Welke modular moet ik kiezen?

Ik ben ook maar begonnen aan een modular systeem, heb zelf een kast gebouwd. Mijn modules ga ik morgen ophalen :D Ik moet alleen nog even wachten op de profielen om de modules op te hangen.
Zo ziet mijn rack eruit; hierin zit 3x 84 hp aan ruimte en 1x 4u aan ruimte horizontaal, daar komt een midi box SEQ in met de CV out module :) Allemaal al in de bestelling :)
 

Attachments

  • 2.jpg
    2.jpg
    94,3 KB · Bekeken: 87
Ik heb mijn modules binnen :) Het zijn dan wel doepfer modules maar het valt me alles mee. De gehele bouw kwaliteit is veel veel beter als ik had verwacht, de pots zijn lekker stevig; precies goed. Verder zien de modules er strak uit behalve dat het soms een beetje krap wordt, maar daar kies je voor.

Ik heb 4 modules gekocht om mee te beginnen, de A119 ext input module, de A106-1 een geweldige filter, A131 VCA en een joystick. Je hoeft dus niet veel geld te hebben om te beginnen aan een modular systeem; ik gebruik hem nu als filterbak en breidt het spul langzaam uit naar een volwaardige evil freak synth :maffia:

Sinds ik het spul heb zit ik alleen maar aan de knoppen te draaien, hoewel dat bij mij nog beperkt is geeft het een hoop fun en bruikbare sounds die ik opnieuw sample :) Ja kan van alles zeggen maar ik kan me niet voorstellen dat er een plugin is die in de buurd komt bij het gedrag van een A106 filter; het ding heeft zoveel karakter.... Daarom ben ik ook over gestapt op modules, de analoge sound :) Hier even een klein demotje van een 808 door de 106 filter(geluid is brak ik weet het, komt door mijn brakke sound card :( )

Klik hiero
 
Origineel geplaatst door mOkBor
Sinds ik het spul heb zit ik alleen maar aan de knoppen te draaien, hoewel dat bij mij nog beperkt is geeft het een hoop fun en bruikbare sounds die ik opnieuw sample :) Ja kan van alles zeggen maar ik kan me niet voorstellen dat er een plugin is die in de buurd komt bij het gedrag van een A106 filter; het ding heeft zoveel karakter.... Daarom ben ik ook over gestapt op modules, de analoge sound :) Hier even een klein demotje van een 808 door de 106 filter(geluid is brak ik weet het, komt door mijn brakke sound card :( )

Klik hiero
Ruig! Leuke demo!
 
Origineel geplaatst door etaoin
@mOkBor: ziet er bekend uit? http://www.doepfer.de/A100_Eliasson.htm
Anyway, wat ik zowel bij Doepfer als op jouw foto niet zie is hoe de modules uiteindelijk erin hangen. Heb je daar zelf rails voor gevonden of heb je gewoon een eurorack gesloopt?

Ik heb eerst montage rails besteld bij dil(dus die dingen met m3 gaatjes) toen kwam ik er achter dat dat niet sterk genoeg was. En dat de doepfer racks hun montage rail in een profiel hadden gehangen en dat is wel stevig. Na lang zoeken en wat hulp van boemtjak :engel: kwam ik bij schroff.de terecht deze hadden de profielen. En zelfs de stevigere versie daarvan(die heb ik genomem) Ik had er 8 besteld bij de importeur in NL en dat koste mij 50 euro. Let wel: je hebt voor het bestellen een KVK uitreksel nodig, dus het is niet voor particulier. De montage rails van dil zijn helaas net iets dikker als de versie van schroff dus ik zal de montage m3 rail alsnog ook van schroff moeten bestellen, nog een weekje wachten en dan hangen de modules :)

Ik ben nu totaal voor de hele kast 100 euro kwijt, zonder voeding of busboards.

En jah, ik heb hem gejat van dat ontwerp van A-100 elliasson. Alhoewel peter van plan b ook zon kast heeft. Ik heb verder vanaf de doepfer site zelf alles uitgezocht en daarna de kast in elkaar gezet. Zonder ook maar 1 module te hebben gekocht vooraf :P Die van mij is wel een stuk smaller... 42 cm 6 mm breedte
 
Origineel geplaatst door Jena_mu6
ga ook maar een a106 erbij proppen geloof ik..............

Het is al eens gezegd, maar die A-106 (en A-101-1 & A-101-2 btw) zijn echt de heftigst hallucinerende VCF's die er bestaan.

M'n leven is niet meer hetzelfde sinds ik die filters voor het eerst hoorde ...

