Milligram Retreat debuut album op Enfant Terrible

GRUIS

Stamgast
Lid sinds
6 juni 2003
Berichten
336
Locatie
Gooiland, Nederland
Milligram Retreat debuut album op Enfant Terrible

Milligram Retreat uit Nederland is een duo dat bestaat uit de muzikant Maurice Hermes en beeldend / performance kunstenaar Renée van Trier. Zij verschenen voor het eerst op de “Kamp Holland” compilatie (Enfant17, 2010).

Met hun muziek brengt Milligram Retreat experiment en artistieke waarde terug in een muziekstijl die vandaag de dag voornamelijk zonder inhoud en culturele relevantie voortbubbelt. De nauwkeurig vormgegeven minimalistische geluidssculpturen gaan van toegankelijk naar experimenteel en van ritmisch georiënteerd naar vervreemdende ambient stukken.

Terwijl de band werkt in de traditie van de elektro pioniers en proto new wave groepen uit de vroege jaren tachtig is Milligram Retreat een duidelijk product van deze tijd. Er zijn flarden Ende Shneafliet en Doxa Sinistra te vinden in hun muziek, en ook zijn de sporen van de Berlijnse scene van dertig jaar terug evident aanwezig. Toch kijkt de band niet te lang achteruit, ze vernietigen liever het verleden om deze opnieuw vorm te geven naar eigen inzicht.

Luister hier naar fragmenten van het album: http://www.enfant-terrible.nl/enfant19.html

Zie hier een video project van Milligram Retreat:


Verwacht in januari...
 
Back
Top