De Biechtstoel (ongelukjes met synths en andere gear)

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Planken om laten vallen op het gebit van de JX8P... hij deed het toch al niet zo best.
 
En ook wel eens zo ladderzat achter m'n drumkit gekropen tijdens een optreden dat ik achterover van het podium lazerde... wie zet die kruk dan ook precies aan de rand van het podium! :D

Dat probleem hadden we in Doornroosje ook 'n poosje terug. De drummer brak z'n poot, maar speelde wel na ziekenhuis bezoek!!!!!

Drie dagen later hebben we 'n hekje laten lassen voor achter de drummer...


Nog 'n goeie... liveset doen in 013 voor Rax, bij aankomst doet de mixer het niet. Had ik thuis ook wel eens... maar als ik dan op de tafel sloeg deed ie het weer. Eenmaal in 013 deed ie het niet meer. Ik was zo ver dat ik met de mixer op de tafel aan het rammen was om het ding weer aan de praat te krijgen. Na zo'n 15 minuten grof geweld te hebben gebruikt gaf ik het op en vroeg de technicus, die het hele schouwspel gezien had, of hij niet nog ergens 'n mixer had liggen. Na 'n dubbel vragende blik en de vraag of ik dat niet met zijn mixer wou doen gaf ie mij 'n A&H...

Bij thuiskomst maar eens de mixer open gemaakt, nix te vinden. Toen de voeding, en ja hoor! Dat was het probleem! Effe alles weer vast solderen en het werkte weer.

De Mitec mixer doet het trouwens nog steeds super.

En dat van dat pluge Sub, dat heb ik ook meerdere malen gehad. Ben 'n beetje de tel kwijt van het dingetjes uit jack gaatjes pulleken. Vooral van die goedkopen jack/tulp dingetjes wil de TIP nog wel eens in de mixer blijven hangen..

En nog z'n iritante actie die je niet moet doen als je humeur al niet al te best is: Op het snoer van je koptelefoon staan terwijl je op staat zodat je het ding half door je schedel heen voelt drukken.

En nog een: Schroefjes niet los krijgen, kracht zetten en de printplaat breken... leuk hoor, prinbaantjes aan elkaar solderen :-(
 
Ik heb wel eens tijdens het orgelspelen een baspedaal (lage C) afgebroken.
Dat pedaal moet al wel een breukje o.i.d hebben gehad want zo lomp kan niemand zijn.....toch??
 
Jaren geleden had ik een JD800 en deze stond al een tijdje op een keystand.
Ben ik hier aan het knutselen, begeeft die keystand het ineens......man man wat was dat balen..
JD heeft het er goed afgebracht, keystand heb ik verrotgetrapt en quiklock had er toen ineens een klant bij.
 
Qua synthesizer schade weinig te melden. Ik heb een keer het kabeltje van/naar de pitchbend van de roland XP30 doorgeknipt omdat hij onwillekeurig zat te pitchbenden bij alles wat ik deed. Het bleek helaas geen stofje te zijn of loshangend koperdraadje, dus ik moest het contact wel onderbreken. Aanvankelijk hielp het nog wel om een vrij bescheiden ram te geven op het gedeelte van de pitchbend, maar het ging vaker zo en op den duur hielp ook dat niet meer. De synth begon het zeker lekker te vinden of zo.

Verder bij het aan of uitkleden een keer ruggelings door mijn akoestische gitaar heen gevallen, die stond schuin tegen de muur, en lag in tweeën. Ik speel weinig tot geen gitaar en het was een van de goedkoopste prijsklasse maar toch lullig natuurlijk.

Meeste schade of verspilde moeite zit hem in verlies van songmateriaal doordat ik het per ongeluk overschrijf (editen van de ene song vanuit het openen van een andere) of weinig moeite doe om dingen te backuppen of standen van effecten of instrumentatie e.d. vast te leggen.
 
O ja koptelefoons
Een sennheiser nog op m'n hoofd, die zat zo comfortabel dat ik niet door had dat ik hem op had. Ik van de apparatuur weglopen, en zooiiinnk.
Het stekkertje naar de koptelefoon zat zodanig uit het lood dat ik het niet meer goed kreeg, en hij is niet uitneembaar. Hij was ongeveer 200 gulden.
Maar ik vond hem toch een beetje te veel hoog hebben (iets wat je met je koptelefoon opneemt klinkt op andere apparatuur vaak te dof) ookal had je een haarscherpe definitie die ik nog nooit geëvenaard heb gehoord. Het was wel weer een gelegenheid om een koptelefoon uit te zoeken met wat meer bas erin, ook een sennheiser.

Mission 761 speakers. Tot 2 keer toe over een tijd van ongeveer 10 jaar 2 tweeters opgeblazen maar die zijn gelukkig los te krijgen in die jaren dat dat gebeurde. Destijds ongeveer 75 gulden. Misschien doe ik er handig aan om voordat het misschien uit de markt raakt, minstens 1 reserve tweeter te kopen, ik ben aardig verknocht aan die speakers, voor hun prijsklasse zijn ze waanzinnig goed.
 
Pas geleden heb ik een synth bier laten drinken :stupid
Na het nodige droogwerk werkt alles weer, alleen doen 4 drukknoppen nu wat stroefjes hun werk.

