D&R Stylyx direct out.

falafelbiels

Learning to wiggle
Lid sinds
5 juli 2002
Berichten
3.563
Locatie
Rotterrrdam
Vrienden,

Ik heb een Stylyx binnen gekregen en hij is fijn. Nu was ik van plan een aantal direct-outs van de mono kanalen aan te sluiten op mijn geluidskaart. Nu is die direct out een beetje merkwaardig in elkaar gezet. Hij is namelijk in TRS jack uitgevoerd, waarbij de tip het signaal geeft op -10dBv geeft en de ring op +4 dBv. Ik kan niet eerlijk zeggen dat ik dat +4 -10 verhaal helemaal begrijp, maar heb wel gecocludeerd dat mijn geluidskaart het liefste -10dBv heeft. Da's dus het signaal van de tip.

Nu zegt de handleiding dat maar 1 van de 2 polen aangesloten mag worden, tip of ring, en da's logisch. Nu dacht ik weer te moeten gaan solderen (op zich geen punt), maar ik bedenk me net dat als ik er gewoon een TS jack in steerk de ring (-10dBv) gewoon met aarde verbonen wordt en dat kan volgens mij geen probleem zijn, toch?
Dit is toch gewoon hetzelfde als een TS jack in een gebalanceerde jack uitgang steken, toch?

toch?

mic2toch.jpg
 
Zou dit niet doen.
Dan sluit je de uitgang van de op-amp kort.
Gebruik een stereo jack-connector en sluit de "ring" niet aan.

Succes
 
Niels op mn Dayner kan ik de output er wel helemaal in steken maar dan doet ie niets. Als ik de jacks er half insteek dan hoor ik pas geluid.... Zover ik weet heeft BRZ dit ook met zn Dayner ....
 
Sja dat zal dan het zelfde systeem zijn. Bij half insteken pikt de tip van je TS het +4 dBv signaal op, welke normaal gesproken op de ring zou komen.
Anyway meneer Derijk heeft al gereageerd en hij adviseert het gebruik van TRS jacks met (in mijn geval) een onaangesloten ring.

Mooie tent D&R, gewoon vlotte ondersteuning voor producten van 30 jaar geleden.
 
Anyway meneer Derijk heeft al gereageerd en hij adviseert het gebruik van TRS jacks met (in mijn geval) een onaangesloten ring.

Mooie tent D&R, gewoon vlotte ondersteuning voor producten van 30 jaar geleden.

Nederlandse handelsmentaliteit en goede service :okdan:
op de d-r website staan ook veel van de manuals/schema's van de oude tafels :)
 
Back
Top