maar vind ik minder handig vanuit user interface standpunt. Het blijft een controller waarbij je naar een scherm moet kijken en je slechts 12 knobs hebt die steeds andere parameters kunnen bedienen (+ touch screen). Ik heb er zelf eentje staan maar gebruik die voor andere toepassingen ;) Ik ben ook niet zeker of de Electra One intussen al value scaling aankan en parameter waardes kan opslaan in een database om die dan later op te roepen wanneer het nodig is. Mijn script kan dat allemaal wel, maar moet dus kunnen draaien op een embedded Linux systeem. Ik vrees dus dat wat ik gemaakt heb niet direct compatibel is met de Electra One.
 
Ik heb vaker cases met scherm en input om o.a. RPi's gebouwd voor uiteenlopende projecten. Is op zich allemaal niet zo moeilijk en onderdelen zijn redelijk makkelijk te sourcen, afhankelijk van hoe exotisch je het wil natuurlijk. Maar commercieel komt er een hoop extra bij kijken, dan is het inderdaad handig met een partij te werken die ervaring heeft. Naast de gevraagde hardware-kant ook met assemblage, QA/QC, regelgeving en distributie.

Je zou kunnen kijken of een samenwerking mogelijk is met kleinere partijen uit eurorack-land die de kennis en ervaring in huis hebben. Bijvoorbeeld Thomas van XOR maar die heeft zijn handen denk ik vol met de doorontwikkeling van zijn Nerdseq. Maar er zijn talloze vergelijkbare partijen. Superbooth is misschien een goede gelegenheid om flink te netwerken..
 
misschien dit bedrijf checken ook Midi Fighter
Heb twee modellen gehad, beste kwaliteit die ik zelf heb gebruikt. Vooral de rotary led ring en pushencoder.
 
Yaeltex is heel vet, veel mogelijkheden alleen rete duur en nogal lang wachten. Zelf maken kan goed overigens, alleen wel ff wat gedoe met onderdelen idd.

Dit is ook nog een optie: BeatsAndButtons - Etsy , minder custom maar wel veel controls en goed betaalbaar.

P.s. ja deze shop is van mijzelf :)
 

Attachments

  • il_794xN.5851556007_ex7g.jpg
    il_794xN.5851556007_ex7g.jpg
    61,3 KB · Bekeken: 32
  • il_794xN.5499136011_omrp.jpg
    il_794xN.5499136011_omrp.jpg
    48,4 KB · Bekeken: 33
  • il_794xN.5400391040_pvk2.jpg
    il_794xN.5400391040_pvk2.jpg
    61 KB · Bekeken: 33
Back
Top