Uit den zeer ouden doosch:
Voor een optreden op de lagere school moest m'n Gem mee. Voor dit doel had ik een fietskarretje achter m'n fiets en had mama een stevige hoes gemaakt van een deken en een oude bromfietshoes.
Natuurlijk was ik weer eens te laat en nam een bocht net ietsje te flitsend.
Gevolg: het rechterwiel van de fietskar werd gelanceerd door de stoeprand, de kar kapseisde en ik vloog met fiets, kar en keyboard tegen een lantaarnpaal.
Schade: een wiel van de kar en het voorwiel van m'n fiets aan gort, een ontvelde neus en wat schrammen.
M'n Gem had niets geleden en doet het nu nog ! :)
 
Pas geleden me mengert van de regen laten genieten.
Was vergeten het raam van het herriehok dicht te doen toen het begon te regenen, ik kom het hok binnen en zie wat ledjes raar doen, schoof de master open en hoor wat raar gekraak uit me monitors maar geen normaal geluid meer, alleen op solo kwam er nog normaal geluid uit.
Ik draaien aan de knopjes en zie inene toch wel een grote plas water tussen de knopjes ter hoogte van kanaal 12 tot 18, oeps foutje bedankt...
Mengert maar uitgezet en vzm droog gemaakt, heb hem niet opengemaakt en de CV maar flink hoog gezet in het hok en elke dag maar ff checken.
Na 2 dagen deed hij het weer normaal alleen kanaal 17 doet het alleen nog op solo en er blijven 2 overdrive ledjes continu branden, valt mee toch voor een behringer mixert?
 
tot fuckin 2 maal toe je laptop voeding vergeten bij een optreden vandaan..

of haha

eerst deed ik ook wel optredens op de accu van de laptop, maar die accu werd steeds minder.
had ook geen voeding mee...
op een gegeven moment was de stroom al op voordat het optreden afgelopen was, toen maar een vinyl plaatje opgezet :D

of een monitor speaker (op een feest) die in rook opgaat

in ableton de verkeerde geluidskaart ingesteld hebben staan, en maar afvragen waarom er geen geluid is

laptop output aansluiten op de phono ingang van een mengpaneel

bier over het toetsenbord


dat was het eerst wel zo'n beetje
 
Vorig jaar nog...

Aangezien er geen podium was voorzien voor keys was het wat schuifelen om nog zichtbaar te blijven tussen alle bas- en gitaarversterkers.
Nord Stage en Nord Modular G2 stonden opgebouwd op een K&M Spider Pro.

Het podium bestond uit rechthoekige elementen, die niet echt naadloos aansloten.
Bij het verschuiven mijn opgebouwde setup (dat doe ik dus vanaf nu nooit meer), bleef één poot steken en schoot deze onder het statief in.
Resultaat: heel het spel zakt in mekaar.

Nord Stage knalt tegen de grond en de NMG2 valt bovenop de Stage.
Gelukkig enkel de houten zijkant van de NS beschadigd en van één hoekje van de NMG2 is de lak af...
Beide boards werkten nog.

Dat was meteen ook de langste seconde van mijn leven.
 
-Bier in de volume schuif (eigen schuld)

-Motif van de ultimate afgekickt door een lompe lichttechnicus.

-O,ja..De drummer sloeg eens zo hard op z'n bekken, dat hij doormidden ging en op de grond mijn kabels in tweeën splitste. hahaha ..bizar.
 
wellus n adapter vergeten

keer n kerel die met zn vage bakkes zo geobsedeerd over mn livesetje ging hangen , dattie ondertussen zn colaatje in me juno stond te gieten 8D

is nooit meer helemaal goed gekomen


me 707 had laatst ook nogal kuren
na lang frutten met t adapterpluggie in t voedingsgaatje :P
eindelijk aan de praat , blijken al mn geprogrameerde patterns pleite=(

ff aan de deejay gevraagd of tie der nog n paar op wou leggen , en snel 16 patterns ingeklopt ,:yamaha:
 
Enkele jaren geleden speelde ik in 2 bands; een coverband en tussendoor had ik nog een bruiloften/partijtjes orkestje (ikzelf samen met de drummer uit de coverband)
Voor beide bands had ik voor mijn synths een setje memory cards gemaakt. Op deze manier had ik altijd de juiste sounds bij me. Honderden keren gaat zoiets goed, totdat je het een keer overkomt dat je de verkeerde memory cards bij je hebt.

Andere situatie:
Omdat we geen eigen PA konden veroorloven huurden we altijd een PA installatie. Op een gegeven moment kwam de geluidsfirma vol trots aan met een digitale programmeerbare zaalmixer. Dus 's middags een heel uitgebreide soundcheck uitgevoerd met deze digitale mixer. Vanalles geprogrammeerd en gekoppeld (lichtinstallatie werd getriggerd door de mixer). Toen brak 's avonds het moment aan om aan de eerste set te beginnen. Bleek dat er niets meer over was van de hele programmering van de mixer en randapparatuur; meneer de verhuurdert had 's middags vergeten om de 'save' functie te gebruiken. Op zich geen ramp, maar natuurlijk wel jammer.
 
mijn Minimoog voor openhaardhout aangezien. brand best lekker.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top