Sherman FB2 single trick pony?

Ik stuurde er gewoon clock heen en verwachte eigenlijk dat ie z'n LFO zou syncen, maar dat doet ie niet begrijp ik? :D (vond het al zo weining uitmaken :D )
 
de Lfo heeft idd geen midi sync.

maar het triggeren van de fb gaat via kannaal 16. de toetsen vanaf C4 hebben elk een eigen functie.
-block audio AR
-Trigger AR
-Trigger ADSR

etc. etc.

Wat je doet is je kopieert de midi noten van de synth partij naar de betreffende toets en stuurt het geluid van de synth naar de filterbank. De ADSR wordt nu getriggered door het zelfde ritme als de synth ipv van door het audio signaal. (De input van de FB wordt nu ipv een treshold, een overdrive) Als je nu de LFO linkt aan de AR. krijg je wat ik net boven beschreef als erg vet.

Dit is overigens ook de manier om een cleane filtersweep te maken. Omdat je niet perse een heet signaal nodig hebt om de envelopes van de filter te triggeren.
Het ding zit echt heel erg slim maar ook complex in mekaar. Ik heb hem zelf een aantal jaar en nog steeds leer ik steeds nieuwe tricks. En dan heb ik het nog niet eens gehad over modulatie doormiddel van externe FM of AM.

Ik zou er ook best 1 bij willen hebben voor stereo dingen.

Mocht je trouwens niet meer snappen wat je via midi allemaal aan en uit hebt gezet. Als je de stroom er afhaalt reset het hele Midi gebeuren zich zelf weer.
 
Ik heb mijn Sherman al lange tijd niet meer maar ik zou het zeker geen one trick pony noemen.

Uiteraard zijn extreme resultaten waar de Shermans het meest bekend om zijn maar met de juiste settings zijn subtiele resultaten ook zeker een mogelijkheid. Daarnaast is de envelope follower erg bruikbaar.

Om niet steeds extreme resultaten te krijgen is het wel essentieel om de ingangs signaal niet te hard in te sturen en zeker ook niet teveel te boosten met het input level. Doe je dit wel zul je bijna altijd vrij aggresieve resulaten krijgen is mijn ervaring.
 
Dat is hij zeker niet. Hij heeft zoveel mogelijkheden. Ik denk dat het 1 van de meest uitgebreide filters hebt als je er 2 van in huis hebt. Heeft trouwens iemand deze al eens geprobeerd of in het bezit?

http://www.schneidersladen.de/en/niio-analog-iotine-core-2
Lijkt me ook een zeer vet filter, maar i.t.t. de Sherman is deze wel expensive.. Maar ik denk eerder dat een Sherman goedkoop is. Dat bedoel ik.

Edit: Ik vind trouwens het manual zéér uitgebreid en goed uitgelegd. Ik zou me pagina per pagina eens goed verdiepen ! :okdan:

Wat enkel MIDI is: ADSR,AR,FM,AM,CUTOFF,ENV,RESO,HARMONICS
de filterbank is inderdaad niet LFO te syncen. Omdat ik een rack heb is er ook een extra LFO out, wat dan wel zeer handig is :okdan:
 
vet= vooral de trickom m bv as tweede layer naast een synth te zetten
vullen met een zelfde sequence lijn ..andere triggering teopassen ..ding heeft ultra fast envelopes ..wilm best terug
dss1 inruiluh
8)
 
Gebruik de sherman graag voor allerlei dingen. HEerlijk om een synth erdoor heen te halen met wat te distorten en dan licht wet. Ook leuk voor percussie en die dan te laten triggeren door het ding. Of selfmade sweeps maken: gewoon noise erdoorheen knallen, distoren en filteren maar :)
 
