Maak een stukje hiphop

De pianomelodie zit er heel raar in, die rond 47sec bv. Loopt niet goed ofzo. Dus dit is allemaal die microsampler? Het einde ontspoort een beetje teveel voor mij maar dat zal wel smaak zijn. :P
 
Helemaal geen slechte poging. De drums klinken nog wat te verlegen en de geluiden die je gebruikt voor het soleren vermengen zich niet lekker met de rest, maar de basisbeat is prima.
 
ha wat aardig om te zien dat er gelijk mensen naar luisteren :)
en ook wel commentaar waar ik 't zeker mee eens ben hoor:
- die synthesizer was meer voor de lol, ook om dat de basisbeat te weinig is om een 'afgerond muziekstuk' te kunnen noemen
- de drums wat meer aanzetten, dat valt nog niet mee als je dat nog nooit echt hebt gedaan, hoe doen anderen dat? Is dat vooral een kwestie van de juiste samples, goede equalizersettings, of extra truuks? Of een combinatie van alles? :)
 
ha wat aardig om te zien dat er gelijk mensen naar luisteren :)


Volgens mij heeft Lotuz een abbo op deze thread en ik heb gewoon geen leven dus ik f5 de actieve topiclijst ieder uur 20x. :P Je hebt er wel voor gezorgt dat ik nog ff me sampler aan ga slingeren. :okdan:
 
Oh en die pianomelodie die wat 'stekelig' verloopt, die was jazzy bedoeld ;-)
Maar wat dat betreft is hiphop anders dan veel andere muziek...: met de raarste dingen kan je soms wegkomen (uit 'traditioneel muzikaal oogpunt') en met dingen die de beat te veel verstoren soms helemaal niet. Maar dat is vervolgens natuurlijk ook gewoon weer een kwestie van smaak ;)
 
't Is dat ik af en toe nog moet slapen, anders staat m'n computer 24/7 aan. :D
 
- de drums wat meer aanzetten, dat valt nog niet mee als je dat nog nooit echt hebt gedaan, hoe doen anderen dat? Is dat vooral een kwestie van de juiste samples, goede equalizersettings, of extra truuks? Of een combinatie van alles? :)

Zet ze eerst eens wat harder. ;)
 
Zet ze eerst eens wat harder. ;)

Oh ja, dat is natuurlijk ook een optie ;)
Al is dat met zo'n microsampler niet zo gemakkelijk... :erm:


5 minuten later:
Viel eigenlijk wel mee ;)
 
Hoezo? Er zal toch wel een manier zijn om de geluiden te mixen? Of is het helaas toch meer speelgoed dan instrument?
 
Nee viel wel mee, je kan eenvoudig 't afspeelvolume per sample aanpassen. Komt dus eigenlijk op hetzelfde neer. Maar 't feit dat ik dat nog niet had ontdekt verklaart ook waarom die drums in eerste instantie niet zo fijn waren ;)
 
Ik denk wel dat je een andere bassdrum en hi-hat moet zoeken, want de bassdrum klinkt te dof en de hi-hat te braaf/clean, vind ik.
 
Jep, als iemand die zich nooit al te veel heeft beziggehouden met 't maken van beats valt het me op hoe belangrijk de basisgeluidjes zijn voor het eindresultaat. Dat heeft tot gevolg dat, als ik achter de computer zit voor zoiets, ik nergens anders meer aan toekom dan geluiden selecteren. Wat dat betreft is zo'n microSampler zo slecht nog niet: je begint gewoon ergens. Maar dan is het wel handig om er na een tijdje wat meer aandacht aan te besteden. Wel moeilijk in te schatten wat geschikte geluiden zijn als je achter elkaar 20 bassdrums en 40 hihats voorbij hoort komen... Hoe doe jij dat?
 
Op een gegeven moment ken je je samples wel een beetje en dan ga je zoeken naar een bepaald soort geluid. Maar het komt ook wel voor dat ik echt door al m'n snares bijvoorbeeld aan het skippen ben om te kijken welke goed bij de rest van de beat passen.
 
Dat heeft tot gevolg dat, als ik achter de computer zit voor zoiets, ik nergens anders meer aan toekom dan geluiden selecteren. Wat dat betreft is zo'n microSampler zo slecht nog niet

Imho is dat al de eerste stap, weg van dat beeldscherm en je oren gebruiken. Die dikke drumsamples komen vanzelf wel als je blijft samplen. Lees de opmerking van Manu maar eens in deze thread

https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=128947


Maar dan is het wel handig om er na een tijdje wat meer aandacht aan te besteden. Wel moeilijk in te schatten wat geschikte geluiden zijn als je achter elkaar 20 bassdrums en 40 hihats voorbij hoort komen... Hoe doe jij dat?

Dat gaat op een gegeven moment vanzelf, je ontwikkelt er een oor voor. Je hebt een sample en dan denk ja die drums! Ik zou zelf niet proberen te skippen door 40 verschillende samples maar gewoon een mapje maken met een paar goeie kits en die zoveel mogelijk proberen te gebruiken maar ja het blijft luisteren met je oren.

Ik ga terug naar me sampler dit leid teveel af :D
 
Met kits werken vind ik juist niks. Ik probeer juist zoveel mogelijk te variƫren. Het enige goede aan kits vind ik dat je geluiden bij elkaar zoekt die bij elkaar passen. Maar ja, dan ben je daar weer een hele tijd mee bezig. :D
 
Dat doe je als het goed is 1 keer :D
 
En nooit meer! :D
 
Gelijk maar een nieuwe versie gemaakt, met hardere drums (al lijkt de bas nu weer wat te zacht) en dat helpt aardig. Ook de tip opgepikt om wat andere geluiden te gebruiken voor de solo'tjes.
 

Attachments

  • uitprobeersel2.mp3
    3,1 MB · Bekeken: 38
Ik las net dit op t linkje van Docu1... Een antwoord van manu... Vond m HEEl goed onder woorden gebracht! )Moet nog veel leren....(


4) In je mix proces pas. Niet altijd alles eerst op kanaal niveau gaan checken...maar eerder stap 1 t/3 uitvoeren...vervolgens een genadeloze beat maken, het ritme/groove'je dus en laat daarin zoals die hiphop boys vaak doen alle sounds lekker met en tegen elkaar werken. Die interferentie zorgt juist voor spanning in je beat. Daarna kan je nog van alles gaan uitspoken op kanaalniveau tot je een ons weegt, maar dan ter correctie of vetverhogend! niet elk tikje, ruisje, verkeerd startpuntje, kraakje, oversturinkje hoeft negatief te zijn...als het werkt werkt
 
Back
Top