Recycle Propellerhead

Kneelz

Reuzebonk
Lid sinds
27 augustus 2009
Berichten
1.848
Locatie
Omgeving Nijmegen
Ik heb recycle 2.1 maar nu ik een s3000xl heb gekocht blijkt dat ik geen kont aan deze versie heb (of ja, dat het verminderde waarde voor me heeft). Propellerheads heeft geen oudere versies zeggen ze en downgraden gaat blijkbaar ook niet. En dat vindt ik allemaal niet zo chill omdat ik het graag wil gebruiken i.c.m. mijn sampler. Dus hoe komt ik aan een oudere versie van dit stukje software (als ik het goed heb alle versies lager als 2.0). Heeft iemand het te koop of weet iemand andere mogelijkheden?
 
tja, wat moet ik dan als propellerhead niet meewerkt...?
Tweedehands kan ik niets vinden en ik heb mijn bijdrage in principe al gedaan wat betreft de financiele steun van het concern.

PB welkom dan maar!
 
nou...
Ik heb nou mooi een oude PC zo klein mogelijk gemaakt zodat hij bijna geen ruimte kost en een mooie behuizing er omheen getimmerd.
En nu wil ik gewoon kunnen recyclen en dat direct via scsi naar mijn s3000 kunnen sturen.
Dat werkt dus niet met mijn versie maar alleen met oudere, en dat vind ik een probleem.
 
Ik heb recycle 2.0 en 2.1 maar al een hele tijd niet gebruikt. Ik herinner me dat er een functionaliteit verloren is gegaan bij de stap van 2.0 naar 2.1 maar kweenie meer wat. Moet je nu eerst je file(s) opslaan voor je ze via SCSi kunt verzenden?
 
Ik heb recycle 2.0 en 2.1 maar al een hele tijd niet gebruikt. Ik herinner me dat er een functionaliteit verloren is gegaan bij de stap van 2.0 naar 2.1 maar kweenie meer wat. Moet je nu eerst je file(s) opslaan voor je ze via SCSi kunt verzenden?

Alle SCSI ondersteuning voor hardware samplers is komen te vervallen na versie 2.1.
Er is nu alleen nog ondersteuning voor softsamplers.
Als je samples wilt slicen dan werkt Recylcle (i.s.m. SCSI kaart) hier echt super voor.
Recycle maakt zelf een program aan en mapped alle samples zelf. Het is natuurlijk geen doen om alle slices op te slaan als wav, een ander prograama gebruiken om ze weer in je sampler te krijgen en vervolgens ook nog handmatig moet gaan mappen.
 
ja daar heb ik dus voor betaald inderdaad, kan in principe wel de oudere versie erbij kopen tweedehands maarja, beetje krom allemaal. Ook dat ze me niet verder helpen.
Dus ik vond ook dat ik hem mocht downloaden alleen ben ik blijkbaar niet zo vaardig hierin want ik kon niets vinden.
Als 2.0 mijn s3000 wel ondersteund en jij hebt hem niet meer nodig koop ik hem anders wel van jou over vinnie.

PB?
 
En nu ik toch bezig ben kan ik misschien direct wat aanvullend advies vragen. Het rommelen in andermans muziek doe ik met cooledit en vervolgens slice ik het normaal gesproken in recycle. Om met scsi te kunnen werken ga ik naar een PC met windows 98 en hier loopt recycle, cooledit en gelukkig de drivers van mijn geluidskaart ook op. Eigenlijk wil ik mijn nieuwe PC (die ik voor vanalles en nog wat gebruik) laten voor wat het is en volledig overstappen naar de WIN98 PC. Vst's en zo gebruik ik niet maar wat ik uiteraard wel nodig heb is een DAW dat fatsoenlijk op windows 98 draait. Op me gewone pc heb ik reason 4 (maar daar kan ik dus niet mee opnemen) en daarvoor gebruik ik LIVE 7 light. LIVE 7 zal wel niet zo denderend werken dus zoek ik een DAW wat wel vlekkeloos werkt. Gebruik het voornamelijk om op te nemen en wat nabewerkingen zoals EQ enzo.
 
Volgens mij draait Cubase VST/24 op WIN98, maar ja zie daar ook maar weer nog eens aan te komen.
SCSI (i.e.g. Adaptec SCSI kaarten) en Recycle draaien toch ook gewoon onder XP, wil je dan alleen Win98 gebruiken vanwege je geluidskaart (drivers) ?
 
Nee op mijn andere PC moet ik windows 7 x64 draaien omdat ik die destijds gekocht heb en bijpassende dure (!) software die ik voor mijn 'echte' werk nodig heb daar ook op heb gekocht.
En als ik het goed begrepen heb sluit windows 98 toch het beste aan wat betreft scsi, mesa en dat soort kneut. Ga ik reason proberen over te zetten op me laptop voor het onderweg zijn gekloot en die live die heb ik ergens gratis bijgekregen dus dat maakt niet uit. Kost me allemaal niets dus. Maar cubase 2 draait volgens mij bijvoorbeeld ook prima op 98 maar ik vraag me af of de geluidskwaliteit bijvoorbeeld (veel) lager is als de nieuwere versies en daarnaast welk DAW dan het meest stabiel en kwalitatief is voor win 98 (bijv. cubase 2, live 5). Scheelt me ook heel wat geld zo'n oude versie en ik zie ze nog wel eens te koop staan op MP.
 
Da's niet helemaal waar volgens mij.
Mijn PC draait op XP met 2 SCSI kaarten (Adaptec 19160 & 29160N), met aan 1 een AKAI S3000XL.
MESAv2.2, Millennium Free, Recycle 2.0 etc. draaien hier allemaal prima op. SCSI transfer werkt ook perfect
 
Alles is gelukt!

Dank u allen, ik ga weer eens reorganiseren/spullen schuiven en passen (het is erg klein hier) en over op XP met waarschijnlijk Live lite als dat werkt.

Bedankt u allen!
 
Ja ik meen ook dat op de XL-serie 2.0 nodig was voor goede SCSI-verbindingen met Windows.
 
Oja, das zeker belangrijk om te weten want ik heb volgens mij OS 1.5.
OS2.X kan ik geloof ik gewoon via de website van akai vandaan halen dus wederom bedankt...
 
Back
Top