het nieuwe Jarre album: AERO

Toppie,

tja de heer Jarre heeft niet zoveel inspiratie meer misschien, maar die oude kneiters blijven toch wel goed....
Ook wel leuk die nieuwe sounds en arrangementen van oudere nummers!

Jammer alleen dat het allemaal een beetje platgecompressed is...maargoed, de loudness race he....
 
Sorry, maar ik word niet vrolijk van die 'updates'. Klinkt plastikker dan eh... iets dat heel erg van plastic is.
 
Origineel geplaatst door Bass
Jammer alleen dat het allemaal een beetje platgecompressed is...maargoed, de loudness race he....

Even offtopic. Ik word soms knetter van die loudness hype en dat zo-plat-als-een-duppie-of-nog-minder gecompress. Muziek wordt er soms ondoorzichtig door en de dynamiek is nog ver te zoeken. Wat helemaal bizar is, vele platen (denk eigenlijk alleen de commerciële) worden zó gecomprimeerd dat er zelfs hoorbare (in principe onbedoelde) vervorming te horen is. Belachelijk! Het gaat niet meer om de kwaliteit maar om de hardheid (de muziek wordt letterlijk verkracht op CD gebatst). :r Heb dit meerdere malen waargenomen op het eerste album van Hind, bij één nummer op een album van Andrea Bocelli (daar zit een waanzinnig verkracht fragment in, zou Andrea nooit goed hebben gevonden, tenzij hij van 'ruig' houdt *kuch*) en op een verzamel-CD Ibiza Lounge 3. Koop je als één van de weinigen nog CD's, krijg je dit! :confused: Slechte zaak...

Over die fragmenten van de nieuwe CD van Jarre... Vind het maar weinig boeiend. Klinkt wel lekker, maar origineel is het niet. Zou er geen album van kopen, tenzij er een opname van een concert bij zou zitten (die concerten van hem zijn werelds!). Ik luister liever af en toe naar zijn oude platen. En van zijn 'nieuwere' vind ik Oxygene 7-13 nog wel leuk.
 
nieuwe Jarre "AERO" is geweldig!

nieuwe Jarre "AERO" is geweldig!

vandaag gekocht bij vanleest. REVOLUTIE gaat allen heen en AERO luisteren in 5.1 DTS, het is echt fantastisch!
 
op jarre.net heb ik kort mijn impressie geschreven, is internationaal forum vandaar het engels.


"oxygene 2 the best track imho, but equinoxe 3 I think is very good too! aerology sounds way better in 5.1 than on single. all the songs are very refreshing, zoolookology is really sparkling as well. the added bassline in chrono 6 is a bit confusing in the beginning but fits in perfectly when all the parts are playing. Equinoxe 4 sounds fantastic and sparkling as well with very cool drum arrangement! aerozone is very good and techno-ish, complex and genious arrangement.

it sounds very good on my 400 euro only pioneer dcs222 (xv-dv222). I only wish I could reduce bass even futher in my settings cos there's a lot of bass in my system. maybe it has to do with the place of my subwoofer in the living room, it´s kinda boxed in between stuff.

The higher resolution of DVD gives the sound so much more detail and crispyness, it´s really amazing. if this 5.1 music is being picked up by more musicians it will be the impulse and life saver that music industry needs.

i can continue typing for hours, I am still walking on coulds and playing it now for the second time. to sum it up, it all sounds very good, I can say something cool about every track but you´ll just have to listen for yourself."
 
Bericht door een moderator:
Samengevoegd & titel aangepast
 
En even 'gewoon'... misschien weet iedereen dat wel, maar ik niet:
Kan je die AERO nou afspelen op een gewone DVD speler danwel een PC DVD drive met enige software?
Of moet ik persé een DVD-Audio speler hebben?
En als ik dat ding nou gewoon over m'n huiskamer stereo (lees: cd speler) wil horen, heb ik dan pech?
 
Formats

DVD Audio (PCM Stereo; Dolby Digital 5.1 & DTS 5.1; DVD-A Advanced Resolution 24bit/96KHz)
CD Audio (PCM Stereo)
Aero is released as a CD+DVD package, so you won't have to buy the CD & DVD separately: you get both in the same package.
 
hey heb je zijn 360° studioview gezien? Die gebruikt alleen nog 2 masterkeyboardjes romplers en bovenaan een JP8080 das al :D ... de rest is DA88's, mengerds en bakken randapparatuur:confused:

Waar zitten al die andere godensynths verstopt dan? Of is dat postproductiehouse wa we hier zien? Iemand Jarre specialist?
 
Origineel geplaatst door Beno Maldeno
Ik heb ooit gelezen dat die al z'n oude synths verkocht heeft en verder ging met Protools ,een MC505 en een nordlead maar dat was alweer een paar jaar terug.

