Welke setup voor studio?

Jos Pos

Ouwe rot
Lid sinds
9 december 2003
Berichten
741
Locatie
Limburg
Ik ben stilaan aan het overschakelen naar meer hardware.

Maar ik weet nog niet precies hoe ik alles ga of kan installeren voor een optimale werking.

Het midi traject.
Stel dat ik een DAW gebruik als sequencer. Ga ik dan met midi out naar synthA en dan via midi through van synthA naar synthB en zo van B naar C etc. Ik heb dit nooit geprobeerd maar gaat dit niet voor latency zorgen?
Of is de beste oplossing een midi splitter te kopen zodat ieder toestel een midikabel heeft van de splitter naar zichzelf?

Voor audio.
Weet ik ook nog niet of ik itb of toch ook otb ga. Beide heeft zijn voor en nadelen denk ik.
Als ik itb ga, koop ik dan gewoon een geluidskaart met meerdere ingangen en steek ik alles rechtstreeks daarin?
Een andere optie is zeker een mengpaneel te kopen met subgroepen en dan een sub naar een audio in te gaan. Zo kan ik wel niet alles tegelijk over verschillende kanalen mixen en moet ik dus track per track opnemen. Ik dénk dat ik dit liever niet doe. Dunno

Zijn er nog andere configuraties die ik over het hoofd zie? Zijn er bepaalde voor of nadelen waarvan ik me bewust moet zijn?
Momenteel heb ik dus 2 hardware synths, wsl nog 1 of 2 op komst. Wat effect pedaaltjes. Een edirol FA66, met 1 audio ingang en een crappy oud behringer 16 kanaals mixer die geen subs heeft of extra outs. Mixer gaat zeker vervangen worden.

Wat raden jullie me aan? Vooral voor het midi/audio traject zoek ik raad.
 
Voor MIDI kan het zoals je beschrijft.. als het beperkt blijft tot 2-3 apparaten, heb je geen latency..Als het meer wordt, heb je een MIDI patchbay nodig.. (kan je ook meteen een interface/patchbay nemen, dan kan je direct je DAW ermee gebruiken zonder losse MIDI interface..

Voor Audio kan je idd een geluidskaart met meerdere ingangen doen, en daar alles in doen, de geluidkaart is dan je audio interface met je DAW... Wat ook kan is een Mixer met Firewire..

Dan kan je alle kanalen van de mixer onafhankelijk van elkaar maar wel tegelijk opnemen.. Erg makkelijk! Kan je hardwarematig en softwarematig werken met dezelfde mixer..

:)
 
ja, dat vroeg ik me dus ook al af hoe zo een firewire mixer precies werkt. Iedere kanaal is een aparte ingang in je daw als het ware?
Dient die mixer dan ook als geluidskaart?
 
De mixer dient dan idd als geluidskaart.. Je kan voor elk spoor in je DAW een kanaal van de mixer toewijzen.. Ik heb de alesis multimix firewire.. en dat werkt perfect!
 
Als ik voor deze optie ga, hoe ga ik dan best met mn midi overweg?

Edit: laat maar, heb al zoiets gevonden als n motu 8i/o usb midi interface..

hmmm nog nog steeds twijfel hoe te gaan werken :)
 
Laatst gewijzigd:
Voor je MIDI heb je een MIDI interface nodig.. die in ieder geval je DAW koppelt aan je gear via MIDI.. Meeste interfaces hebben gewoon een enkele MIDI in/out wat genoeg is met weinig apparaten..(dan gebruik je tru voor een kleine MIDI chain)..

Wil je veel MIDI aansluiten, heb je een MIDI patchbay/interface nodig (bijvoorbeeld een 8x in 8x out) die op je DAW zit en alle apparaten op de patchbay..

Succes!
 
Back
Top