ad converter

feindbild

!TKRÓKT!
Lid sinds
23 september 2002
Berichten
1.065
Locatie
leuven
mijn ada 8000 is eruit geklapt.
blijkbaar is dat niet uitzonderlijk bij de eerste reeks (transfo wordt te heet).
heb eens gebeld naar de reparatiedienst van de grootste instrumentenketen in BE, en daar zeiden ze me dat het voordeliger zou zijn om er een nieuwe te kopen en de oude te houden voor spare parts.
stukken zouden tussen de 70 en 100 EUR zijn en daar komen dan nog werkuren bij...
zelf heb ik geen ervaring met reparatie, dus die kelk laat ik maar aan mij voorbij gaan.

nu ben ik ondertussen wel huiverig om opnieuw behringer te kopen.
laat ons zeggen dat van de 10 producten die ik van hun al gehad heb, er op een gegeven moment iets fout is gegaan met 5 daarvan... 50% dus. dan lijkt het me iets tè waarschijnlijk dat ik weer brokken heb.
maar bij dezelfde muziekzaak zeiden ze me dat de nieuwe reeks beter zou moeten zijn.
ze doen dat denk ik niet uit eigenbelang, want ze verkopen hem zelf niet.

nu is mijn vraag aan de specialisten alhier, rekening houdende met het feit dat ik alleen ad nodig heb en geen da (outputs heb ik genoeg, inputs te weinig):
- hebben jullie betere ervaringen met de huidige reeks ada 8000?
- wat met de ada 8200? is die het dubbel van de prijs waard, rekening houdende met het feit dat ik de preamps zelden tot nooit gebruik?
- hebben jullie betere alternatieven die geen stukken van mensen kosten? de ferrofish a16 ae lijkt me wel wat, maar kost een veelvoud van de behringer. 16 kanalen op 1 rack unit vind ik wel aantrekkelijk... en als blijkt dat de ada 8000 nog altijd onbetrouwbaar is en de ADA 8200 beter, wel, dan is het prijsverschil tussen 2 x ada 8200 en 1 maal ferrofish a16 ae helemaal niet meer zo groot, en het plaatsgebruik efficiënter.

overigens heb ik een fireface 800 van rme, dus tweemaal adat in/out, maar rme converters zijn me wat te duur voor wat ik ermee zou doen. het is nl voor thuisgebruik.
als ik denk dat ik mooie opnames moet maken, prik ik de kabels rechtstreeks in mijn fireface.
maar om hardware jams te doen is het wel leuk wat meer apparaten tegelijkertijd in te pluggen en ze gaan sowieso via behringer patchbays. volgens is daar ook nog 'room for improvement'.
misschien is het een goed idee de patchbay achterwege te laten en alles vast aan een converter te hangen? alhoewel, hardwarematig heb ik in totaal 38 outputs, dus allemaal tegelijkertijd gaat sowieso niet, ook niet met 16 kanalen adat. dus een betere patchbay en 16 kanalen adat zou mogelijkerwijs ook een optie zijn... keuzes keuzes. hulp is welkom.
 
Voor line inputs is de ada 8000 prima, geen klachten en gebruik hem nu 3 jaar probleemloos
 
Zo'n ADA8000 heeft gewoon een hele goede prijs/kwaliteit verhouding.
Je kan wel investeren in een ferrofish maar je geeft zelf al aan dat de RME kaart eigenlijk al te duur is voor wat je ermee doet, gewoon lekker weer een ADA8000 kopen.
 
Mee eens. Als de preamps toch niet van belang zijn..
Je ziet ze overal 2e hands voor weinig.
Als je liever geen Behringer meer hebt en het moet toch goedkoop dan heb je nog de SM Pro Q-Adat als optie. Anders ga je idd. richting Ferrofish.
 
k. cool!

dank voor de raad.
in dat geval zou ik misschien wel een betere patchbay in gebruik nemen, want ik heb de indruk dat daar heel wat verloren gaat onderweg. tips daarover zijn ook welkom.
maar stiekem hoop ik tweedehands een ferrofish voor 300 euro te scoren ;)
(ik weet dat dat hoogst onwaarschijnlijk is)

for the record: ben heel tevreden met de rme en die doet nu al een jaar of tien dienst en heeft me dus een 30 cent per dag gekost tot nog toe :) (die ada 8000 heb ik overigens ook toendertijd gekocht)
te duur voor wat ik ermee doe zou ik hem dus niet noemen.
toendertijd was er niet echt een alternatief met dezelfde flexibiliteit behalve motu of iets dat nog duurder was. nu is dat wel anders denk ik. maar aangezien ik er tevreden mee ben zou ik hem ook niet direct verkopen om iets goedkopers in de plaats te hangen, laat staan er moeite in steken om een alternatief te vinden.

wat de ad converter betreft heb ik geen keuze: zoeken en vinden omdat die 'oude' ada 8000 de geest gegeven heeft.
 
Een Ferrofish wil ik ook wel:D

Heb zelf op het punt gestaan er een te kopen, maar kon het me gewoon niet veroorloven. Toen ben ik op zoek gegaan naar een Creamware A16 ultra, en heb deze via ebay.de voor €350 kunnen kopen en dat is nu een klein jaar geleden. Tot nu toe ben ik er heel tevreden mee.

Wie weet is dat wel iets voor jou?
 
Het merk Swissonic is misschien ook de moeite waard om te bekijken als je alleen AD nodig hebt en geen preamp gebruikt
Goede kwaliteit voor weinig (mede omdat het enkel AD is en er geen verdere toeters en bellen op zitten)
 
De Alesis AI3 is denk ik wat je zoekt. Een line level AD/DA converter met adat. Worden helaas niet meer gemaakt, maar forumlid cjan heeft er een te koop staan zag ik. Goedkoper gaat het niet worden denk ik. Wij hebben er een in de studio gehad voor wat extra outputs naar de analoge mixer. Niets mis mee.
 
cjan verkoper

cjan verkoper

heeft iemand ervaring met kopen bij cjan ?

ikheb al bijna twee weken niets van hem vernomen terwijl ik iets gekocht heb
van hem via marktplaats...
 
heb hem ook een bericht gestuurd maar nooit antwoord gehad, dus heb ik er verder geen acht meer aan gegeven en van een ander forum lid een creamware a16 gekocht.
van cjan heb ik maw niets gekocht. geen idee hoe hij zaken doet.

even terug naar de startvraag van de thread: het probleem is dus opgelost.
sinds eergisteren (toen ik de a16 in mijn studio heb geïntegreerd) ben ik weer 'operational'.
buiten het feit dat het lijkt of er een klein vliegtuig opstijgt als hij aanstaat alles top.
de ventilator maakt echt wel veel lawaai, maar dat blijkt niet uitzonderlijk te zijn.
als er iemand daar weer tips voor heeft...
 
Back
Top