Tb-303

vermijd die van TBS, mode machines en technology transplant
kunje uitleggen waarom, mode machienes hebben mooie cases [gebruiken ze allemaal niet same board?

- firmware is verkeerd geflashed waardoor niet upgradeable

- compleet geen rekening gehouden met hoe het klinkt: foute componenten .. alles zo goedkoop mogelijk.

Lees eens op x0x forum, het regent klachten over die toestellen
 
Heb je misschien linkjes? Ik heb over de mode machines namelijk nergens gelezen dat de onderdelen slecht zouden zijn? De SOS review was ook lovend. Ik wist wel dat de bootloader vaak mist (was bij mij ook zo) maar ik kreeg van MM binnen 2 dagen een nieuwe processor, 'no questions asked' (had 'm bij Music Store in Keulen besteld).
 
wel ivm componentenkeuze kan ik weinig zeggen over die mode machines.

er staat overal 'made in germany' bij, maar dat geloof ik eerlijk gezegd niet.
ze zien er nogal sterk uit zoals die van technology transplant en het zou me niet verwonderen indien ze een deal hadden met TT. misschien assembled in germany?

een fabrikant die volledig onbekend is voor de x0x community en nog niet eens de firmware deftig kan plaatsen, dat zegt toch al veel...
 
Ik weet wel dat Touched by Sound dezelfde is als Mode Machines, tijdens mijn mail contact kreeg ik mail van beide, en de processor kwam in een envelop van TBS. Geen idee of zij ze zelf in elkaar zetten. Ik neem aan van wel omdat het voor zulke kleine bedrijfjes niet echt eenvoudig is om in China een lijntje op te zetten. Maar je weet nooit, natuurlijk.

Die missende bootloader is inderdaad een beetje dom, maar ze zijn er eerlijk over dat er bij een serie wat mis is gegaan en leveren snelle support en dat vind ik ook wat waard. Of 'ie authentiek klinkt of niet, dat ga ik nog wel 'ns uitzoeken met een 303 van een vriend. Ik vind hem in ieder geval prima bruikbaar, in tegenstelling tot andere clones die ik ooit heb gebruikt.
 
Geen idee of zij ze zelf in elkaar zetten. Ik neem aan van wel omdat het voor zulke kleine bedrijfjes niet echt eenvoudig is om in China een lijntje op te zetten. Maar je weet nooit, natuurlijk.

dat is exact wat technology transplant doet.

ik vermoed dus dat modemachines gewoonweg voorgesoldeerde pcb's en parts koopt van TT in grote aantallen, en ze dan in duitsland in elkaar steekt.

op zich allemaal niets mis mee natuurlijk.. ik bouw het liever zelf.
 
Ik heb nog 'ns verder gezocht; dit is een bericht wat ik op de x0xb0x forums vond. Ziet er naar uit dat je niet helemaal ongelijk hebt ;)

just to add here I've worked on a few kits that were bought from Touched by Sound. They are simply Technology Transplant kits that have been built and a sticker put on them. That being said, I have found the Technology Transplant kits are good in some respects and bad in others.

The good:
1. polyester foil caps like original TB-303
2. appropriate transistors
4. includes headers and cables with connectors
3. generally sounds very good

The bad:
1. Some parts are a little sketchy. Some of the cheap pots do not rotate the usual amount, they come up several degrees short on each end of rotation.
2. knobs are kind of ugly, large, and sit high on the pot shaft. Not horrible though, more personal opinion than anything.

Also, in regards to the two Touched by Sound boxes that I have worked on the soldering was not great. Most of the connections were ok, but any connections to large solder pads or to ground plane (pot shafts etc..) were not good. The solder used was either lead free or no clean and it seems the iron used was not appropriate and not high enough temperature, so there were balls and blobs of solder on several of these connections.

Ik moet ttrouwens nog er bij zeggen dat toen ik de mijne open had voor het wisselen van de processor, dat het soldeerwerk er prima uit zag.
 
wow!

wow!

Zo ik heb net even de geluidsvoorbeelden zitten luisteren op Adafruit en ik hoor zeer duidelijk verschil of C29 nu wel of niet goed is georienteerd....hij heeft dus sequences opgenomen waar de eerste 2 maten C29 verkeerd om zit en de volgende 2 maten waar C29 goed zit, of zoals hij volgens de schema´s erin hoort te zitten maar dat dus blijkbaar nooit is geweest. Ik hoor een duidelijk verschil in de onderste toonlaag. De 303 kan zo lekker grommen....had C29 goed gezeten dan hadden we nooit boze 303´s gehad. :frons:

Oordeel zelf...

http://forums.adafruit.com/viewtopic.php?f=7&t=18322
 
Vandaag is de VC303 binnengekomen :okdan:

Zo op het oog valt me het volgende op:
- mooie en professionele pcb's
- netjes gesoldeerd
- degelijke potmeters, ze draaien wel soepeler dan die van de TB
- mooie PAIA/Blacet look-a-like frontpanel
- mooi en goed geplaatste mods: vcf in, vca in, osc out en bass boost

Vanavond tijdens het bezoek aan Dennis de module ff uitproberen .....
mssn mag ik bij Dennis wat opnemen en kan ik het later posten....
 
Het uittesten en evt. opnemen bij Dennis is niet gelukt, vanwege een afwijkend voedingsconnectortje...

Maandag in het nieuwe jaar ga ik bij F'biels langs...
Voor de zekerheid neem ik de 303df mee om het onderlinge verschil te horen....
Mocht het lukken om wat op te nemen dan volgt dat snel :)

@Etaoin: wsl dat de tekenaar van het 808 schema een zwaar weekend had ... 8~
 
Sir Falafelbiels = Da 'real' Beat Master...
Me was tweaking the 303df & vc303 knobs }:|

One channel is vc303 and the other 303df....
but which i dunno..........

http://soundcloud.com/falafel-biels/303-gebeuren-voor-u
vc303_foto_4.jpg
 
Wel een apparte eigen sound komt eruit :)
Komt alleen niet in de buurt van een TB :p
 
Ongelofelijk zeg.. Ik ben er even een tijdje uit geweest wat betreft de recente prijsontwikkellingen rond dit zilveren kastje.

Naast dit exempaar op Ebay UK en deze in Duitsland zijn er er op het moment niet zo veel op Ebay te vinden. Maar die prijzen tegenwoordig... 1650 euro voor een versleten exemplaar die cosmetisch dus niet meer netjes is, en de ander van 2200 euro maar dan wel met borg modificatie. Had ik eigenlijk nooit eerder van gehoord, maar lijkt me een soort devilfish achtige mod?
Maar ik ben benieuwd of deze verkopers deze bakken voor die woekerprijzen net zo makkelijk kunnen verkopen. Het is wat de gek ervoor geeft natuurlijk, dus proberen mogen ze het altijd, maar kom op zeg..
Ik hou het toch in de gaten puur om te kijken of kopers bij deze bedragen nog steeds bereid zijn om hun zakken voor dit plastic kastje te legen. Voor de duidelijkheid, ik ben ook een enorme fan van de TB en z'n acid sound, maar bij mij speelt zoveel méér geld dan weer wel een rol.. Ach ja, het is wat het is he ;)

Edit: Op Ebay NL zie ik er nu nog een met een startbod op een gangbare prijs, maar goed dit is slechts een startbod... Tja, blijft een hoop geld voor zo'n one trick pony (maar dan wel een ontzettend goede trick, dat dan weer wel.. )
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top