TWSTd DJ contest: grootste contest van nederland

timmms

Nieuwkomer
Lid sinds
5 augustus 2009
Berichten
7
Daar waar andere ‘lokale en nationale dj competities’ het na de finale voor gezien houden, maakt TWSTd het verschil. Om werkelijk uit te kunnen groeien tot een top DJ/Producer heeft een artiest verdere begeleiding nodig. TWSTd i.s.m. Dommelsch, het SAE, en Melkweg organiseren de wedstrijd voor de vijfde keer.

De Finale wordt gehouden in de Melkweg te Amsterdam. Het SAE stelt één cursus 'electronic music production' beschikbaar, ter waarde van 1900 euro. Tevens krijgt de winnaar een tour langs Dommelsch locaties zoals Clubs, Festivals, Poppodia & Café´s oplopend tot wel 20 optredens. Tel daar bij op een residency in TWSTd en een optreden tijdens het TWSTd QNSDY Outdoor Event..


balkwit.jpg


Maak een demo (+kopie) van (maximaal) een uur en geef deze af bij TWSTd. Schrijf de volgende gegevens op het hoesje:

-Je Artiestennaam
-Korte Bio en omschrijving van de muziekstijl
-Je naam, adres en woonplaats
-Je e-mail adres
-Je telefoonnummer
-Je voorkeursdatum voor de openstaande voorrondes
-Je kunt je demo ook sturen naar:

Twstd DJ Café
Weteringschans 157
1017 SE Amsterdam

Waar wordt opgelet?
• Platenkeuze en opbouw van de set
• Techniek
• Interactie met publiek (in geval van live optredens in TWSTd)

Hoe werkt het?
De competitie bestaat uit twee voorrondes, een halve en een hele finale per maand. Nadat je je demo hebt ingeleverd zal deze worden beoordeeld door een deskundige jury, die per voorronde de kandidaten selecteert. Deze kandidaten worden ingedeeld in de voorronden op maandag of dinsdagavond in TWSTd. Uiterlijk een week voor de voorronde krijg je bericht of je bent geselecteerd en op welke dag je bent ingedeeld.

Met jouw set krijg je in TWSTd 45 minuten om je van je beste kant te laten zien en je te kwalificeren voor een van de twee mogelijkheden om in de halve finale te komen:

• via de stem van de jury (1 winnaar)
• via de stem van het TWSTd publiek (1 winnaar)

En dan?
Dan ben je een van de deelnemers die in de halve finale een gooi doet naar de 4 beschikbare finale plaatsen. Er zijn twee halve finales, waarin je jezelf opnieuw moet bewijzen. In een set van 45 minuten moet je de jury en het publiek overtuigen dat jij de beste bent. Ook hier heb je weer twee mogelijkheden om de finale te bereiken:

• via de stem van de jury (1 winnaar)
• via de stem van het TWSTd publiek (1 winnaar)

Ben je er dan al?
Nou......., bijna! Je moet alleen nog de Maandfinale winnen, die zal worden gehouden op elke eerste zaterdag van de maand in TWSTd. Beide winnaars, publieks en jury, gaan door naar de afvalrondes aan het eind van het jaar. Runners-up houden kans en komen in de definitieve halve finales die uitkomen op het finale feest in 2010 in Melkweg, Amsterdam.

Wacht dus niet te lang en maak snel je demo!!!


TWSTd is minimal techno georienteerd.
 
enkel nederlanders welkom ?
 
Een DJ-contest op een Synthforum...moet niet gekker worden...


edit: whoops, ook live optredens dus.. of bedoelen ze zoiets als TiËsto - live? Ofwel live de plaatjes draaien met af en toe wat percussie en/of zanger(es)?
 
• via de stem van de jury (1 winnaar)
• via de stem van het TWSTd publiek (1 winnaar)

Om een ronde verder te komen in een (transparant opgezette) dj-contest moet je zorgen dat een grote groep van je vrienden in t publiek zitten. Behalve dat ze voor je kunnen stemmen boost dit de (doordeweekse) baromzet en daar is elke bar-/clubeigenaar blij mee :D

Verder heb ik regelmatig slechte verhalen (zoals ons-kent-ons, vorig jaar won ik dit jaar jij etc...) over dj-contests in locale bars/clubs gehoord.....
 
Back
Top