Doxa Sinistra tape album uit 1982 op vinyl

GRUIS

Stamgast
Lid sinds
6 juni 2003
Berichten
336
Locatie
Gooiland, Nederland
Doxa Sinistra tape uit 1982 op vinyl bij Enfant Terrible

De tweede plaat op Enfant Terrible uitgebracht in 2005 was een compilatie met muziek van het legendarische Nederlandse tape label Trumpett. Op die plaat stond natuurlijk Doxa Sinistra, dat naast Ende Shneafliet en The Actor tot de best bekende bands van het label behoorde.

Doxa Sinistra maakte pure minimal electronics, proto-elektro en experimentele muziek. De tweede tape “Conveyer Belt” uit 1985 is een paar jaar geleden al op vinyl verschenen bij Enfant Terrible. Deze heruitgave is zeer goed ontvangen en geroemd om haar vooruitstrevende geluid dat zelfs vandaag de dag nog actueel is.

Nu is het tijd voor de uitgave van de eerste tape “Via Del Latte” uit 1982. Dit eerste werk van Doxa Sinistra is eveneens behoorlijk avontuurlijke muziek. Dissonante electronica en vreemde deunen vormen een soort van sci-fi / horror B-film soundtrack. Dit is geen alledaagse radio muziek maar een heuse surrealistische trip door het universum.

Deze re-issue uit de jaren tachtig sluit ook een hoofdstuk af voor Enfant Terrible. Al het archiefmateriaal, dat voor Enfant Terrible interessant is, heeft zijn weg naar vinyl gevonden in de samenwerking tussen Trumpett en Enfant Terrible. Trumpett medewerker en grafisch vormgever Zivago is door de jaren heen een vast lid geworden van de Enfant Terrible crew als ontwerper, consultant en enthousiasteling. Deze samenwerking zal zeker gecontinueerd worden.

Trumpett heeft een traditie gestart voor elektronische muziek uit Nederland. Enfant Terrible is trots deel geworden te zijn van deze traditie en de kans te hebben gekregen een nieuwe impuls aan deze traditie te geven door hedendaagse elektronische muziek uit Nederland te steunen. Met onze activiteiten betonen wij eer aan de pionieers zoals Doxa Sinistra. Neem deze trip terug in de tijd nog één keer met ons… en volg ons daarna weer verder de toekomst in…

Luister hier naar fragmenten van het album: http://www.enfant-terrible.nl/enfant20.html

Verwacht eind april / begin mei...
 
Back
Top