Als dat waar is.. Dat begrijp ik niet, èèn van DE synthgoden voorvaders..:confused: Heb sinds na Rendez-Vous de zaak niet meer opgevolgd, maar dit.... 8D
 
Origineel geplaatst door Beno Maldeno
Ik heb ooit gelezen dat die al z'n oude synths verkocht heeft en verder ging met Protools ,een MC505 en een nordlead maar dat was alweer een paar jaar terug.

Yep en daarmee heeft ie toen dat vreselijk slechte album Metamorphoses gemaakt :r
 
metamorphosis vond ik een goed album. toen jarre na oxygene en equinoxe van stijl veranderde en magnetic fields maakte klaagde niemand, toen hij zoolook maakte ook niet. maar was toch niet echt een oxygene he... metamorphosis is weer anders, beetje als revolutions met arabische invloeden, beetje als zoolook met samples en beetje chronology vanwege het uptempo. c'est la vie is echt een vette track en ik kom niet op de naam maar track 9 waarin hij het geluid van zo'n landbouwsproei-installatie heeft verwerkt is gewoon briljant. Rendez-vous a paris vind ik een Jarre klassieker.

de fans die met Jarre zijn meegegroeid (en dus zelf ook wat ouder zijn) klagen het minste, de grootste klagers zijn diegenen die in de jaren 90 voor het eerst oxygene hebben gehoord en alleen maar oxygene willen horen. Geometry of Love is ook een klasse studio album, heel emotioneel album met veel expressie in de leads en in de gehele atmosfeer die het album neerzet.

Jarre hoeft zich toch niet te beperken tot de eminent met phaser???

en of hij al zijn bakken verkocht heeft weer ik niet. zu je op jarre.net eens kunnen vragen.
 
Origineel geplaatst door Bass
Yep en daarmee heeft ie toen dat vreselijk slechte album Metamorphoses gemaakt :r

Metamorphoses is absoluut geen slecht album. Ik ben zeer benieuwd hoe de nieuwe Jarre klinkt, ik heb hem reeds besteld bij Groove Unlimited, dus zal hem een dezer dagen wel binnenkrijgen.

Ondanks dat hij met zijn laatste twee wat minderen cd's - met Loungemuziek erop - heeft gemaakt blijft hij toch voor mij een van de Godfathers der Electronische Muziek.

Het zou jammer zijn als hij al z'n oudere apparatuur heeft verkocht, was toch een heel prettig gezicht om hem bezig te zien met rondom um stapels synthesizers gebouwd.

Phochos:D
 
Ik snap niet dat 'de groten' hun gear verkopen, zitten ze soms in geldnood als ze dat doen?
 
Origineel geplaatst door MuziekFriek
Even offtopic. Ik word soms knetter van die loudness hype en dat zo-plat-als-een-duppie-of-nog-minder gecompress. Muziek wordt er soms ondoorzichtig door en de dynamiek is nog ver te zoeken. Wat helemaal bizar is, vele platen (denk eigenlijk alleen de commerciële) worden zó gecomprimeerd dat er zelfs hoorbare (in principe onbedoelde) vervorming te horen is.

(we blijven even off-topic)
Gisteren die nieuwe van Björk geluisterd. Daar zitten ook nummers tussen waar je de compressie idd wel erg goed hoort.
Jammer, want juist de dynamiek van d'r stem maakt 't zo indrukwekkend.

Origineel geplaatst door demian
Ik snap niet dat 'de groten' hun gear verkopen, zitten ze soms in geldnood als ze dat doen?
Geld zal wellicht het probleem niet zijn, maar wel de ruimte.


Ik heb inmiddels de promo van AERO gehoord... beetje hill-billy muziek, als je het mij vraagt.

Jarre moet ophouden met die bass-drum, daar heeft hij niet zoveel kaas van gegeten. Laat 'm nou maar gewoon echte composities maken, met akkoorden enzo. Daar heeft'ie voor geleerd, dus dat moet'ie doen. :geslaagd:

Techno moet'ie aan de jonkies overlaten :dj:
 
Origineel geplaatst door Prophet
hey heb je zijn 360° studioview gezien? Die gebruikt alleen nog 2 masterkeyboardjes romplers en bovenaan een JP8080 das al :D ... de rest is DA88's, mengerds en bakken randapparatuur:confused:

??? waar zie je die 8080 dan ??
Niet die studio van jarre.net want die is echt oud...
 
In feite draait JMJ al jaren op oude glorie, dat is geen schande verder maar het is wel zo. Equinox en oxygen waren eigenlijk al de top imho.
 
Back
Top