Nieuwe Moog Voyager XL

Ik heb liever dat ze weer een poging wagen om een moderne minimoog te maken. De voyager is gaaf op z'n eigen manier maar het is geen minimoog.
Ik kan geen slimmere reply bedenken dan: ?!
Ik heb ze beide staan en kan in je laatste opmerking wel komen maar die eerste zin van je quote moet je toch ff uitleggen
Moet je er ook bij zetten dat het verschillen tussen 2 oude mini's naast elkaar ook soms belachelijk kan zijn (wat gelijk de charme is van die apparaten)
 
Wat valt er uit te leggen? Dat ze maken waar iedereen op gehoopt hadden toen de Voyager uit kwam. Een synth met de klank van de minimoog maar veel uitgebreider. Met de Voyager zijn ze technisch een andere weg ingeslagen, ze hadden veel beter trouw kunnen blijven aan het origineel. En wat heeft het ermee te maken dat Minimoogs van elkaar kunnen verschillen? Je kan zeggen wat je wil maar de Voyager klinkt lang niet zo goed als de Minimoog, wat voor versie dan ook. En ik heb ze ook beide.
 
Hadden beter trouw kunnen blijven aan het origineel, maar dan veel uitgebreider?!
Voyager = geen Minimoog maar heeft wel de sound van, zij het iets minder ballen waar btw ook wat aan te doen is om hem wat directer te laten klinken. Qua layout hadden ze voor de features die hij heeft ook bijna niet trouwer aan het origineel kunnen zijn. Een Voyager is een Moog waardige vervanger voor hun eigen Mini in mijn ogen ook al kunnen er dingen anders of beter maar om nou te zeggen dat ze niet trouw zijn gebleven aan hun eigen concept entechnisch een geheel andere weg zijn ingeslagen vraag ik me af of je ze allebei hebt staan hahaha (grapje!)
 
lelijk, lelijk, lelijk, lelijk, de Voyager OS vind ik heel erg mooi.
dit ziet er echt niet uit, de verhoudingen zijn zoek.
op een preset synth, zou ik een geheugen matrix doen, ipv een patchbay.

had dan gewoon een echte Minimoog tribute gemaakt.

nouja, tis wel lekker Amerikaans, alsof ze zo'n hotrod bouwer hebben ingehuurd, en die heeft ff 3 vd units in elkaar gepropt, en bedacht dat er dan nog wel ruimte was voor een robboncontroller (wel een toffe feature btw)
en wat extra toetsen....
misschien kunnen ze de modwheels nog voorzien van rgb leds, die van kleur veranderen....
 
Ik ben me tuurlijk wel bewust van de verschillen in sound en ballen maar het ging er in mijn reactie om dat de concepten verschillend zouden zijn en ze misschien beter een nieuwe Minimoog uit hadden moeten brengen, maar dan met meer functies. In mijn ogen is de Voyager dat 100%. Ik ben van; wil je een Minimoog horen en voelen, koop een Mini. Wil je de ervaring van een goede Rhodes sound en feel, koop een Rhodes. De moderne varianten zijn geen vervanging van de 'oude' instrumenten maar goede of soms wel de beste alternatieven voor de 'oude' bakken. Daar zit een subtiel, maar zeker een verschil in die benadering van de instrumenten.
 
Je spreekt jezelf tegen. Voyager= minimoog met iets minder ballen maar wel hetzelfde. Nou, ik mis de ballen. Een minimoog is gewoon rauwe power, iets wat de Voyager mist. Ik zeg technisch trouw aan het origineel blijven, ik heb het nergens over layout of concept of iets dergelijks. Die voeg jij toe om een punt te maken. Als ze hetzelfde zijn voor jou, waarom heb je ze dan allebei? Ik vind de Voyager een Moog waardig product, geen Moog waardige vervanger voor de Minimoog.
 
zeggen dat er geen ballen in voyager zitten is larie natuulk
misschien wat minder rauw,maar ballsy is ie zeker
ik snap deze versie niet helemaal trouwens.. ik baal er met minder toetsen al af en toe van dat ie niet poly is :D
 
Je spreekt jezelf tegen. Voyager= minimoog met iets minder ballen maar wel hetzelfde. Nou, ik mis de ballen. Een minimoog is gewoon rauwe power, iets wat de Voyager mist...Als ze hetzelfde zijn voor jou, waarom heb je ze dan allebei? Ik vind de Voyager een Moog waardig product, geen Moog waardige vervanger voor de Minimoog.

Ik spreek mezelf zeker niet tegen, jij leest er iets anders in dan ik bedoel wat aan mij kan liggen en mijn formulering of aan jou manier van lezen en interpreteren. Hieronder in ieder geval mezelf maar gequote ff
Voyager = geen Minimoog maar heeft wel de sound van, zij het iets minder ballen waar btw ook wat aan te doen is om hem wat directer te laten klinken

Ik mis die ballen af en toe ook, soms niet want niet alle sounds die je eruit haalt hoeven die te hebben. Soms wil je de rauwe power, soms het lieve. Niet iedereen gebruikt harde sounds. Wel kies ik bewust als ik een opname sessie in ga welke ik neem. Maar in mijn ogen, en we mogen van mening verschillen toch, is de Voyager absoluut het beste alternatief voor een oude Mini. Maar ik heb ook op oude Mini's gespeeld waar ik geen stijve piemel van kreeg hoor wat ik ook draaide.

Waarom ik ze allebei heb is dus ook omdat ze beide bestaansrecht hebben naast elkaar, elkaar aanvullen en omdat ik vrij veel in mijn setup dubbel heb ivm werk. Ik vertrouw ook meer op mijn Voyager live bij veel gesleep en intensief gebruik. Een Voyager laat ik zonder problemen een tour in de vrachtauto en opslag staan in case, dat zou ik niet doen met mijn Mini. Heb ook een erg fijne serial 2###
Voor synthbass partijen sleep ik altijd de oude mee. Moet die Voyager nogsteeds eens laten aanpakken door Rudi



zeggen dat er geen ballen in voyager zitten is larie natuulk
misschien wat minder rauw,maar ballsy is ie zeker
+1
 
Ik blijf het veel geld vinden voor monosynth.

Inderdaad erg veel geld voor zo'n bak, maar ik dacht dat het een polysynth zou zijn? VIjf octaven, wel erg veel voor een monosynth.

Phochos
 
ik heb ook op oude Mini's gespeeld waar ik geen stijve piemel van kreeg
percies !
dr zijn niet veel mensen die dat toegeven maar het is gewoon waar: lang niet iedere Mini is even begeerlijk. ik heb er wel eens een bepoteld die van ellende bijna uit elkaar viel en ook zo klonk.

zeggen dat er geen ballen in voyager zitten is larie
percies!
kom maar eens langs dan blaas ik de ballen uit je broek met mn Voyager :)

ik dacht dat het een polysynth zou zijn?
neehee, gewoon een monosynth (maar wel met polyfone midi out)
 
Dat vergelijk van de Voyager is geen MiniMOOG moet ook eens ophouden. zou zeggen, speel eens op beide i.p.v. virtuele forumvriendjes na te praten. Ik vind de MiniMOOG helemaal niet zo anders klinken of extreem veel meer "bite" hebben. Durf zelfs te wedden dat met een willekeurige blindtest, het gros van de azijnpissers ze geeneens uit elkaar kan houden. Maar goed....... Slim Phatty zou leuk zijn
 
Back
Top