Yamaha introduceert een compacte sequencer / groovebox SEQTRAK

2401160111.jpg

Verkrijgbaar in 2 kleurschema's (de belangrijke dingen het eerst natuurlijk) deze grijs-oranje en een donkergrijs kleurschema

Bedoeld als inspiratievastlegger / groovebox met 7 drumsporen, 3 synth sporen en 1 samplespoor.
Met 'mic' voor het samplen en een aantal I/O aan de zijkant (rechts-boven)
Trig locks (automation) en drie modules. Drum, synth / sample en FX.
Stand alone, met batterij, weegt 500gr en meet 343x38x97mm.
Geen powerhouse als de OP-1, maar toch moest ik er aan denken bij het ontwerp.
Sounddesign, sample management etc. 'kan' via de gratis app.
FM synth engine en AWM2.
SEQTRAK is een audio interface voor je PC/MAC/Android/IOS dus opnemen van en in de SEQTRAK kan via USB.
De app heeft een visualizer die reageert op wat er in de SEQTRAK gebeurt. Dus de midi events zijn triggers die je kunt gebruiken om visuele 'dingen te doen'. Dat kun je dan gebruiken als overlay voor je video.

Meer informatie : SEQTRAK - Overzicht - Yamaha - Nederland / België / Luxemburg
 
Een mobiel idee / creatie / groovebox station. Ze zetten behoorlijk op EDM in als ik zo de filmpjes bekijk.
Drums! DX 4x FM operator, sampler en meer.
Twee veelzijdige sound engines. AWM2 (Advanced Wave Memory 2) heeft een indrukwekkende polyfonie van 128 noten en is gespecialiseerd in authentieke geluiden zoals piano's, strijkers en gitaren, terwijl de FM-engine met vier operators verbluffende synthpads, leads, FM elektrische piano's en meer produceert. Bovendien bevat SEQTRAK krachtige effecten voor een gepolijst geluid.

Sequencer met intuïtieve en naadloze compositie, arrangement en weergave van muzikale tracks. Met zijn gebruiksvriendelijke interface kunt u eenvoudig navigeren en verschillende parameters regelen, zoals tempo-, swing- en trackinstellingen.

Screenshot 2024-01-16 at 16.38.54.png




 
In de overzichtsvideo van deze shill ben ik direct gehuppeld naar het hoofdstukje over samplen, iets waar ik in geïnteresseerd ben. Nou, je kunt onder meer start en eindpunt wijzigen, op een extra aangesloten schermpje. Maak me gek, Yamaha, maak me gek!


 
Het lijkt me ook niet echt iets om te zien als profi trackbakkerij workstation maar meer voor spielerei on the side. Tot dusver is mijn interesse wel gewekt. Hopelijk wordt 'ie goed verkocht zodat 'ie snel voor een habbekrats op Marktplaats te vinden is :D Dan voor 250-300 oppikken en doorschuiven als je hem beu bent OF misschien is het wel een een vriend voor het leven.
 
Als linkshandige had ik liever die 12 toetsen (er van uitgaande dat dit toetsen zijn) aan de andere kant gehad.
denk dat je zo’n ding wel kunt verschuiven naar de plaats waar je m wilt hebben ;)
 
Ik denk dat je hem open kan klappen, als een soort case.
Dan zitten er allemaal vakjes onder met allerlei kleurtjes oogschaduw. Leuk hoor!!!
 
Toch vind ik het wel interessant om te zien dat Yamaha weer een focus heeft op de EDM. Dat waren ze wel kwijt vind ik. Hopelijk is dit een voorbode voor andere mooie zaken. In het zwart vind ik deze toch wel mooi en stiekem krijg je voor het geld echt wel veel geluiden etc.
 
Toch vind ik het wel interessant om te zien dat Yamaha weer een focus heeft op de EDM. Dat waren ze wel kwijt vind ik. Hopelijk is dit een voorbode voor andere mooie zaken. In het zwart vind ik deze toch wel mooi en stiekem krijg je voor het geld echt wel veel geluiden etc.
Ja, ik ben benieuwd.
Het zal eerst wel aan moeten slaan, maar ik moet zeggen, voor die prijs, niet eens zo slecht.
Maar op de één of andere manier associeer ik Yamaha met mooie pianos, monitors, amps, mixers en mega monsters van workstations.
Ik heb 2 producten van Yamaha trouwens en ben zeer tevreden. Maar deze hoek van het spectrum past voor mijn gevoel niet (meer) bij ze.
Maar de markt gaat het bepalen.
 
Ik heb intussen een klein koffertje met leuk spul voor onderweg.
Deze zou daar best wel iets aan toe kunnen voegen denk ik.
Ik ga dit maar eens in de gaten houden.

De handleidingen staan al online.

 
leuke gimmick. geen slecht design. laat wel zien dat je voor teenage engineering geen godsvermogen zou moeten betalen.. al vind ik het nog veel geld... dan is zo'n circuit inderdaad volgens mij meer waar voor je geld.. andere price range.
 
Back
Top