Looper pedaal: ervaringen?

Lid sinds
12 oktober 2016
Berichten
6.341
Een open vraag aan de gebruikers van een looper pedaal, hoe zijn jullie ervaringen ermee? Ik heb interesse om 'ns te proberen hoe dat gaat, maar voordat ik iets ga aanschaffen zou ik graag horen over de praktijk. Wat is de minimale functionaliteit wil het prettig werken, hoe gebruik je het in je setup met andere instrumenten, etc. Ben niet van plan om direct een hoop geld uit te geven, zoiets als een RC-505 dus niet. Om in de Boss-familie te blijven, een RC-5 mogelijk wel. Maar er is natuurlijk nog veel meer te koop.
 
Kun je wat over de context hoe je de looper gaat gebruiken?

Ik heb zelf de boss rc-500.
Die is niet heel duur en is een 2 track looper met ook mic input. midi i/o voor ook sync en controlle.

Als je een instrument speelt dan is een looper iets handigs om te leren.
Dit zijn allemaal dingen die ik doe:

- een progressie spelen en dan een solo erover heen.
- percussie spelen en dan mee spelen,
- jam track erin en oefenen.
- on the fly 'tracks maken'
- gebruik ook een switch zodat ik, mic, gitaar, bas, cello en synths kan gebruiken.

Wat handig aan de rc-500 is is midisync.
Zo kun je een drummachine mee laten spelen en dan mee loopen.

Uiteindelijk wil ik de looper in een live set gebruiken.

Anyhow een simpele looper met 1 track kun je al een hoop mee.
mits je 1 instrument gebruikt.
 
Kun je wat over de context hoe je de looper gaat gebruiken?

Om gemakkelijk een idee vast te leggen, een beat, baslijntje, melodietje hier en daar, maar vooral om aan die basis een stukje zang aan toe te voegen. Als het redelijk klinkt is het voldoende, als een soort demo van een demo, zeg maar.
 
Wat ik bij een looper handig vind is waar ik eigenlijk precies kan zien waar ik in die loop zit.
Zonder een "indicator" is het altijd maar gokken , en [ bij mij] meestal te vroeg of te laat met de dub.
Sommige loopers hebben ook nog een kleine vertraging , zodat het helemaal gokken is , kijk daar dus naar.
Niet dat dit allemaal niet creatief toe te passen is , ... maar als je de keuze hebt ;)
 
Ja wat @Hilltree zegt is wel belangrijk.
De RC500 heeft een duidelijk display en geheugens om je loops op te slaan.
Je zou zelfs de zang er op kunnen nemen met de mic input. ( heeft ook phantom power )
Er zitten ook drums in maar ik gebruik die niet.
 
je zou eerst 'ns gratis kunnen proberen om uit te vissen of het wat voor je is en op welke manier voor je geld uitgeeft.
Ik zag pas geleden een geinige clip over een looper die gratis voor Android is en als je een iPhone hebt dan zijn er ontzettend veel apps natuurlijk.
Hier voor de Android;

 
Ik zag pas geleden een geinige clip over een looper die gratis voor Android is en als je een iPhone hebt dan zijn er ontzettend veel apps natuurlijk.
Hier voor de Android;

Dat zou ik eerst 'ns een betere telefoon moeten kopen wil dat werken, en als ik ergens nou geen geld in wil steken... ;) Maar inderdaad een goed idee als je een phone hebt die wat meer bij de tijd is en het werken daarmee geen bezwaar is.
 
De gitarist uit mijn oude bandje gebruikte de Line 6 JM-4 looper. Dat ging zelfs live ook altijd wel goed. Is op Reverb te vinden voor zo'n 180 Euro. Ik heb zelf een Line 6 M9, daar zit ook een looper in. Wel iets minder mogelijkheden m.b.t. loopen dan de JM-4 volgens mij, maar wel weer een hoop andere virtuele pedalen er bij in.

 
Dank aan iedereen voor het meedenken. :) Weet niet of het zoiets gaat worden, zoals wel vaker het geval is, het gebruik wat ik voor ogen heb is wat veranderlijk. Dit is om iets vrij gemakkelijk te kunnen maken, maar daarnaast heb ik nog steeds de wens om iets te hebben dat je heel gemakkelijk kunt meenemen. Voor op vakantie, e.d. Het kan ultracompact als je dat wil, heb gekeken naar bv. de Qun Mk2 en de nieuwe Woovebox, heel leuk, maar zo te zien komt het wel neer op vrij extreem menu diving. Weet niet of ik daar vrolijk van ga worden. Ben er nog niet over uit.
 
@Disharmonic wat ga je precies opnemen?
Synths, gitaren, mic etc?
De RC500 kun je in alle gevallen gebruiken.
Voor instrumenten heb je wel echt een pedaal nodig.
Die werk ook op batetrijen maar die zijn zo leeg.

Als je geen mic gebruikt en midi sync niet belangrijk is dan kun je iedere simpele looper gebruiken.
 
@Disharmonic wat ga je precies opnemen?

Hangt er een beetje vanaf wat mogelijk is, en onder welke omstandigheden. In het meest simpele geval zou het kunnen met een looper en een Casio-keyboardje... :D Om slechts een ideetje vast te leggen, het is dan natuurlijk wel heel beperkt. Iets meer wil je al snel, daarnaast ook een stukje zang erbij. Nu heb ik een Zoom R8 die ook e.e.a. kan en wil die er toch nog 'ns erbij pakken. Moet zeggen dat de R8 naar mijn mening niet echt het meest gebruiksvriendelijke apparaat is. Aan de andere kant, een compact grooveboxje icm. met de R8 (waar je gemakkelijk een mic aan kunt hangen), dan ben je eigenlijk wel klaar ermee en heb je in principe verder niks nodig. Andere externe instrumenten zijn in dit geval trouwens niet aan de orde.

Groter dan een Qun of Woovebox, binnen de perken qua prijs en zo te zien met minder menu diving tenzij je diep de FM-engine in wil, voor zo'n groovebox kijk ik ook naar de Sonicware Liven XFM. Die serie omvat vooral specialistische instrumenten, de XFM is misschien in vergelijking daarmee de meest saaie. Maar tegelijkertijd wellicht ook het meest allround. Icm. de Zoom niet zo'n gekke oplossing? Het bezwaar tegen de XFM is wel de bouwkwaliteit, heb een tijdje de 8bit uit de serie gehad en wat dat betreft viel het me een beetje tegen. Aan de andere kant, het is ook niet zo heel duur. Als ik het meeneem buitenshuis proberen het voorzichtig te behandelen, ook tijdens het transport, en als het toch misgaat maar denken dat het geen OP-1 Field is... ;)
 
De OP1 OG doet het hier nog steeds goed.
Daar zit ook een mix in en kun je ook een Casio keyboard aan hangen voor audio input.
Als quantize niet belangrijk is is een OP1 og echt de moeite waard.
 
Back
Top