Tickets Go Past album release: MAINSTREAM!

Ticketsgopast

Nieuwkomer
Lid sinds
7 december 2010
Berichten
2
TICKETS GO PAST LIVE-PERFORMANCE
Presentatie van ons nieuwe album Mainstream:


Kom luisteren naar de wereld die Tickets Go Past heet!
Met een aantal zeer lovende recensies van de grote NL muziekbladen op zak, spelen wij nu onze songs live! Een zeskoppige band en een podium vol gitaren en elektronica is waarmee we de zaal zullen laten sidderen. Van intieme ambient tot groots en meeslepend alternatief rockgeweld.

Over het opnameproces:
“We componeren paradoxaal. Aan de ene kant is er de kinderlijke openheid voor alles wat geluid maakt, en de impulsieve rec/play gedachte. Aan de andere kant is er protools met al zijn mogelijkheden. Het is een klassiek verhaal: De elektronica moet dienstbaar zijn aan het idee, de bron. Een sample zal bij ons zelden een pre-set zijn. Liever nemen we de spontane omgevingsgeluiden op. Een krakend bed als percussie-instrument, een kapotte lamp als bekken. Een ‘mislukte’ opname vol feedback juist gebruiken als basis voor een compleet nieuw idee. Je moet open durven staan. En vertrouwen op het proces.”

Over de liveshows
“Live is er een spanningsveld tussen melodie en geluid. Naast het feit dat we songs spelen die door bladen als OOR hoog worden gewaardeerd, zijn wij absoluut de band van de spannende geluiden. Vaak is het voor de toeschouwer een raadsel waar de bron is van de aanwezige sounds. Gitaren klinken bij ons niet perse als gitaren. Feedback of ontstemming kan juist een basis zijn voor het aanwezige geluidsbeeld.
Evenmin is de violiste eenvoudig te traceren. Zij speelt dan ook door de meest weirde effectprocessors heen, zodat er een nieuwe wereld aan klank ontstaat.
In combinatie met een laptop, een Korg MS-20 en een theremin –ja zo’n antenne die hoger begint te gillen als je hem met je hand benadert- kun je je misschien voorstellen wat een dynamiek en chaos er live kan ontstaan…
We bieden je een surrealistische audio-trip, die je meeneemt van psychedelische 60’s sounds langs Pink Floyd, Massive Attack, Radiohead en Sigur Rós naar een geluid dat vooral heel erg Tickets Go Past is: sferisch, stoer, sensueel en soms schaamteloos sophisticated. Maar ook scherp, dringend en bedrieglijk vals in de ondertoon!”

Dit wil je niet missen!
Zorg dat je bij 1 van deze avonden aanwezig bent!

Tijd: Dinsdag 11 januari 2011, 21.00
Waar: Bitterzoet, Amsterdam
Tickets: € 5,-

Tijd: Zaterdag 22 januari 2011, 21.00
Waar: Theater Romein, Leeuwarden
Tickets: € 5,-

Kijk voor meer informatie op:
http://www.ticketsgopast.nl
http://www.facebook.com/Ticketsgopast
https://twitter.com/Ticketsgopast
Of check de nieuwste clip:
 
Back
Top