Let the music play/ Shannon originele demotrack

Toon

Ursa Major
Lid sinds
24 augustus 2002
Berichten
2.225
Locatie
Geel
Let the music play van Shannon is geschreven door Chris Barbosa en nog een paar anderen https://en.wikipedia.org/wiki/Let_th...(Shannon_song) . Nu vond ik gisteren op soundcloud denk ik de originele demo versie van Barbosa , https://soundcloud.com/user3415536/c...a-fire-and-ice . Fire and Ice , zoals het nummer oorspronkelijk heette, gemaakt met een Roland CR8000, JX3P, MC202 en tB303 . Ook de uiteindelijk versie is buiten de Tr808 vnl. met deze instrumenten gemaakt blijkbaar. Ik vond dit wel eens interessant om zo'n ruwe demoversie te horen ... misschien hebben anderen er ook wat aan :okdan: .

En de uiteindelijke versie :


 
Laatst gewijzigd:
Oeh das een klassieker! Hoort zo in het rijtje thuis van Lisa Lisa and the cult jam. Leuk om de oude versie te horen.

 
Tof om de twee versies naast elkaar te kunnen horen. Op m'n achtste hoorde ik dit nummer voor het eerst. In een andere versie overigens. Op een breakdance plaat waar gecoverde versies op stonden. Naar ik nu begrijp, om royalties (Nee, niet de Oranjes) te omzeilen.
 
Als ik me goed herinner, stond de versie van Shannon op een van de High Fashion remixalbums van Ben Liebrand en is ze zo bekend geworden.
 
Back
Top