Maak een Chinees klinkende track

renepela

Ouwe rot
Lid sinds
27 januari 2005
Berichten
2.014
Locatie
Barendrecht
Op dit moment zit ik in China voor de adoptieprocedure van een tweede dochter.
Tijdens deze adoptiereis wordt er heel erg veel gefilmd. Eenmaal thuis ga ik het filmpje monteren en wil ik daar uiteraard ook leuk klinkende Chinese muziek onder gaan zetten.
5 Jaar geleden heb ik mijn eerste dochter geadopteerd en in haar film zit zo ongeveer het hele China album van Vangelis en Fishing Junks at Sunset van Jean-Michel Jarre verwerkt. Ik ben voor de tweede film dus een beetje uitgeput wat betreft Chinese synth muziek.

Misschien is het leuk een topic te starten om jullie eens wat Chinees klinkende synth muziek te laten maken die ik dan eventueel in de tweede adoptiefilm kan gebruiken.

Dus ik zou zeggen: Post je Chinees klinkende track.
Ik ben erg benieuwd.
 
Hij is natuurlijk wel opgenomen in China, maar echt Chinees klinken vind ik de track niet als ik heel eerlijk ben.
 
Mocht je niets kunnen vinden, dan kan je altijd nog even zoeken naar film soundtracks zoals Crouching tiger, Hidden Dragon en Hero. Misschien is Last Samurai ook wat, maar da's wat minder ingetogen.

Je zou ook nog even kunnen luisteren naar de muziek van Yo-Yo Ma's "Silk Road Journeys".
Daarnaast is bijv. Kitaro erg bruikbaar voor oosterse / synth achtige zaken, liet zich inspireren door de zijderoute op z'n Silk Road albums (1 t/m 3).

Ben benieuwd wat je ervan vindt! (Heb ik nou een deja-vu of hadden we deze topic al eens eerder, was dat met je eerste dochtertje? Hoe dan ook... van harte gefeliciteerd alvast!)
 
Ja kan natuurlijk ook op zoek gaan naar authentieke Chinese synthesizer muziek. Zoals dit:



Maar waarschijnlijk zeg ik nu iets heel geks. Je zou maar in China zijn en op zoek gaan naar Chinese synthesizer muziek! Het idee alleen al!
 
Ik zeg, gewoon verkleden als loempia en dan powernoise maken (maar wel met Maoistische ondertonen) en dat gebruiken... eh... maar wacht... eh... onder een homevideo met babybeelden?
 
Kan ook, maar als ik toch in China ben, dan zou ik naar zo'n Chinees toelopen, en tegen die Chinees zeggen: "Hey Chinees. hebben jullie ook nog een beetje dikke synthesizermuziek zoals die maffe fransoos die wat jaartjes terug hier liep te fucken met die optredens?" Gegarandeerd dat er tussen die 1,5 miljard wel een paar rondlopen. Heb je meteen een beetje leuke shizzle onder je babyfilmpjes in plaats van de zoveelste JMJ of vangelis.

Het gebruiken van dat soort muziek voor films is een voorrecht wat alleen Chriet Titulaar toekomt natuurlijk. Laten we wel zijn. :D
 
Inmiddels ben ik al weer meer dan halfjaar thuis. Al die tijd heb ik het monteren van mijn film uit lopen stellen, omdat ik het eerlijk gezegd nogal een lastig en tijdrovend werkje vind, maar dit weekend ga ik toch maar eens beginnen. Tijd om deze thread maar eens nieuw leven in te blazen. Sommige suggesties zijn wel bruikbaar, maar sommige ook niet helaas.
Ik zou het juist zo leuk vinden als er wat eigen Chinees klinkende tracks onder kwamen. Ik heb zelf al e.e.a. gemaakt en al de standaard dingen zoals het China album van Vangelis, wat werk van Kitaro en FIshing junks at sunset van Jean-Michel Jarre zitten al in de film van mijn eerste dochter.
Ik hoop juist wat mensen te treffen hier die het als een uitdaging zien Chinees klinkende tracks te maken die ik dan in mijn film kan monteren (puur voor prive gebruik, niemand zit verder te wachten op mijn adoptiefilm).

Uiteraard zitten er wel de nodige "baby" momenten in de film, maar er zitten toch ook heel wat "toeristische" beelden in, zoals de Chinese muur, de verboden stad etc. Het hoeft dus zeker niet babyachtig en mierzoet te klinken allemaal.

Ondertussen zijn mijn meisjes zelf ook al begonnen met synth muziek maken. Kijk maar eens naar de foto ;-)
 

Attachments

  • Synthplezier.jpg
    Synthplezier.jpg
    147,5 KB · Bekeken: 38
Laatst gewijzigd:
Mooi voor je Renepela :)

Wel geen track van mij, maar dit schoot me binnen, Sakamoto is nu wel een Japanner en enkel piano, maar kom



misschien een tikkeltje te donker;

 
Laatst gewijzigd:
Back
Top