Toen ik mijn sherman voor het eerst had (NA reparatie dan) vond ik het ook maar onbruikbaar, en vooral gewoon veel distortion, nu ik hem een tijd heb snap ik beter hoe alles werkt, en kan ik er eigenlijk heel veel mee, het ding is modulair te gebruiken op allerlei manieren, je kan allerlei signalen gebruiken om je geluid los van de input jack ook ergens in te sturen, en de filters zijn erg uitgebreid gevarieert in te zetten vind ik. Ik gebruik hem voor gitaar, basgitaar, soms zelfs vocals, synths ,percussie, van alles eigenlijk. Je kan er hele vreemde geluiden uit krijgen vooral in combinatie met wat andere effecten, of andere filters, meerdere synths, voor mij is het bijna eindeloos in opties.
Ook leuk met puur wet reverb/ambience achtig sounds om hele rare sweeps te maken enzo.
 
goed, de gating via midi triggers begin ik onder de knie te krijgen, vind hem lekker over m'n TT-303 met een dikke reverb, ben op dit moment ff wat drukker met m'n SYNC-GEN II PRO, no 2 kenton merge boxjes onderweg en een midi mobilizer II voor m'n iPad, totdat m'n Cirklon binnen is ga ik met Genome werken wel via de midi in van Cubase maar wat meer drag/drop ivp de cubase lanes. dus voorlopig nog voldoende meer te ontdekken en configuren. Tegen de tijd dat ik alles onder de knie heb zal de Cirklon ook wel binnen komen dan hopelijk voor de zomer weer 1 of 2 tracks eruit, outboard midi only
 
Is er ook iemand die wat voorbeelden kan posten (audio en/of video)? Dat videootje op de sherman site is maar shite ;-)

Heb sinds afgelopen vrijdag de Minibrute en heb hem zojuist eens door de Sherman gehaald.
De eerste 16 bars zijn steeds droog, daarna komt de Sherman erin. Er zit ook nog een (wat te harde) galm van de DP Pro overheen en wat compressie. De A155 wordt gebruikt als sequencer.

Wat geluiden:
http://dl.dropbox.com/u/79188162/Minibrute Sherman-01.mp3
http://dl.dropbox.com/u/79188162/Minibrute Sherman-02.mp3
http://dl.dropbox.com/u/79188162/Minibrute Sherman-03.mp3 (wat minder subtiele sound :))

Vaag geluidje, krijgt eigenlijk pas wat vorm door de Sherman:
http://dl.dropbox.com/u/79188162/Minibrute Sherman-04.mp3

Gefilterde noise:
http://dl.dropbox.com/u/79188162/Minibrute Sherman-05.mp3

Zeurderig geluidje wordt leuk loopje:
http://dl.dropbox.com/u/79188162/Minibrute Sherman-06.mp3

Je kunt er echt alle kanten mee op, van subtiel filteren tot extreem vernaggelen totdat de bron totaal niet meer herkenbaar is. Het blijft een superbak :okdan:
 
Gaaf DJRazor. Tof dat je demo's hebt gemaakt.
Ik zou pleiten voor minder galm als ik bij het maken aanwezig was geweest, maar dat is bijzaak.
 
goed, de gating via midi triggers begin ik onder de knie te krijgen, vind hem lekker over m'n TT-303 met een dikke reverb, ben op dit moment ff wat drukker met m'n SYNC-GEN II PRO, no 2 kenton merge boxjes onderweg en een midi mobilizer II voor m'n iPad, totdat m'n Cirklon binnen is ga ik met Genome werken wel via de midi in van Cubase maar wat meer drag/drop ivp de cubase lanes. dus voorlopig nog voldoende meer te ontdekken en configuren. Tegen de tijd dat ik alles onder de knie heb zal de Cirklon ook wel binnen komen dan hopelijk voor de zomer weer 1 of 2 tracks eruit, outboard midi only

eens eff die sync gen gear opgezocht https://www.facebook.com/pages/Innerclock-Systems/116550205024170

mooie oplossing sync gear ...eens verder lezuh;-]
http://www.innerclocksystems.com/New ICS Products.html

sync ..laat hier ook nog wels een ... broodkruimel valluh
pc sequencing .. schatk soow
 
Back
Top