Nog een kleine tip:
Stuur het signaal bij de A-106 niet te hard in (tot ca 20% max voor modulaire audio levels ), zodat het regelbereik van je resonantie lekker groot blijft.
Of zet een VCA in de res. loop voor een vergelijkbaar efect. :okdan:
 
mooie demo ! vooral die 808 bass, lijkt wel een tb-303

Die a106 is gewoon uber geil, je kan er echt veel mee. Je wil niet weten hoe mijn acidlab bassline er door heen klinkt. Daar kan ik dan juist weer een onwijs vette kick van maken :P

Met een input module en 3 filters kan je al massive veel, bouw dat in een kastje en je hebt een freakbox. Doepfer heeft zelfs een mini voeding met 4 busboard aansluitingen in 1. Voor de kleine freak boxjes :) En 120 euro voor zon filter is niet duur in mijn ogen...

En binnenkort de BBD module :) digitaal delay op zijn ouderwets met een los feedback circuit.
http://www.doepfer.de/a100_bbd.htm
 
Laatst gewijzigd:
heho, heho!

Na lange afwezigheid qua op dit forum en lange geen-gear-meer periode voor mij (toch al 'n 3 kwart jaar ofzo!) ben ik doordat m'n baas m'n retedure OU opleiding gaat betalen van plan het geld dat 'over' is een beetje weer in gear te gaan stoppen. Niks van-de-hak-op-de-tak dit keer, mss. kennen de doorgewinterde forumleden mij nog, maar iets duurzaams.

Ik ben dol op het s.com 100-dollar-per-maand concept. Al een paar maanden dub ik erover, maarja; ik had het geld gewoon niet, dus dat is heel makkelijk in de keuzevorming. STREEP erdoor =(

Ik wil iets goeds, blijvends en moois.
Iets dat ik m'n hele leven kan blijven liefhebben :)
en s.com is gewoonweg betaalbaar. En met genoeg modules kun je elk gek doepfer iets wel 'nabootsen', al zou ik het zo dan niet willen noemen.

Vroeg me af; iemand op het forum die dit concept ook heeft aangegrepen?
Heerlijk toch; komt eerst 's rustig aan het kabinet binnen, kun je dat al 's custom gaan verven, etc. ... ;) ... en als je ondertussen wat geld hier of daar over hebt laat je wat dingen eerder komen of bestel je vast wat bij...
 
Origineel geplaatst door dob
En met genoeg modules kun je elk gek doepfer iets wel 'nabootsen', al zou ik het zo dan niet willen noemen.

He Dob,

leuk je weer t zien...........
.com is erg mooi en klinkt erg goed
maar volgens mij zal je met .com zeker niet alle doepfer dingen nabootsen.

.com is erg vanilla en heeft een beperkt aantal modules. Terwijl doepfer er echt heeeeel veel heeft en ook hele weirde modules die je bij andere systemen niet of nauwelijks ziet of totaal onbetaalbaar zijn.

Waarom geen hybride systeem?
Best of all worlds...........

Just my 2 cts
 
Hee hoi :)
Ja ik ben er weer 's. Insgelijks!

Tja ik wil als basis gewoon s.com, en later eventueel ook andere systemen erin combineren. Ik begrijp ergens uit dat MOTM goed mixt ermee.
Ik wil gewoon kwaliteit ook op de lange duur, dit systeem ga ik m'n hele leven houden en uitbouwen, is de bedoeling... dus over 20 jaar moet alles gewoon ook nog werken, daarom geen Doepfer.
EN ik vind analoog juist zo mooi vanwege 'warmte', ik houd wel van Moogisch geluid, en dan schijn je met s.com toch wel beter te zitten dan met Doepfer.
Ik wil ook veel met analoge sequencers gaan kutten, en s.com heeft mooi z'n eigen echte analoge shit, die helemaal passen in het systeem. Ik wil ook een mooi coherent systeem, het liefste. Oogt beter en geeft minder problemen, lijkt me zo.

De 'weirde' modules gaan dan dus komen van andere producenten, denk ik zo. De basis wordt s.com.

Iemand een idee of moogerfoogers goed matchen met s.com qua voltages etc.?
Ben ff te lui het op te zoeken :)

Waarmee KAN eigenlijk uberhaupt gecombineerd worden qua voltages? Er is niet zoveel met dezelfde specs als s.com, he?
 
Origineel geplaatst door dob
Iemand een idee of moogerfoogers goed matchen met s.com qua voltages etc.?
Ben ff te lui het op te zoeken :)

Ja, dat kan zeker. Check ff: http://launch.groups.yahoo.com/group/synthesizerscomgroup/message/9119

Die groep is zowiezo wel erg aan te raden als je een systeemaankoop plant. Ik heb zelf ook een tijdje met de gedachte gespeeld, maar dan kwam ik erachter dat het toch niet helemaal mijn ding was (moeilijk om toe te geven, dat wel ;)).

Origineel geplaatst door dob
Waarmee KAN eigenlijk uberhaupt gecombineerd worden qua voltages? Er is niet zoveel met dezelfde specs als s.com, he?

Is gewoon standaard 1V/oct. Dus dan heb je o.a. moog, motm, doepfer, AS, ... om mee te combineren als ik me niet vergis.
 
Back
Top