CR-78 Roland

Status
Please reply by conversation.

RSB

Whoehahaha
Lid sinds
23 november 2005
Berichten
10.489
Locatie
G'chem
Ik zoek een Roland CR78

Nu had ik er een gevonden op marktplaats.nl maar helaas heeft diegene die hem verkocht, ondanks dat ik als eerste het gevraagde bedrag bood, hij zelfs daarop terug reageerde met aan akkoord, toch het aan iemand anders verkocht die wel per direkt het geld kon storten op een zondag. (ik moet naar de bank voor dit soort bedragen) :(
 
Chriet.jpg
 
Ik ben benieuwd wat je van de programmeer mogelijk van de CR78 vindt.
Los van het feit dat er een aparte programmer bij moet zitten (die meestal ontbreekt) lijkt het me geen ding wat je wil vanwege zijn programmeer functies.
Vind je het leuk om daar wat over te laten weten?

Ik heb namelijk zelf een CR78 met programmer, maar ik moet toegeven dat ik het dus nooit zelf programmeer....
Dus ik ben benieuwd wat jij er van vindt.
 
Ach ja, programmeren is net als de DR-55 en SR-88. Niet echt handig maar het werkt wel. Mooist is om hem helemaal te midificeren zodat je alle sounds extern kan aansturen. Dat kan overigens ook met de CR-68 alleen die heeft niet de Metal Beat, Tambourine en Guiro sounds.
 
Ach ja, programmeren is net als de DR-55 en SR-88. Niet echt handig maar het werkt wel.

Ik heb ook een DR55 en een SR88.
Dat gaat in feite prima inderdaad.
Maar op de een of andere manier staat me bij dat het programmeren met de CR78+Ws1 een omslachtige extra handeling had. Volgens mij moet je er een van de drie pluggen uittreken als je op play wil drukken.
Of vergis is me nu...?
 
Laat ik het anders zeggen:

Als het echt zo makkelijk gaat als bij de DR55 en SR88...dan heb ik iets chronisch over het hoofd gezien.
Want dan zou ik mijn programmer er meteen weer bij pakken om mee te pielen :D
 
Ik heb de CR-78 programmer van CHD Elektroservis. Misschien dat die iets anders werkt dan de WS-1. Maar step recording gaat bij mij net als bij de DR-55; Instrument kiezen en vervolgens heb je 1 knop voor rust en 1 voor het instrument.
 
Ai da's lullig. Deed Jan ook moeilijk over omruilen? Het is natuurlijk wel altijd een hoop gezeik als je iets DOA thuis krijgt :(
 
omruilen ? die kerel antwoord gewoon niet op mijn mails. Verkoopt mij een midiinterface voor men monopoly die niet geïnstalleerd geraakt op men Monopoly omdat ie niet genoeg gript en de cr 78 programmer van hetzelfde, werkt gewoon niet..

a * r s in synthland
 
Ik heb ook een DR-55 en CR-8000 die allebei de WS-1 manier van proggen hebben, de CR-78 kan ook doormiddel van een TS-1 aangestuurd worden. Dat is dan een soort Tap-knop zoals je die op de TR-808 terugvind. Je kan dit ook doormiddel van een footswitch doen. :eureka: Wel moet het s-trigger zijn volgens mij, maar dat moet niet zo'n probleem zijn. Ik zou wel graag dat ding van CHD erbij willen hebben, ook om hem via dinsync synchroon te laten lopen met de 8000. Dan behoud ik de trigger-uit van de 8000 voor een synth. Ik heb dan alleen de 8000 en 78 als drums, wat ik vooral miste op de 8000 was een programmeerbare rimshot of clave-geluid. Die zit dus wel op de CR78 :) Daarnaast is het voor mij gewoon echt een ontzettend mooi geluid. Zo romig. rrr
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top